Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 441
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Моля за малко повече информация за 105СУ. Това, че има негативни коментари ме притесни, а детето ми е прието там.
Може би сте видяли моето мнение. Да не ви подведа - нека ви обясня - лично деца не познавам от там - приятели са ми разказвали за техни познати деца.
И аз сега виждам мнения, че е  ОК.
А някой ще потвърди ли, че са с униформи или не е за след 7ми клас?

# 316
121 според мен тепърва ще се развива в положителна посока горен курс.
Засега фокус е първи-четвърти клас и има наплив при определени учителки, а след това всеки се оглежда накъде да продължи.
Познавам заместник-директора и понеже се каза добра дума за директорката, също и за него може да отбележим, че е много ерудиран и възпитан човек.
Също така се учи в едносменен режим, което си е удобство дори за гимназиален етап.

# 317
  • sofia
121 според мен тепърва ще се развива в положителна посока горен курс.
Засега фокус е първи-четвърти клас и има наплив при определени учителки, а след това всеки се оглежда накъде да продължи.
Познавам заместник-директора и понеже се каза добра дума за директорката, също и за него може да отбележим, че е много ерудиран и възпитан човек.
Също така се учи в едносменен режим, което си е удобство дори за гимназиален етап.

Привет и благодаря за споделеното мнение. Имате ли поглед в/у гимназиален етап, дисциплина, среда?

# 318
Моля за малко повече информация за 105СУ. Това, че има негативни коментари ме притесни, а детето ми е прието там.
Може би сте видяли моето мнение. Да не ви подведа - нека ви обясня - лично деца не познавам от там - приятели са ми разказвали за техни познати деца.
И аз сега виждам мнения, че е  ОК.
А някой ще потвърди ли, че са с униформи или не е за след 7ми клас?
Все още не знаем дали има униформи. Дали някой може да каже италианския на какво ниво се преподава?

# 319
Не знам да има униформи, италиански на доста високо ниво.Това знам от моята приятелка.На сина ѝ не му се учи много и веднага има лоши оценки.Скоро бяха учили заедно по италиански( тя също го завърши) и каза, че много е изостанал, а материал много  и ако не учи сериозно, лоша работа.

# 320
  • София
105 ни е кварталното училище, а и живея до него. Не съм видяла никой от гимназистите с униформи. Иначе за мен там само италианската паралелка е що годе ок. Учителката по италиански е добра и ако искат може да го научат. Няма предмети на италиански в горните класове. С две думи прилично квартално училище.

# 321
  • София
Имам познат гимназист в 105 СУ - италиански, екскурзоводство. Доволен е. Всяка година ходи на организирана екскурзия до Италия.

# 322
  • В царството на игрите:)
И аз имам положително инфо за 105-то.
+1
Писах по напред в темата точно за 105, че приятелка на дъщеря ми влезе мин година там и е много доволна девойката и е в хубав клас. Учи италиански с желание. Даже дъщеря ми съжали, че не го била писала Simple Smile

Между НФСГ и НТБГ няма кой знае какво разлика, макар, че синът ми догодина ще е 12 клас в НТБГ и съм пристрастна. Simple Smile Хубаво училище с голямото предимство класовете да са с квоти. За момче, обаче, специалността бизнес администрация не ми се връзва много и Икономически мениджмънт май е по - добрия вариант.

# 323
  • ИЛИНДЕН
Има ли  приети  в Ломоносов с  лазерна

# 324
  • София
Имаше питане без отговор страници напред за 21 СУ в Лозенец? Да взема пак да попитам - някакви отзиви? Едната девойка е приета там и едносменния режим много ме впечатли. Интензивното изучаване на английски, интензивно ли е наистина или да си продължим успоредно с школата?

# 325
Имаше питане без отговор страници напред за 21 СУ в Лозенец? Да взема пак да попитам - някакви отзиви? Едната девойка е приета там и едносменния режим много ме впечатли. Интензивното изучаване на английски, интензивно ли е наистина или да си продължим успоредно с школата?
Аз също се интересувах от 21СУ, конкретно за паралелката с испански. Като цяло не получих кой знае какви отговори.  От две ,три мнения разбрах , че в начален курс нещо не е наред , но за среден курс и изучаването на езиците си нямам и представа. Две майки отговориха ,че са си преместили децата от там , но нали знаете всяко мнение е субективно. Най- вероятно 21 СУ ще е един от вариантите ни следващата година
Проучвам училищата още от сега и съм в дилема. Как бихте подредили 157 ГИЧЕ и 30 СУ?

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 08:57 от Костадинова31

# 326
Костадинова, най-добре за сега само четете. Като видите точките на детето, тогава питайте. Дори и да знаете, какви са възможностите на детето ви, то може да ви изненада приятно или неприятно.

# 327
Костадинова, най-добре за сега само четете. Като видите точките на детето, тогава питайте. Дори и да знаете, какви са възможностите на детето ви, то може да ви изненада приятно или неприятно.
Точно поради тази причина проучвам училищата от различните нива. Няма как да се предположи какви точки ще има и трябва да съм подготвена .Общо взето правя проучване в доста широк диапазон. Всичко се случва , а и както аз обичам да казвам - "Матурите не са само подготовка. Има доста други фактори ,които оказват влияние."

# 328
Точно поради тази причина проучвам училищата от различните нива. Няма как да се предположи какви точки ще има и трябва да съм подготвена .Общо взето правя проучване в доста широк диапазон. Всичко се случва , а и както аз обичам да казвам - "Матурите не са само подготовка. Има доста други фактори ,които оказват влияние."

И аз като вас обичам да планирам и събирам информация. Целият шести клас, та чак до средата на седми ми се обясняваше как иска да учи приложно програмиране и изведнъж преди пролетната ваканция ми заяви, че ще учи биология и химия и не иска програмиране Simple Smile . Възможно е детето ви както моето да си смени желанието за езика или профила

# 329
Моята дъщеря преди НВО искаше да учи компютърни специалности, след изпита реши за езикови паралелки, накрая ни приеха с профил Предприемачество, защото се съобразих предимно с репутацията на училището, а освен това ще учи желаниея НЕ инт. 😁

Общи условия

Активация на акаунт