Бърз кредит за почивка.

• 10 958
  • 218
  •   1
Отговори
# 90
По-културно е, но никой не иска да им вземат имота, затова ходят по бързи кредити с идеята, че няма да ги върнат.
И след една година, като чукнат яките батки се сърдят, ама що така, ама що онака...
А реално за мен взети и невърнати пари са си чиста....кражба.
Никой не те задължава да подписваш документи, всичко е описано, скрити условия няма, има хора, които не искат да ги четат, а бързат да си вземат парите и...по почивки.😂
Иначе е факт, че славата на бързите кредити си е за...братята роми. Това са основите клиенти, те няма откъде другаде да вземат пари.

# 91
Много странни наблюдения за бързите кредити и ромите. Немалко от тях работят и спокойно вземат и банкови заеми. И пращат от чужбина пари. Бързи кредити вземат какви ли не хора, няма етнически профил на заемополучателите.
Имот може да се продаде заради дълг, дори и от бърз кредит.
Пък авторката и темата няма какво да ги коментирам, така свикнала, така живее. Ако има късмет - от заплата на заем и от заем до заплата. Ако няма - ще мине в графата "защо държавата не се грижи за изпадналите и не мисли за хората с много кредити".

# 92
Имам фирма за бързи кредити. Повечето ни клиенти са именно роми, наистина си работят хората, даже някои изкарват за седмица пари, каквито средностатистически българин взима за месец.
Друг е въпроса, че нямат финансова култура.
Имам много клиенти, с които се разбираме чудесно и колкото и странно да звучи, коректни са, а някои дори много съвестни.
И също много съм им помагала, не знам защо останахте с впечатление, че го казах с лошо, просто е факт, че много банки не отпускат кредити на роми, защото много от тях работят сезонно, други пък въобще не са на договор.
А за авторката и темата, забелязвам, че от 2-4 страници си пишем и пишем, темата отиде в съвсем друга насока, а и тя явно няма да се включи повече... 😀
Поне да я закрием подобаващо, хаха.

# 93
Авторката едва ли ще се включи повече. Или поне не в тази тема. Най-вероятно ще зададе същия въпрос през юни-юли 2024 г., когато предстои морето.

# 94
Явно почти всички сме на мнение, че трудно човек може да измисли по-голяма тъпотия от вземането на бърз кредит за почивка.

Но понеже всичко се случва, а финансовото положение на авторката и без това не е цветущо, горещо я съветвам да обмисли вариант за застраховка с покрития злополука, временна неработоспособност и оставане без работа. Защото ако и се случи нещо такова, ще стане наистина страшно за нея.

# 95
Аз ако трябва да тегля кредит за ПОЧИВКА, значи не съм се изморил чак пък от толкова много от работа, че да си ПОЧИВАМ щом не мога да си я платя. То ще ми е буца в гърлото не само тия 10 дена и ще се чувствам втора ръка в лукса, а аз съм се редил с изпаднали хора наистина в беда в офисът за бързи кредити, ами и следващите .... месеци (години) докато плащам, а почивката ще е някъде, във виртуала от снимки у фейса. А на масата и в ръцете - нищо.

# 96
Всъщност, единственото ненормално е човек да обвинява държавния бюджет за липсата си на финансова култура. Взимайте ако искате бързи кредити, няма да ви ги връщаме ние. И все пак бих ви посъветвала да си избирате по-евтини почивки, такива, които да са ви по джоба.

Аз като растях пари за почивка родителите ми не са имали. Тръгнах по почивки когато бях в състояние да си ги финансирам сама. Да ви кажа, нито родителите ми са умрели, нито ние децата, че не сме ходили по турски ол инклузиви.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 22:14 от Анонимен

# 97
Тази тема цялата трябва да се пейстне в "Бедността избор ли е". Нали там се обсъждаше как всеки има право на почивка. Явно не каква да е почивка, а 10 дни за по 400 лева на ден. Можете да си намалите и дните, и разходите за хотел, и така ще се вместите в бюджета.

# 98
Ние ходим на почивка за 10 дена, за 400 лв общо 😁 само храната си носим, зарзавата си го гледаме дори... Общо взето един хладилен сандък със замразено месо, малко консерви и щайги със зеленчуци. Толкова. На палатка в дивото, супер си почивам... И обхват няма, което ми е най-ценно 😊
Обаче най-слабо ме вълнува кой какво мисли къде съм била. Та никакви вълнения за ол инклузивни луксове нямам.

# 99
Тази тема цялата трябва да се пейстне в "Бедността избор ли е". Нали там се обсъждаше как всеки има право на почивка. Явно не каква да е почивка, а 10 дни за по 400 лева на ден. Можете да си намалите и дните, и разходите за хотел, и така ще се вместите в бюджета.
Съгласна съм, че при ограничени доходи 10 дена е лукс, аз бих намалила нощувките до 5-6, но детето им го таксуват вече като възрастен и дори апартамент да наемат под 25 лева на човек няма да намерят. Умножено по 3, прави 75лева само за нощувката. Като се прибави и храна - закуска, обед и вечеря дори и скромно сложете още 50 лева на ден на човек, ако майката не виси в кухнята да готви. И не говорим за някакви луксозни трапези. Не броя за бутилирана вода, сладолед, фрапе или царевица. Не включвам аквапаркове и лунапаркове. Въртим, сучим, но 200-250 лева за тримата на ден ще им излезе скромната почивка. Да, ще спестят половината сума, прави сте - няма да са 3500-4000, а 1500-2000. Нали не забравяте и транспорт? Ако са с кола и паркирането.
Духи-пухи, звучи добре, но... Колко души разполагат с голяма кола и си произвеждат храната?

# 100
Знаем какви са цените. И все пак финансово грамотен отговорен възрастен човек няма да тръгне да взима бързи кредити за почивка, която му е извън възможностите.

# 101
Духи-пухи, звучи добре, но... Колко души разполагат с голяма кола и си произвеждат храната?
С нас идват приятели без кола, взимат на заем или ги караме приятели до горе с багажа, не е драма. Също 2 щайги зеленчуци не са толкова много лятото - много по-малко, отколкото на ресторант. И същото, ако си го приготвяш така или иначе вкъщи.
Сами си ги гледаме от скоро - до преди 2-3 години - същото, както да си приготвяме и вкъщи за същото време.
Всеки си има виждания за почивка, масово драмата е да се иде на море, затова и цените се надуват яко в краткия сезон. Аз супер се радвам, че ММ, макар и морски, хареса също повече на Балкан да ходим.
Но винаги сме се простирали според чергата. И на Малдивите можем да си позволим, всъщност, като гледам дори е колкото въпросното море.. но пък ни е напълно излишно... Та не го правим 😁😁

# 102
Знаем какви са цените. И все пак финансово грамотен отговорен възрастен човек няма да тръгне да взима бързи кредити за почивка, която му е извън възможностите.
Съгласна съм с това.

# 103
Мама Ру, точно това е, че е хем луксозно и скъпо, хем продължително. Има от къде да се реже, но не, решението е кредит. Никога не съм теглила такъв и не знаех какви са лихвите, но ако наистина трябва да върнат още 2000, че и повече лева отгоре - това реално им е още една (кратка) почивка. За мен това са пари, хвърлени на вятъра.

# 104
Просто финансовата култура на не малко хора е изключително потресаваща.

Общи условия

Активация на акаунт