СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 167
  • 934
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета, имам нужда от съвет коя паралелка в СМГ да изберем за първо желание.
Дъщеря ми си беше харесала мат/инф/не, но тази година такава опция няма. Изборът е между мат/инф/АЕ - разширено
и мат/физика/НЕ - интензивно
Тя иска да учи немски език но пък между физика и информатика предпочита второто. В голяма дилема сме…
И по-нагоре някой зададе подобен въпрос. Голяма част от децата във випуска на сина ми (сега завършиха 10 клас) записват в момента физика профил от 11 клас, а са с математика и информатика. На част от децата информатиката не им се удава. На тези, на които им се удава, се готвят в школи допълнително - такива има безплатни в СМГ.
Моят съвет е да избере немски и физика и да ходи на информатика на школа.

# 196
  • София
Росита, само заявление за второ класиране се подава, нищо не се оставя в училището. Но аз бих носила дипломата и копие от лична карта/ученическа карта за всеки случай.

# 197
Момичета, имам нужда от съвет коя паралелка в СМГ да изберем за първо желание.
Дъщеря ми си беше харесала мат/инф/не, но тази година такава опция няма. Изборът е между мат/инф/АЕ - разширено
и мат/физика/НЕ - интензивно
Тя иска да учи немски език но пък между физика и информатика предпочита второто. В голяма дилема сме…
Tя не беше ли с друго желание за училище?
Трудно да се каже желание, аз и преди да излязат резултатите бях писала, че трудно взима решения и няма изявени интереси. Сега има избор между АК, СМГ и НЕГ.
Обича немския, защото го в учила досега и е нещо познато. Английския също го знае доста добре.
Доста пъти си променяше мнението, но си избра СМГ. Сега умуваме коя от двете паралелки да пишем за първо желание, защото каквото пишем - това ще влезе още на първо класиране и няма да може да мисли между класиранията…

# 198
Немски език може да се учи и в НЕГ (доколкото разбрах детето е с достътъчен бал, че да си избира Simple Smile ), а да се избере после профил Математика.
Ако целта е детето е СМГ и немски, бих избрала паралелката с НЕ интензивно (т.е Математика +Физика), а после допълнителен профил информатика Hands V

ПП: Дамасцена, с един също толкова нерешителен батко, избрахме АК Wink Искаше химия, но с физика, ако може... и с интензивно английски, но да има и повече писане, преводи... абе искам всичко, ама на фльонга, ако може... Завърши АК с профил математически: Физика + математика + информатика, но по предишната програма...
Сега сестра му е в голямата чуденка, кое е на първи ред: химия или физика Close

# 199
Сега четох в страницата на Дидева, че се подава и копие на свидетелство за завършено основно образование - за ученици от училища от друга област . После четох и Наредба 10 и това май е отпаднало.
Благодаря за включването. Изтрих го. Дори не помня, че съм го публикувала навремето и затова не съм обновявала с измененията. Joy

# 200
  • Някъде там...
Дамасцена, имай предвид също, че тази паралелка на СМГ е с интензивно изучаване на НЕ. Тази с информатика е с разширено.
Понеже имахме някои колебания ние, между СМГ и НПМГ, а ще влезе още на първои класиране, което и да избере, гледах и двете. В крайна сметка се спряхме на НПМГ с немски... дано вече окончателно.

# 201
  • София
Rosi_ta, само заявление се попълва, което дават на място. Нищо не се оставя от документите на детето.

Дамасцена, нека си сложи на кантар профилите. Физиката не е никак лек такъв. Ако са ѝ сравнително еднакви като желание - да заложи на езика, но иначе не бих казала, че е добра идея.
НЕ е интезивен в СМГ, но не е като в ЕГ. Споделяли са родители, че си трябва подпомагане след 8 клас и отвън, ако се гони ниво за учене в университет. Ако така и така, ще има курс, по-добре АЕ/МАТ/Инф. А НЕ може да го избере и като 3/4 профил.

# 202
Сега четох в страницата на Дидева, че се подава и копие на свидетелство за завършено основно образование - за ученици от училища от друга област . После четох и Наредба 10 и това май е отпаднало.
Благодаря за включването. Изтрих го. Дори не помня, че съм го публикувала навремето и затова не съм обновявала с измененията. Joy

А относно служебни бележки - какви са тези бележки и ако са необходими на кой етап?
Сега при подаване на заявлението за първо класиране, единственото допълнително нещо е за професионалните паралелки - медицинско от личния лекар, другите данни са оценките от дипломата и точките от НВО и ги има в системата, нали правилно разсъждавам ?

# 203
Дамасцена, имай предвид също, че тази паралелка на СМГ е с интензивно изучаване на НЕ. Тази с информатика е с разширено.
Понеже имахме някои колебания ние, между СМГ и НПМГ, а ще влезе още на първои класиране, което и да избере, гледах и двете. В крайна сметка се спряхме на НПМГ с немски... дано вече окончателно.
Жабче, благодаря. Нас НПМГ не ни устройва най-вече като транспорт. Затова не го гледаме.
Аз гледам плановете сега за 8,9 и 10 кл и освен в 8 клас, че НЕ е интензивно и реално часовете ги взимат в 9 клас по др предмети. Кой знае колко повече часове физика или инф. в отделните профилирани паралелки няма.

# 204
  • Видин
На моя син оценките от дипломата още ги няма въведени в системата...
И не са ни дали никаква служебна бележка.

# 205

А относно служебни бележки - какви са тези бележки и ако са необходими на кой етап?
Сега при подаване на заявлението за първо класиране, единственото допълнително нещо е за професионалните паралелки - медицинско от личния лекар, другите данни са оценките от дипломата и точките от НВО и ги има в системата, нали правилно разсъждавам ?
Правилно ли съм разбрала от infopriem, че медицинско може да се даде и на по - късен етап , напр. при записването?

# 206
  • София
Санака, благодаря. Не се бях сетила да снимам личната карта.

И у нас желанията се менят по 5 пъти на ден, даже вече спрях да я слушам и не знам към момента кое е първо желание. След като до вчера отказваше дори да говори за ПЧмГ, днес подадохме заявление за участие в класирането и заяви, че това всъщност бил един доста добър избор (пляс по челото).

Дамасцена, разликата в профилите идва в 11 и 12 клас. До тогава се учи едно и също.

# 207
  • ВАРНА
Ние заминаваме с девойката за Париж и там ще посрещнем класирането. (Дано само нещата там да се успокоят, че не ми стига 7класното притеснение, а сега и размирици по улиците). Както и да е. Ще имаме само 1 ден за записване като се върнем ...
Росита, ние също сме посока Париж, но на 14.07. Simple Smile Планираме пътуването от м.март като съобразявах дата на концерт през юли с класирания и записвания.

Току що компютърът се самоизключи без никаква предварителна индикация. Не оставяйте подаване на заявлението за последния момент ми е мисълта  Simple Smile

# 208
  • Някъде там...
То това е  разликата между интензивното изучаване и разширеното, че другите предмети остават за наваксване на следващата година.
А физиката не е за всеки.

# 209
Служебна бележка вече няма (великото "отпускно").
Оценките от дипломата все ще се появят, време до класирането има!

Общи условия

Активация на акаунт