СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 043
  • 934
  •   1
Отговори
# 210
Аз разбрах, че дори ние да не ги виждаме, годишните оценки са въведени и няма да има пречка да си подадем заявлението, но тази служебна бележка дето се споменава тук-там...
Ааа, ясно peneva_a внесе яснота, докато пишех Grinning благодаря

# 211
Да, в немската в СМГ през 8 клас не се учат разказвателни, но в 9 клас се учат двойно спрямо английската. И аз не вярвам без школи да станат нещата за университети, ако гоните учене в чужбина след 12 клас с немски.

# 212
Четох и инструкциите за кандидатстване, но ако някой има достъп до видео, ще съм благодарна.
Става въпрос за кандидатстване в различни области. Пише, че за всяка област се подава отделно заявление. Не ми стана ясно обаче, дали при подреждане на желанията в определена област и подаване на заявлението,системата ще позволи отново подреждане на желания в друга област и пак подаване на заявление / т.е второ заявление?/? Моля някой, ако е наясно, да ми обясни стъпка по стъпка.
Благодаря!

Не знам за заявленията ама това електронно правителство за един милиярд го къдри от години, та предполагам че системата е същата като във всички държавни учереждения

От инфоприем избираш област и си пускаш завлението за нея. Генерира се входящ номер (1).
После избирап втора област и подаваш, генерира се друг входящ номер (2).
Но се сещаш, че в първата област си забравила една паралелка. Избираш отново първата област и подаваш ново заявление , то е с трети номер (3). Така в първата област имаш заявление 1 и 3, а във втората 2.
При класирането от област едно ще участваш със заявление три(3), а в област две със завяление (2)

# 213
Сега и аз имам въпрос за медицинското, че изникна непредвиден казус при близко семейство.

Семейството заминава на почивка след няколко дни, а личната им лекарка е в отпуск.
Аз ще имам пълномощно да ги запиша/подам заявление след първо класиране, но ако са приети още на първо, ще трябва да представя и медицинското.

Само личният лекар ли издава медицинското или може да се отиде и другаде?

# 214
  • София
Да, в немската в СМГ през 8 клас не се учат разказвателни, но в 9 клас се учат двойно спрямо английската. И аз не вярвам без школи да станат нещата за университети, ако гоните учене в чужбина след 12 клас с немски.
Няма как да станат без школи. В 8 клас се покрива доста - докъм В1 дори, но после почват да учат по 2 часа седмично и е на късмет на кой учител ще попаднат. Ако се избере профил езикът и го има, ще стигнат до В2 по спомен. А за университет в Германия си трябва по-високо.

# 215
  • София
Сега и аз имам въпрос за медицинското, че изникна непредвиден казус при близко семейство.

Семейството заминава на почивка след няколко дни, а личната им лекарка е в отпуск.
Аз ще имам пълномощно да ги запиша/подам заявление след първо класиране, но ако са приети още на първо, ще трябва да представя и медицинското.

Не, не е само личният лекар, а и според мен никой няма да проучва кой е личният лекар на детето. Досега не съм представила нито една бележка от личен лекар в нито едно училище, а и медицинските за шофьорска книжка бяха издадени от частен медицински център.

# 216
Аз пък имам нужда от съвет като мама и татко в едно. До преди матурите бяха испанска,френска,2аег и т.н.След като се на**ахме на математиката , с оглед локация ,транспорт и бал (362 и 401 с бел*3)се спряхме на 1во,7мо,127мо + две три с  по-високи и няколко с по-ниски балове.
Първи ден “ 1во е много гнусно с акита по стените в тоалетните,мизерия пълна” и “ще уча английски + немски ,щото е по приложим от испанския” 7мо ни е фаворит.
Втори ден “ те ако ме приемат на първо класиране в 1 су няма да чакам за второ класиране “ (бърза да ходи на Варна при баба си)
Трети ден “ испански за първи език”
Четвърти ден”в 7су не дават да се ходи с клинове ,лятото ще пукна от жега имало и луди учители”
Само за 127 су нищо не казва,последно желание е, сигурно е чула че учат в 9-10 клас много от предметите на английски ..
Иде ми да я напердаша и да я пратя при баба й,а аз да я записвам(няма 14 години)
Като я знам колко е чувствителна и податлива на влияние ,не ми се мисли какво ще стане ,ако попадне в женски клас на групички в 1су. Аз лично предпочитам 7-мо заради дисциплината (уж) и 127су заради многото противоречиви коментари от -100 до + 100 ,а с моята мъжка логика - щом нещо е в устите на хората,значи нещо положително се случва.
Та след дългото ми излагане по темата - на 07.07 да я натисна ли или да я оставя сама да се оправя и избира и да не ми дудне на есен че а съм я записал в “тъпо училище “ ?
Благодаря предварително

# 217
Със сигурност може и друг лекар да издаде медицинското.

# 218
  • у дома

В указанията на МОН пише медицинско свидетелство. Не пише - медицинско свидетелство от личен лекар, частен кабинет и т.н. Срещу входа на блока имаме частен медицински център - извадихме медицинско от там.

# 219
Един-два дни да обмисли кое първо, кое второ и да попълним набързо платформата после.

Ние пък обратното: още първият ден ще редим, та ако объркаме нещо да има време за корекция. Тук четох, че като се иде до РУО и се подаде заявление може да се пренаредят желанията.

# 220
  • София
Simvlamar, според мен ще дудне и ще те обвинява, ако не ѝ харесва мястото, даже и да си я оставил сама да решава. Аз лично бих преценявала по мои критерии с леки възможности за влияене от госпожицата.

# 221
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Един-два дни да обмисли кое първо, кое второ и да попълним набързо платформата после.

Ние пък обратното: още първият ден ще редим, та ако объркаме нещо да има време за корекция. Тук четох, че като се иде до РУО и се подаде заявление може да се пренаредят желанията.
Колекции се правят в училищата "гнезда"

# 222
  • София
Според информацията в infopriem, която се сподели тук, от тази година корекции могат са се правят и през системата, без намеса на РУО или училище-гнездо.

# 223
  • София
Ох, сега с този немски ме вкарахте в размисли 😂.
Добре де, Трябва да се ходи на допълнителна школа по НЕ, предполагам втори език се започва от АБ, т.е и по АЕ ще трябва да се ходи на школи, за да се поддържа ниво и/или да се надгражда. Как тези деца успяват да вместят всички школи и курсове в една седмица?! Машинки са, в това нямам съмнение, но остава ли време за спорт, танци или други извънкласни и разтоварващи дейности?

Доп: голямата ми дъщеря завърши АК и не е седял въпросът с допълнителни школи по езици или извънкласни. След 10 години опит с ЧУ, мозъкът ми не може да се настрои на вълна ДУ и за какви подводни камъни да внимавам.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 17:37 от rosi_ta

# 224
  • София
Ох, сега с този немски ме вкарахте в размисли 😂.
Добре де, Трябва да се ходи на допълнителна школа по НЕ, предполагам втори език се започва от АБ, т.е и по АЕ ще трябва да се ходи на школи, за да се поддържа ниво и/или да се надгражда. Как тези деца успяват да вместят всички школи и курсове в една седмица?! Машинки са, в това нямам съмнение, но остава ли време за спорт, танци или други извънкласни и разтоварващи дейности?

Доп: голямата ми дъщеря завърши АК и не е седял въпросът с допълнителни школи по езици или извънкласни. След 10 години опит с ЧУ, мозъкът ми не може да се настрои на вълна ДУ и за какви подводни камъни да внимавам.

Едната от големите ми дъщери вече трета година лятото си почива, а през учебната ходи на школа по английски в Аво, два пъти седмично. Последната година , 10-ти клас, беше на школа и по немски в Алианс и двете школи ниво С1, първи срок два пъти, втори срок веднъж седмично повече часове за немският заради първа смяна и неудобните часове. Отделно ходи в училище да играе волейбол както и платено на клуб. Допълнително от миналата година ходи да свири и на китара  в оркестър и частни уроци.
Завършва с една петица годината в СМГ, като не съм я видяла да се преучва, освен преди контролно. От скоро има и гадже та и с него излиза. Очевидно и стига времето и няма проблеми с това.
Другата близначка се справя доста по-трудно в училище и е с по-ниски резултати, но тя влезе като близнак там, ходи само на английски към школа без немски и без спорт. Излиза с приятели.
Така, че е до дете, колко бързо учи и как приема различното натоварване. Николета няма никакъв проблем, харесва си всичко на което ходи и се справя без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт