СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 080
  • 934
  •   1
Отговори
# 180
Бутона „Въвеждане на желания“ утре ли ще се появи?
в 00 довечера Simple Smile

# 181
И там внимателно си четете наименованието на паралелката, а не кода от справочника!
В инфоприем кода на училището и паралелката съвпадат с кола от публикувания списък от РУО Hands V

# 182
Здравейте, момичета! Девойката е с БАЛ 451. Иска да учи интензивно испански език и втори език-английски. Колебаем се между 31 СУЕЧЕМ и 22 СЕУ. Четох, че 31. имат проблем с учителите по испански до преди една учебна година. Бих се радвала да споделите впечатления.Relaxed

# 183
  • София
И аз изпаднах в някакви дилеми какво да пишем след първо желание.
Немски ли, испански ли?
Може би първа немска (живеем до нея), после 73-то или 35-то, чудя се!?
Кумата ми пуска мухи, че в 35-то били преподавали по-добре..
Някоя мама ако сподели нещо интересно, ще съм любопитна.

Като знам как всичко си е до късмет.
Но да си споделя.

Иначе детето отговорно мисли и реди и периодично ми се обажда (че е далече) да актуализираме..
И вече не помня това писах ли го, не го ли писах.

А кодовете защо ви притесняват как са в инфоприем? Може би за по-лесно търсене?

Успешно подреждане на всички!

# 184
В izpitai.me са посочили някои паралелки като нови и по пътя на логиката предположих ,че са нови в смисъл -новоткрити -за допълнителен прием и съответно по още +26 деца към випуска . Проверих специално за 2-ро СУ - четири паралелки миналата година , четири паралелки тази . Предполагам ,че се водят нови заради променен профил , но въпросът ми е - знаете ли къде или как да проверя колко и какви допълнителни паралелки са планирани за София ?

# 185
Момичета, имам нужда от съвет коя паралелка в СМГ да изберем за първо желание.
Дъщеря ми си беше харесала мат/инф/не, но тази година такава опция няма. Изборът е между мат/инф/АЕ - разширено
и мат/физика/НЕ - интензивно
Тя иска да учи немски език но пък между физика и информатика предпочита второто. В голяма дилема сме…

# 186
Дъщеря ми си беше харесала мат/инф/не, но тази година такава опция няма. Изборът е между мат/инф/АЕ - разширено
Тя иска да учи немски език но пък между физика и информатика предпочита второто. В голяма дилема сме…
Tя не беше ли с друго желание за училище?

# 187
Това никой освен детето не може да ти каже Thinking
То има разлика и в учебните планове при "интензивно" и "разширено" изучаване на език...

# 188
Немски ми изглежда по - добре. Английския сигурно го знае.

# 189
При нас ако децата искаха да учат немски език с цялото си сърце, щях да ги запиша в 1 Немска, с втори профил според нагласите им (математически, хуманитарен). Имам познато момче, което там е завършило, в България е и е много интелигентно дете, чудесно се справя.

# 190
  • София/Варна
И аз се филмирах.
Като подаваме заявления за участие за първо класиране, трябва ли да се прикачва друго освен медицинско, ако се изисква. Мъжа ми обяснява за някаква служебна бележка от училището.
Сега четох в страницата на Дидева, че се подава и копие на свидетелство за завършено основно образование - за ученици от училища от друга област . После четох и Наредба 10 и това май е отпаднало.

# 191
  • Някъде на край света
Ако не е любим предмет Физиката, по добре с АЕ.

# 192
Четох и инструкциите за кандидатстване, но ако някой има достъп до видео, ще съм благодарна.
Става въпрос за кандидатстване в различни области. Пише, че за всяка област се подава отделно заявление. Не ми стана ясно обаче, дали при подреждане на желанията в определена област и подаване на заявлението,системата ще позволи отново подреждане на желания в друга област и пак подаване на заявление / т.е второ заявление?/? Моля някой, ако е наясно, да ми обясни стъпка по стъпка.
Благодаря!

# 193
  • София
Дамасцена, защо не погледнете НПМГ - Мат+Информатика и немски? Аз не бих имала колебания, ако детето иска точно тази комбинация, а не просто СМГ. Обадете се в училището, попитайте за учителя по математика, който ще поеме новия 8 клас. Проучете госпожата по НЕ, учителите по биология, химия, физика, школите.
А по надолу видях един познат ник Нейм, на който много се зарадвах. Дано се включи с повече инфо за НПМГ.

Ние заминаваме с девойката за Париж и там ще посрещнем класирането. (Дано само нещата там да се успокоят, че не ми стига 7класното притеснение, а сега и размирици по улиците). Както и да е. Ще имаме само 1 ден за записване като се върнем, ако обаче стане нещо и ни отложат полета, баща и ще трябва да я запише. За това искам да приготвя всички документи и ясни инструкции, защото той е над тези неща 😂. Та в тази връзка, документите за записване са ясни, обаче ако се наложи да ходи на второ класиране, какви документи трябва да представи, трябва ли да остави дипломата или е нужно само заявление за участие във второ класираме?

# 194
Бих я посъветвала да си следва желанието за учене, а не езика. Едно е да учиш повече физика, съвсем друго инф.
Немския език може да го учи допълнително навън.

Общи условия

Активация на акаунт