СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 162
  • 934
  •   1
Отговори
# 165
Оф да питам за профилите пак – извинявам се сигурно сте го коментирали Flushed -  ако задължителните профилиращи предмети са икономика и география, може ли в 10 клас да избере английски или пък математика?
Профилът би трябвало да е Икономическо развитие. При него има две възможни комбинации от задължителни ПП :  география и икономика и математика или география и икономика и чужд език, изучаван в първия гимназиален етап. Ако е избран първият вариант, МАТ си е включена като ПП. Ако е избран вторият вариант и АЕ е първи чужд език, пак е включен като ПП. Иначе няма пречка всеки предмет, посочен в Наредба 7 да бъде избран за профилиращ, стига училището да го предлага.

# 166
Оф да питам за профилите пак – извинявам се сигурно сте го коментирали Flushed -  ако задължителните профилиращи предмети са икономика и география, може ли в 10 клас да избере английски или пък математика?
Всичко е възможно в нашата образователна система, особено като става въпрос за бъдеще време. Всяка година се появяват нови профили и изчезват стари.

# 167
  • София
Всичко е възможно в нашата образователна система, особено като става въпрос за бъдеще време. Всяка година се появяват нови профили и изчезват стари.
Надява
Надявам се в най-скоро време да променят тази безумна форма на гинмназиално образование. Двустепенна е, но само на хартия.

# 168
  • София
За профилите, които се избират във втори гимназиален етап, имайте едно наум, че училището може изобщо да не предложи това, което искате като профилиращ предмет. И реално ще го разберете в 10 клас. Защото дори две години в едно училище не са съпоставим съвсем като профилиращи предмети.

# 169
  • София

Подкрепям zazu1, в Германия няма избор на бакалавърски специалности на АЕ, а тези, които се предлагат, са много общи: бизнес, мениджмънт и други подобни. Не се знае какво ще е след 5 г., но ако детето знае, че иска да учи в Германия или Австрия, му трябва първи немски език. Но пък ако смени желанието си в 12 клас, ще му трябва английски на високо ниво, а вложените в немския усилия, ще са малко "напразни" за останалите европейски държави /вярно е, че всеки език е предимство, но немски специално се учи трудно и защо да си го причинява, ако няма да го ползва след като завърши.../.

И това постепенно се променя.. В ТУ Мюнхен примерно има   инженерна специалност бакалавър на английски, Aerospace. Иска се и немски, но не на ниво С1. Computer science в Заарбрюкен също. Нещо и в Хамбург имаше.. Сигурно и на други места. Но, да, малко са, преобладават засега икономически и хуманитарни.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 12:01 от пенсионирана русалка

# 170
Иде ми да хвана гората вече! Joy
Сега се сети нашият, че много му харесва една професионална паралелка.

Моля ви някой да сподели за медицинското, защото не успях да намеря постовете, в които го коментирахте. А не помня дискусията, защото мислех, че не ме интересува. Ползваме обикновената бланка от книжарниците, която е и за започване на работа, нали? До кого адресираме медицинското: "за училище", до "РУО София" или нещо друго?
Много благодаря предварително!

# 171
  • София
Не знам доколко ще помогне нашият опит, но отидохме при личната, тя измъкна отнякъде една бланка и я попълни на ръка. Не знам дали изобщо писа пред кого да послужи.

# 172
На мен вчера медицинското ми го извади сестрата на личната през техния компютър. Не се заплаща.

# 173

Моля ви някой да сподели за медицинското, защото не успях да намеря постовете, в които го коментирахте. А не помня дискусията, защото мислех, че не ме интересува. Ползваме обикновената бланка от книжарниците, която е и за започване на работа, нали? До кого адресираме медицинското: "за училище", до "РУО София" или нещо друго?

Медицинското го издава личният лекар. Нищо не си купувате предварително. Отивате при лекаря и му казвате: "трябва ни медицинско за гимназия". Той знае какво да прави, постоянно издава такива.

# 174
  • София

Най-добре попитайте Вашия ЛЛ. Аз писах на нашата във вайбър дали трябва да носим някаква бланка и тя каза, че всичко е при нея.

# 175
От сърце благодаря!

# 176
  • София
А при нас се заплащаше 10 лв. От компютъра на ЛЛ.

# 177
  • София
Тези кодове на училища от infopriem нямат нищо общо с кодовете в справочника. Close

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 13:30 от orchid

# 178
Тези кодове на паралелки от infopriem нямат нищо общо с кодовете в справочника. Close
Справочникът, който гледате вероятно е за Мин и макс. балове за миналата година! Гледайте план -приема за тази. Двете неща са различни

# 179
  • Пловдив
Бутона „Въвеждане на желания“ утре ли ще се появи?

Общи условия

Активация на акаунт