СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 108
  • 934
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте,

Имам въпрос относно балообразуването. В някои гимназии се включва оценка от дипломата по Чужд Език. Надявам се взимат по-високата оценка? В дипломата на дъщеря ми има оценки по Английски и Немски език.

# 346
Здравейте,

Имам въпрос относно балообразуването. В някои гимназии се включва оценка от дипломата по Чужд Език. Надявам се взимат по-високата оценка? В дипломата на дъщеря ми има оценки по Английски и Немски език.
Би трябвало да взимат от първия чужд език.

# 347
  • Sofia
Здравейте,

Взема се оценката в основната диплома, т.е в раздел А.

# 348
Този, който е от раздел А на учебния план, оценките от ИУЧ не участват в балообразуването.

# 349
  • София
Някой пробва ли да коригира подадено заявление през системата?

# 350
  • София
Изтеглих паралелките от инфо прием и на втора английска виждам това:
Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ, М, ГИ.
Може би това е паралелка с английски и испански, но какво са математика и география? Ако са профилиращите, защо в онзи ексел на сайта за седми клас пише английски и испански?
Благодаря.

# 351
Между другото, файлът, който се зарежда от бутона "Помощ" в инфоприем, съдържа отговорите на поне три въпроса, които се въртят тук през 5-6 поста. Включително за чуденката "не са ни прехвърлени оценките от свиделетството за основно образование" и за алгоритъма при класиране според желанията. Ако някой не го е открил още на сайта - в горната синя лента е.

# 352
Не видях да е писал някой за това, но току що една приятелка ми каза, че било отложено за 13-ти първото класиране, уж по новините били казали ? Не виждам такава новина.
Ние мъчим класиране на двамата ни сина след 4-ти и 7-ти клас в друг град и ни е много трудно синхронизирането. Второ класиране там за след 4-ти клас ще излезе на 11, записване на 12-ти. И затова ми е важно до 12-ти да излезе първото на 7ми клас.

# 353
Изтеглих паралелките от инфо прием и на втора английска виждам това:
Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ, М, ГИ.
Може би това е паралелка с английски и испански, но какво са математика и география? Ако са профилиращите, защо в онзи ексел на сайта за седми клас пише английски и испански?
Благодаря.
Англ. и испански са първи и втори профил, а М и ГИ са трети и четвърти профил. Но питах и в темата на 2АЕГ, трети и четвърти профил се преизбират след 10 клас и сега трябва да гледаме само първи и втори профил.

# 354
Не видях да е писал някой за това, но току що една приятелка ми каза, че било отложено за 13-ти първото класиране, уж по новините били казали ? Не виждам такава новина.
Ние мъчим класиране на двамата ни сина след 4-ти и 7-ти клас в друг град и ни е много трудно синхронизирането. Второ класиране там за след 4-ти клас ще излезе на 11, записване на 12-ти. И затова ми е важно до 12-ти да излезе първото на 7ми клас.

Можеш ли да кажеш на приятелката да се гръмне Simple Smile

Сроковете се обявяват със заповед, която не се издава от вчера за днес.

Този текст аз наричам допълнителни критерии и съм го чела поне 10 пъти. Но в него никъде не се споменават желанията. За съжаление говорих със зам.директор на училище в София. Явно всеки си го тълкува както си иска или пък както по-нагоре някой писа, искат да ме накарат да напиша въпросното училище на първо място.

Много ви благодаря!
Как ви обясниха този алгоритъм?
Щото пак не ми е ясно как поредността ще влияе на класирането? Къде получаваш допълнителни точки затова, че си избрал дадено училище на първо място....щото иначе с простата ми логика не виждам как става Simple Smile

# 355
  • София
По принцип има как да стане, но единственото класиране в България, за което аз знам, че е на принципа на приоритет на първото желание, е това на МУ София. В масовия случай, включително в 7-ми клас, редът на желанията не дава приоритет в класирането.

# 356
При кандидатстване в две различни области се подават две заявления. До тук добре. Но как се приоритизират желанията и извършва класирането в този случай? Къде мога да прочета, няма го в инструкциите на МОН?

# 357
При кандидатстване в две различни области се подават две заявления. До тук добре. Но как се приоритизират желанията и извършва класирането в този случай? Къде мога да прочета, няма го в инструкциите на МОН?

След като са две отделни заявления значи участвате в две отделни класирания.

# 358
Приотизирате си ги вие, като излязат резултатите. Ще ви класират и в двете области, а вие с детето ще решите къде ще го запишете.

# 359
Не е виновна приятелката, вярно са казали 13 юли някъде:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/izbor-na-gimnazija-sedmoklasnici … ndidatstvane.html

В сайта на Нова пише нещо подобно, там май беше 'до 13 юли'.

Предвид, какви глупости говорят на хората от самите училища, не се учудвам, че някой хвърля дати в ефира едно към гьотере.

Общи условия

Активация на акаунт