СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 004
  • 934
  •   1
Отговори
# 405
Герани, не разбрах каква е тезата. НВО и ДЗИ не можем да сравняваме. Този резултат на СМГ на ДЗИ МАТ показва, че явно им се е получил по-сложен теста, което не би трябвало да промени гаусовото разпределние на резултатите.
Предполагам никой не прави изводи, че СМГ запада и че не е място да се учи математика там. Simple Smile

# 406
Никой не сравнява НВО с ДЗИ. То това оставаше децата, влезли в елитните гимназии с топ резултати, да си останат на същото ниво, без да се развиват и достигнат в 12 клас още по-високо ниво в Мат и Бел или поне да го задържат.
А ДЗИ не е нещо велико като трудност.
Така ли? Никой ли не сравнява НВО с ДЗИ?  Че аз на кого отговарям тогава?  Joy Точно това се сравнява и то в прав текст. А за нивото на ДЗИ, хъм ... не знам, ти вероятно можеш да прецениш нивото на сложност на ДЗИ по всички предмети, а и сигурно можеш да ги решиш за 100т., да напишеш ЛИС за 6... Сигурно ДЗИ не е нещо велико като сложност, ама то тогава и приемният изпит в Делфт и други топ университети е на ниско ниво. Rolling Eyes

Аз какво мога и не мога не е предмет на темата. Също, ако на някой Делфт е върхът на университетите, ОК 😂
5,12 по МАТ и то за СМГ ми боде в очите, това е далеч от 100 т.! Сигурно има причини за този резултат, които на мен не са ми известни 🤨

# 407

Само за илюстрация. Едва ли подготовката в тези училища рязко е спаднала за една година и децата масово са изостанали. Може да сравните трите миналогодишни ДЗИ ПП МАТ с тазгодишния ( така и не качиха темите от допълнителните ДЗИ по желание). Някак очакванията рязко се разминаха с действителността.

# 408
  • София
Аз какво мога и не мога не е предмет на темата. Също, ако на някой Делфт е върхът на университетите, ОК 😂
5,12 по МАТ и то за СМГ ми боде в очите, това е далеч от 100 т.! Сигурно има причини за този резултат, които на мен не са ми известни 🤨
Ами след като с апломб на компетентност определяш, че нивото на ДЗИ не е нищо особено, какво можеш ти е точно предмет на темата. Що се отнася до Делфт, ми не знам, в световните ранкиги е на 13-то място в света за инженерни специалности. Но ти вероятно си завършила MIT и затова не ти е топ. Joy И ако може линк коя общност, къде, на кой изпит и кога изобщо в световната история е изкарвала СРЕДЕН резултат от 100%.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 17:43 от sanaka

# 409
  • София
sanaka, много ми харесват постовете ти и много ти се радвам. Simple Smile

# 410
герани, какво се опитвате да кажете?! На мен не ми е много ясно....Аз съм проста явно.
Sanaka, 100 точки от 100 възможни 😜

# 411
  • Отвъд алеята зад шкафа
След 5 години герани ще се похвали със отличен 6.00 ( 100 т) на всичките матури, не само тя, но и целият випуск на избраното от нейното дете училище. После и с университет най-малко в топ 3 в световните класации. Само преди това да разбере разликата между ООП и ПП.

# 412
  • София
герани, какво се опитвате да кажете?! На мен не ми е много ясно....Аз съм проста явно.
Sanaka, 100 точки от 100 възможни 😜
Поправих се. Joy

Гадамер, ми що да не се похвали? Кой ще я проверява? Joy

# 413
СМГ отчита значително по-добър резултат по БЕЛ, отколкото по математика Simple Smile
Така си влизат, така си и излизат от това училище математиците явно Simple Smile
Не, че е точно по темата, но учителка по БЕЛ от СМГ свърши чудеса с дъщеря ми. От 4ка на 6ца в училище, от 40т на пробни матури в началото на курса до 90т на НВО БЕЛ. За разлика от курса по математика, пак към СМГ, който само и разклати самочувствието и породи нежелание да се занимава с математика изобщо.
Така че, от личната ми камбанария, СМГ отчита по-добър резултат по БЕЛ, отколкото по мат. Simple Smile

# 414
Sanaka, ще се поправиш я...
Като не ги разбираш нещата - 100% успеваемост се търси. Даже 101%

# 415
Назад в темата имаше прогнозни балове, но не ги откривам . Може ли някой да ме насочи ?

# 416
  • Sofia
76 стр за момчета в предишната тема . Момичета май са на 78 стр.

# 417
Що се отнася до Делфт, ми не знам, в световните ранкиги е на 13-то място в света за инженерни специалности. Но ти вероятно си завършила MIT и затова не ти е топ. Joy И ако може линк коя общност, къде, на кой изпит и кога изобщо в световната история е изкарвала СРЕДЕН резултат от 100%.
Никакво 13-то място в света не е. В Европа е на 14-то, в света е на 47-мо! Не, че ме интересува, но да не заблуждаваме, все пак.

Но, друго е по-интересно. Никъде не съм писала за 100 т. Изказвам мнението си много ясно, а то е, че не е нормално за МГ на ДЗИ да има ср.5,11.
Динчо, gadamer, къде ви е проблемът с моето изказано, даже не мнение, а учудване. Може пък с дъщеря ми все още да се чудим между две училища...и детето ми не е с 2 х 100 т., но с достатъчно да избира.
А, gadamer, и сега имам с какво да се похваля, голямото ми дете учи в наистина престижен в Европа университет, след много по-сериозните немски матури в Leistungsklasse.
Бъдете здрави и спокойни!

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 18:05 от герани

# 418
Няколко пъти се писа и илюстрира какво разпределение трябва да има резултатите при адекватно тестване.
При мин.бал на 2-ро класиране 2022 за СМГ- 483.5 не важи разпределението, тип камбана.
Не може да влизат мега, ултра математици, а на едно ДЗИ да са на едно приемливо, но не съответстващо на МГ ниво по Мат.

НВО не успява да отсее тези деца, които цитирате по-горе. Ако приемът след 4-ти клас успява по някакъв начин, то не може да се каже същото за НВО.
Това е и причината директорите на СМГ и НПМГ да се борят за промяна в приема след 7-ми клас, но уви от МОН не успяват да прозрат каква е реалната цел.
И да, нивото в СМГ след 7-ми клас пада, защо ли?

# 419
76 стр за момчета в предишната тема . Момичета май са на 78 стр.
Много благодаря:)

Общи условия

Активация на акаунт