СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 928
  • 934
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Според мен не трябва да се носи никъде, а е само за семейния архив Simple Smile
    Благодаря ! Flowers Rose

# 541
  • София
Аз още си чакам госпожицата да се реши къде иска да учи. В 133то или в 35то или 18то.
Довечеря пътуваме към ВТ на състезание и се надявам дотогава да смр подали нещо.

# 542
  • София
И аз след вчерашните съвети филтрирах на ексел до бал с 50 точки надолу.
Смешното е, че излезе и паралелкая в ТУЕС, но там математиката се утроява. Не бях смятала нашия бал по този начин, то си е трагедия

# 543
  • София
Здравейте ! Дали в паралелка природни науки с език , детето ще научи езика или се набляга на профила ? За 18 то - природни науки с ФЕ . Не я влекат природните , но иска езика. Балът не стига за езиковата паралелка .

# 544
Не трябва никъде да го подавате на хартиен носител.

# 545
Вече взехте да ме плашите с разликите, които предвиждате - 15-30 точки по-малко пишете... Ами аз гледам 6 паралелки, за които сме на кантар и в тях през последните три години разминаването е 1 до 4 точки, ту нагоре, ту надолу. Наистина не виждам накъде има да се вдигат още много баловете - говоря за тези над 400. При по-ниските  може да има някакви размествания, но чак пък толкова сериозни от рода на 20-30 точки...
Ами нашите резервни (6-то и 7-мо желание, не че 5-то не е резерв) са на географски принцип, желани са, но са -50т на миналогодишното първо класиране. Така ми е най-сигурно.
.                                                                   По мои изчисления в нашата област във високия диапазон бала ще падне малко спрямо предната година. Това са ми изчисления на базата на статистиките от двете години.

# 546
Здравейте ! Дали в паралелка природни науки с език , детето ще научи езика или се набляга на профила ? За 18 то - природни науки с ФЕ . Не я влекат природните , но иска езика. Балът не стига за езиковата паралелка .
Детето езика ще научи, но за какво му е мъката, ако не му вървят природните науки?
Пример за 35то - Директорката изрично поясни 8 и 9 клас учат всичко еднакво и заедно с чуждоезиковия профил, 10 клас малко ФУЧ по природните профили, но няма никакъв вариант да изберат други 3 и 4 профил, освен Биология и Химия, докато другите езикови паралелки могат.

# 547
Ние избрахме профил "предприемачески" именно заради НЕ интезивно, без да сме наясно какво ще да означава този профил. Но профилиращите предмети са мат и информатика, така че сме ок. Simple Smile

# 548
С поне 100 точки сме над минималния бал от последните 2 години, но пак ми е притеснено. Какво се случва, ако не е приета никъде? Дали може да се добавят други училища в трето класиране след като се подава ново заявление

Ние като големи оптимисти сме писали само Математическа гимназия и Езикова гимназия, защото това са единствените читави училища тук(за Кюстендил става въпрос). Сега ме гложди мисълта, че трябва да редактирам и да добавя и 1-2 от неелитните училища за резервен вариант. За МГ ще има 356.5 точки, а за ЕГ има 402.25 точки. Питането ми е какво се случва, ако не я приемат в никоя от дветете гимназии, дали може в трето класиране да се добавят нови училища и специалности или играем само за тези 2 до края 🙀
.                                                          Виж колко е мин. бал за посочените гимназии от мин. година и ако е с поне 15т. точки ще е достатъчно. Както си погледни статистиката на успеваемост от двете години.
Ами, вижте си статистиката за тази година – приемате, че всички деца с по-висок бал от вас искат същите тези паралелки и ако броят им е по-малък от приема (напр. общо 10 паралелки х 26 = 260 места, с по-висок от вас резултат - 220), значи със сигурност сте вътре. Ако сте на ръба или са повече, тогава слагате някоя паралелка за резерва, иначе на трето остава да играете само за останалите свободни места.

# 549
"Предприемачески" би трябвало да е с Математика и География и икономика Thinking
Гледах тук https://www.mon.bg/bg/100598 "Учебни програми за профилирана подготовка"

ПП: За София област е малко по-сложно при гледане на статистиките... Деца от Костенец, няма да се конкурират с децата от Перник за МГ, просто защото вариант за транспорт няма Hands V

# 550
Профил "Предприемачески" е със задължителни профилиращи учебни предмети предприемачество и информационни технологии или предприемачество и география и икономика.

# 551
Правилно, предприемачество и инф. технологии са, моя грешка. Обмислихме сума ти училищни варианти напоследък, дори възможност за пансион и взе да ми се замъглява.😂

# 552
"Предприемачески" би трябвало да е с Математика и География и икономика Thinking
Гледах тук https://www.mon.bg/bg/100598 "Учебни програми за профилирана подготовка"

ПП: За София област е малко по-сложно при гледане на статистиките... Деца от Костенец, няма да се конкурират с децата от Перник за МГ, просто защото вариант за транспорт няма Hands V

Пенева, за Кюстендил става въпрос, имат си РУО. Ако изобщо коментарът ти е за това, де Joy

# 553
Аз пък имам нужда от съвет като мама и татко в едно. До преди матурите бяха испанска,френска,2аег и т.н.След като се на**ахме на математиката , с оглед локация ,транспорт и бал (362 и 401 с бел*3)се спряхме на 1во,7мо,127мо + две три с  по-високи и няколко с по-ниски балове.
Първи ден “ 1во е много гнусно с акита по стените в тоалетните,мизерия пълна” и “ще уча английски + немски ,щото е по приложим от испанския” 7мо ни е фаворит.
Втори ден “ те ако ме приемат на първо класиране в 1 су няма да чакам за второ класиране “ (бърза да ходи на Варна при баба си)
Трети ден “ испански за първи език”
Четвърти ден”в 7су не дават да се ходи с клинове ,лятото ще пукна от жега имало и луди учители”
Само за 127 су нищо не казва,последно желание е, сигурно е чула че учат в 9-10 клас много от предметите на английски ..
Иде ми да я напердаша и да я пратя при баба й,а аз да я записвам(няма 14 години)
Като я знам колко е чувствителна и податлива на влияние ,не ми се мисли какво ще стане ,ако попадне в женски клас на групички в 1су. Аз лично предпочитам 7-мо заради дисциплината (уж) и 127су заради многото противоречиви коментари от -100 до + 100 ,а с моята мъжка логика - щом нещо е в устите на хората,значи нещо положително се случва.
Та след дългото ми излагане по темата - на 07.07 да я натисна ли или да я оставя сама да се оправя и избира и да не ми дудне на есен че а съм я записал в “тъпо училище “ ?
Благодаря предварително
Остави я сама.С подобна девойка съм и като кандидатства преди години, я оставих да подреди сама списъка и дори да се подпише  при подаването на заявлението.Когато мрънка и казвам..но ти си го избра сама😃 дори и подпис има😃

# 554
  • Варна
Детето езика ще научи, но за какво му е мъката, ако не му вървят природните науки?
Пример за 35то - Директорката изрично поясни 8 и 9 клас учат всичко еднакво и заедно с чуждоезиковия профил, 10 клас малко ФУЧ по природните профили, но няма никакъв вариант да изберат други 3 и 4 профил, освен Биология и Химия, докато другите езикови паралелки могат.

Профилите по природни науки ще са първи и втори, а трети и четвърти се избират. Скептична съм, че ще научат език, ако в 11. и 12. клас не се съберат достатъчно желаещи за език и останат с двата часа език по учебен план.

Общи условия

Активация на акаунт