СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 981
  • 934
  •   1
Отговори
# 525
Аз я оставих сама да си прецени.
Няма да се бъркам.

# 526
  • София
Аз сама гледам, вчера само попитах за НТБГ и видях такава отегчена физиономия, че направо ги зачеркнах.
Пита ме мен какво се учело в паралелка Икономическо развитие....
Хабер си нямам, кака му влезе от раз преди 16 години и оттогава не следя особено.

Някакви мнения за 105 СУ - дава ми възможно класиране за екскурзоводско обслужване, а балът не е особено висок?

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 11:34 от Cuckoo

# 527
Ох, разгеле и ние наредихме желанията. 🐾🐾🐾Последно, за голямо мое учудване остави всички математически паралелки преди езиковите. Това, което до преди месец й беше първо желание стана 5то по ред.
За нея е голяма крачка да излезе от зоната си на комфорт и да се хвърли в непознати води. Адмирирам я за смелостта!
В крайна сметка съм сигурна, че всички деца ще намерят своето място и ще се чувстват добре с избора и късмета си.

# 528
  • Бургас
Днес попълнихме желанията,7 на брой.Нямам съмнения,че ще го приемат на първо класиране , тъй като е със 100 точки над минималния бал за миналата година, малко ми е драма с предразсъдъците,че гимназията не е от най-елитните, а имаше шанс и за по-елитна, но тази специалност му е страст и много го влече, отделно се занимава и като хоби...цяло лято ще съм раздирана от съмнения, надявам се да сме направили правилния избор...
Успех на всички деца!И дано попаднат в читави класове!

# 529
  • Варна
Здравейте, имам въпрос , когато подаваш онлайн заявлението за печатане и не е попълнено изцяло (няма адрес, пощенски код и номера на документи). Кога се подава напечатаното и допълнено заявление? След първо класиране ли или ..

# 530
С поне 100 точки сме над минималния бал от последните 2 години, но пак ми е притеснено. Какво се случва, ако не е приета никъде? Дали може да се добавят други училища в трето класиране след като се подава ново заявление

Ние като големи оптимисти сме писали само Математическа гимназия и Езикова гимназия, защото това са единствените читави училища тук(за Кюстендил става въпрос). Сега ме гложди мисълта, че трябва да редактирам и да добавя и 1-2 от неелитните училища за резервен вариант. За МГ ще има 356.5 точки, а за ЕГ има 402.25 точки. Питането ми е какво се случва, ако не я приемат в никоя от дветете гимназии, дали може в трето класиране да се добавят нови училища и специалности или играем само за тези 2 до края 🙀
.                                                          Виж колко е мин. бал за посочените гимназии от мин. година и ако е с поне 15т. точки ще е достатъчно. Както си погледни статистиката на успеваемост от двете години.

# 531
Въобще от нищо не се раздирам аз... Писахме 30 паралелки и каквото стане. С ниските балове само ми остава да стискам палци да попадне в свястна паралелка и да се разбират със съучениците. От девето-десето желание нататък сме ги редили повече на географски принцип, отколкото с някакви надежди към училището.
Към ученето и преподаването предпочитам да нямам очаквания, а ако ме изненадат приятно в съответното училище - добре дошло. Нашият човек знае какво иска да учи занапред и ако трябва, ще доучва сам, а ние ще помагаме вкъщи и с уроци.

# 532
В голяма вътрешна драма участвам. Подредила съм ги от най-желаното към най-нежеланото и въпреки това ме гложди мисълта да не съм объркала нещо и мира не ми дава. Уж всичко е наред, 100 пъти прегледах кодове и имена на паралелки, но...

Cuckoo, подкрепям. Дечко си цъка на игри цял ден и хич не му дреме аз на какъв огън се пека Joy

Почвай и ти да цъкаш с конзолата. Като каже дай да ям, да не ти дреме Simple Smile Simple Smile

# 533
  • Sofia
Вече взехте да ме плашите с разликите, които предвиждате - 15-30 точки по-малко пишете... Ами аз гледам 6 паралелки, за които сме на кантар и в тях през последните три години разминаването е 1 до 4 точки, ту нагоре, ту надолу. Наистина не виждам накъде има да се вдигат още много баловете - говоря за тези над 400. При по-ниските  може да има някакви размествания, но чак пък толкова сериозни от рода на 20-30 точки...

# 534
  • София
Здравейте, имам въпрос , когато подаваш онлайн заявлението за печатане и не е попълнено изцяло (няма адрес, пощенски код и номера на документи). Кога се подава напечатаното и допълнено заявление? След първо класиране ли или ..

За какво е това напечатано заявление?

# 535
Аз сама гледам, вчера само попитах за НТБГ и видях такава отегчена физиономия, че направо ги зачеркнах.
Хабер си нямам, кака му влезе от раз преди 16 години и оттогава не следя особено.

Някакви мнения за 105 СУ - дава ми възможно класиране за екскурзоводско обслужване, а балът не е особено висок?

Добри деца и амбициозни учители Simple Smile Това знам за тези, които познавам от училището.

# 536

Добри деца и амбициозни учители Simple Smile Това знам за тези, които познавам от училището.
Детето на моя приятелка завърши СХН в 105 СУ миналата година. И детето и майката харесваха училището. Децата в класа не били много силни ученици, но пък били възпитани. Били само 5-6 момичета, но дисциплината не са имали проблеми. Бяха доволни от учителите и казаха, че се преподавало сериозно. Със СХН детето нямаше успех, но за това не обвиняват училището.Момичето влезе с много нисък резултат по математика от НВО и математическите и техническите науки не и се отдават. В прогимназията детето беше аутсайдер и чак в 105 си намери мястото и се почувства човек. Това се отрази и на желанието и за учене.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 12:48 от Monza

# 537
  • Варна

За какво е това напечатано заявление?

Не знам дали трябва... Подадох заявлението онлайн и получих входящия номер. В края, на когато има  иконка за принтиране .Заявлението, което излиза там има непопълнени (адрес, пощенски код и номера на документи), не съм сигурна дали трябва да го принтирам и допопълня и кога  трябва да  го предам,ако трябва.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 12:31 от Мамини сладинки

# 538
  • Видин
Според мен не трябва да се носи никъде, а е само за семейния архив Simple Smile

# 539
Вече взехте да ме плашите с разликите, които предвиждате - 15-30 точки по-малко пишете... Ами аз гледам 6 паралелки, за които сме на кантар и в тях през последните три години разминаването е 1 до 4 точки, ту нагоре, ту надолу. Наистина не виждам накъде има да се вдигат още много баловете - говоря за тези над 400. При по-ниските  може да има някакви размествания, но чак пък толкова сериозни от рода на 20-30 точки...
Ами нашите резервни (6-то и 7-мо желание, не че 5-то не е резерв) са на географски принцип, желани са, но са -50т на миналогодишното първо класиране. Така ми е най-сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт