СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 952
  • 934
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз съм от недоволните от резултатите в НГДЕК, но.....това е положението, продължавам да редя и филтрирам екселски таблици.
Вече имам 50 позиции, от които 30 са "гладна кокошка ЕГ сънува"

# 571
Днес попълнихме желанията,7 на брой.Нямам съмнения,че ще го приемат на първо класиране , тъй като е със 100 точки над минималния бал за миналата година, малко ми е драма с предразсъдъците,че гимназията не е от най-елитните, а имаше шанс и за по-елитна, но тази специалност му е страст и много го влече, отделно се занимава и като хоби...цяло лято ще съм раздирана от съмнения, надявам се да сме направили правилния избор...
Успех на всички деца!И дано попаднат в читави класове!

Напълно Ви разбирам! BlushИ при мен е тази буря .... сън нямам от 28.06. ... Scream  Sob
Дъщеря ми е с прилични резултати от НВО, бал около 450т ; +/- 3 в зависимост от балообразуването. На първо и второ място е посочила строителство и архитектура в СГСАГ, а на 3-то ПГД-Вазова
Притеснява ме факта, че има възможност за избор в "по-елитните гимназии", но не иска да чуе и дума. Подредили сме Испанската и 2 АЕГ след тях, което супер "тъпо" , но не мога да я убедя да размисли.
Разяжда ме мисълта, че ще пропилее шанса си и усилията, които положи за подготовка.
Не знам какво да правя Sob

# 572
  • София
Ако е наясно какво избира и го прави мотивирано, просто приемате избора.

# 573
Класната на детето не иска да й се отчитаме, когато подадем заявления, иска да й пишем на 12, 7 къде са класирани децата и дали ще ги записваме или продължават на второ класиране. Иначе и тя ни каза, че тях ги държат отговорни, ако за някое дете не е подадено заявление
На мамите, които са писали малко желания и се притесняват, бих ги посъветвала да добавят още някое за тяхно, не на децата спокойствие. Аз също ще пиша всички приемливи, въпреки че за едните най-желани паралелки бала е 70 повече от миналогодишния за едното и 90 повече за другото. Ще пиша и след тях, не пречат повечето желания.

# 574
Аз затова разпечатвах учебни планове, обяснявах какво, колко и кога се учи... разлика между интензивно и разширено изучаване на език...
Само се опитвах да ѝ обясня да не слуша репликите за "пропилян бал". Няма такова нещо, изкарала си е достатъчно, че да си избере тя това, което я влече. Какво като би ѝ стигнало и по-малко. Или, че това което си е изкарала, би ѝ стигнало за друго, което не го иска. Това не трябва да я кара да го поиска, защото просто не е нейното.
Приемам избора на детето и дано да й стигне точно за първо класиране Simple Smile

# 575
Дъщеря ми е с прилични резултати от НВО, бал около 450т ; +/- 3 в зависимост от балообразуването. На първо и второ място е посочила строителство и архитектура в СГСАГ, а на 3-то ПГД-Вазова
Притеснява ме факта, че има възможност за избор в "по-елитните гимназии", но не иска да чуе и дума. Подредили сме Испанската и 2 АЕГ след тях, което супер "тъпо" , но не мога да я убедя да размисли.
Разяжда ме мисълта, че ще пропилее шанса си и усилията, които положи за подготовка.
Не знам какво да правя Sob
                              Изборът на първите три паралелки е оправдан,ако след завършване иска да продължи с тези специалности.Имам познато дете ,което влезе в СГСАГ с висок бал,но то си иска следване архитектура от малко.

# 576
Днес цял ден ви следя и следя, рифрешвам и рифрешвам, и си викам дано не ми се налага да се записвам в тая сложнотия в Инфоприем, макар че се поизучих, де, тия три теми Simple Smile

И ви гледам спокойни, лежерни, а мен сърцето ми бие сякаш ще задвижва парогенератор, а стомахът ми се свил на топка, сякаш кандидатствам в Йеил.

Е, свърши Heart
Не се наложи да оспорвам оценки, няма да попълвам система и спрелият в седми клас живот може да започне Heart

п.п. Балът в НГДЕК тая година е по-висок с 20 точки, има повече деца от олимпиадата, класирането не е с квоти. И по история, и по български оценките от изпитите са по-високи.

# 577

Изборът на първите три паралелки е оправдан,ако след завършване иска да продължи с тези специалности.Имам познато дете ,което влезе в СГСАГ с висок бал,но то си иска следване архитектура от малко.
[/quote]

Да, трябва да призная, че това я влече от малка и съвсем съзнателно ги избира.
Просто се тормозя, че би могла за тези 5 години, да усъвършенства английския /училищно й е нивото/ и да учи нов език, а архитектурата ще я учи след 12 клас. Ако някой ден реши да учи в чужбина дизайн, без език едва ли ще стане. Девойката, обаче не дава и дума да обеля по темата, а аз се филмирам в различни сценарии …
Извинете ме, за дългите излияния, но ми се искаше да чуя и независимо мнение. Flowers Rose
Успех на дечицата ви! Flowers Four Leaf Clover

# 578
Аз не бих прекършил крилете на детето си. В 21 век има много начини да научиш чужд език, стига да имаш желание.

# 579
Valensia, още едно независимо мнение 🙂.
Бих поговорила със  сина си, дали разбира разликата м/у архитектура и дизайн.
Ако е наясно и осъзнато го влече архитектурата, бих се радвала за избора му.
Ако иска дизайн, с риск да ме разпнат пишещите тук, бих се опитала да го убедя в ползата от ЕГ. Успех, каквото и да решите!

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 23:43 от Oma Desala

# 580
Моля ви, кажете, има ли РЕАЛЕН шанс на 1 класиране да бъде прието в ТУЕС с 447 т.? Миналогодишният бал на 2 класиране минимален е бил 460, за Системно програмиране говоря. Има(ло) ли такива чак разлики в годините с баловете?

# 581
И сега..... Приета е дъшеря ми в НГДЕК, но  ще участва в класирането на МОН, иска 9 ФЕГ. Интересува ме процедурата по записване и кандидатстване.
1. Записвам я в НГДЕК, защото срока е до 11.07.
2. Чакам първо класиране и ако ни устройва, изтегляме документите от НГДЕК и я запиписвам. Ако не -
3. Чакам второ класиране, изтеглям документите от НГДЕК и я записвам.
Това, че е записана в НГДЕК, не пречи да участва в МОНското класиране, нали?

# 582
  • София
Не, не пречи! МОН и МК са отделно.

# 583
  • София/Варна
Моля ви, кажете, има ли РЕАЛЕН шанс на 1 класиране да бъде прието в ТУЕС с 447 т.? Миналогодишният бал на 2 класиране минимален е бил 460, за Системно програмиране говоря. Има(ло) ли такива чак разлики в годините с баловете?
Според мен системното програмиране става все по-модерно и едва ли ще падне бала, но нищо не Ви пречи да си го сложите като първо желание.

# 584
..................Просто се тормозя, че би могла за тези 5 години, да усъвършенства английския /училищно й е нивото/ и да учи нов език, а архитектурата ще я учи след 12 клас. Ако някой ден реши да учи в чужбина дизайн, без език едва ли ще стане. Девойката, обаче не дава и дума да обеля по темата, а аз се филмирам в различни сценарии
                   Познатото девойче е приятелче на нашето и не виждам да изостава с двата езика,които изучава.Не съм чула да се оплаква от у-щето и лошо преподаване.
                    Лично моето мнение е .... езикова паралелка и след това което иска да изучава в университет.Казвам го от личен опит. Според мен се хвърлят повече сили и време когато има допълнителни професионални часове + всичко друго ,което се изчуава в езиковите гимназии.Натоварването е по-голямо и за това нашите и четиримата записаха езикови паралелки и вече голямата е студентка 3 курс.По нищо не се различава от изучавалите в у-ще специалността по която учи сега.Даже е и по-добра.
                    Подчертавам,че това е лично мое мнение,а вашето дете трябва да реши само какво иска най-много.

Общи условия

Активация на акаунт