СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 897
  • 934
  •   1
Отговори
# 780
Нормалният човек трябва да го е страх да се заиграва по подобен начин със здравето на детето си за едното училище
Така е.
Не от суеверие, а от това, че веднъж записано детето в архивите, не знаеш кога ще излезе..

# 781
Да, аз за суеверието си помислих. И то не е за подценяване. Няма нужда да се предизвиква съдбата.

# 782
  • София
Как става така, че в училището, в което завършва детето 7 клас знаят дали е пуснало или не свой списък за кандидатстване?

# 783
  • Пловдив
Данните от служебните бележки?

# 784
Как става така, че в училището, в което завършва детето 7 клас знаят дали е пуснало или не свой списък за кандидатстване?

Всичко знаят, те имат входящите номера, в Школо класните нанасят точките от НВО. Предполагам водят статистика колко ученици са подали заявления за МОН

Конкретно какви желания имат децата не знам дали може да видят. Те са администратори на лични данни, имат достъп

# 785
  • European Union
В училището не го виждат, но в РУО виждат всички деца, които не са кандидатствали и ги изпращат по училища, за да не останат незаписани.

# 786
  • София по рождение

Всичко знаят, те имат входящите номера, в Школо класните нанасят точките от НВО. Предполагам водят статистика колко ученици са подали заявления за МОН

Конкретно какви желания имат децата не знам дали може да видят. Те са администратори на лични данни, имат достъп

Освен това, на базата на тази информация после излиза статистика, кои училища дават най-висок успех до 7 клас на НВО.

# 787
Според мен училищата виждат всичко за своите ученици, когато излязоха резултатите от нво, учителите знаеха ,че моето е с най- висок резултат по бел и ме поздравиха.
Съвсем нормално е да имат цялата информация, за да могат да се правят и статистиките и да се запишат всички деца в 8 клас( да не остане някое незаписано в 8клас)

# 788
Знаят училищата и при нас госпожата по Бел поздрави всички деца с отлични резултата много рано, още не бях видяла оценките в инфо прием. И за подадените заявления знаят, нали до 10 клас образованието е задължително, всички трябва да подадат.

# 789
Все пак децата все още са техни ученици.

# 790
  • София
То е готино да знаят и да подсещат, ако някой родител е проспал важен срок.
Хубав и спокоен уикенд ви желая.

# 791
Ей голяма конспирация със старите училища тая година.. Какво като знаят? Класната ли пита или някой от администрацията? Ако е класната за мен е напълно нормално да се интересува къде отиват после децата..
Не мога да разбера защо да е тайна? Ще тормозят после детето ли, вас ли, че не е по един какъв си начин списъка?

# 792
В някои училища знам, че агитираха децата да подават заявления в училището, а не от къщи. Което не е много редно, защото нали все пак се попълва и съгласие от родител. В нашето училище не са, а то не е и гнездо. Като питах моето момиче в училището-гнездо ли иска да подаваме или от вкъщи, тя каза, че иска от вкъщи, защото не иска никой да й влияе. Не че аз не й повлиях малко, но на нея проблема й е, че е много нерешителна и не знае какво иска. Ако искаше нещо много, бих я подкрепила на 100%.

# 793
Докато чакаме заветното първо класиране, пожелавам на всички късмет... х5 Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover /днес от Цари Мали Град/

# 794
Ей голяма конспирация със старите училища тая година.. Какво като знаят? Класната ли пита или някой от администрацията? Ако е класната за мен е напълно нормално да се интересува къде отиват после децата..
Не мога да разбера защо да е тайна? Ще тормозят после детето ли, вас ли, че не е по един какъв си начин списъка?

За теб може да е напълно нормално, но за мен, например, не е.
Аз не искам от бившето училище на детето ми да знаят нито дали е подало заявление, нито къде, нито къде ще учи след това, нито пък който и да е учител да знае резултата му от НВО.
Защо? Това си е чисто моя, лична работа.

Аз също попитах много страници назад, още в предишната тема, как така учителите знаят резултата от НВО. Някой нещо каза, че се изпращало на директорите. Но дали, кой, как - не се разбра. Същата работа и със заявленията и къде е прието детето - всички пишете, че знаят от бившето училище. Но коя точка от закона им дава право да знаят и колко е редно да знаят и да питат, май трудно някой може да цитира.

Общи условия

Активация на акаунт