СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 895
  • 934
  •   1
Отговори
# 765
Добро утро! Аз все още премислям 24/7 кое, как и защо. И ще се радвам възможно най- много деца да останат при родителите си в гимназиален етап. Не казвам, че няма да се справят, но цената може да се окаже висока, дори чисто емоционално.
Замислих се- с какви документи се подава Заявление за участие във второ класиране? Оригинал на Свидетелство необходимо ли е?

# 766
  • София
Не, поне преди 4 г. Само попълних заявлението, дадено от училището. Даже бях и без детето.

# 767

Нали оценките не подлежат на корекция? Как дете от СМГ е с коригирана оценка?
По реда на промените, които направиха в наредбата. Има резултат от областен кръг, има ситуация, при която може да се ползва от точките.

# 768
  • Пловдив
Преди две години, още със записването на 8-класника,пооитах и ме пратиха в канцеларията - веднага ми дадоха бележката за еднократната помощ за пред  социалните.
Така че нищо не пречи да попитате. Може би имат различна практика училищата.

# 769
  • на Мелмак
И аз още при записването бях взела бележка.

# 770
Не съм писала до този момент в темата, но я чета от началото и се вълнувам за всяко решение и съвет, който споделяте.
Ще ми е много полезна всяка насока, мнение или опит за следната ситуация:
ако дете не успее да се класира в желано училище и се предприеме преместването му в друга държава, препоръчително ли е то все пак да бъде записано там, където бъде прието (до септември или за периода, в който се оформят документите в бъдещо учебно заведение)? Или няма нужда, защото процедурата по преместването и документите за постъпване в чуждестранно училище се “уреждат” с това, в което детето е завършило 7 клас?

Въобще, при такава рокада - има ли нещо, което да е фактор и да се вземе предвид?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат с отговор.
Искрено желая късмет и успех на децата ви!

# 771
Я аз да питам тези, които имат предишен опит...има ли вероятност класирането да излезе по-рано, напр. на 11.07?

# 772
Аз чакам 12-ти и да отиваме да се записваме.То едното дете и без това е по цял ден в училището дотогава

# 773
Момичета, като ходите да записвате децата си ще искате ли и бележка за еднократната помощ за осмокласник?

От опита ми преди 2 години, бележката се дава след започването на учебната година.
След като запишете детето в училище, вземате бележка и може още в същият ден да подадете в социалните. Не е необходимо да чакате да започне уч. година. От записването до началото на октомври, мисля 10ти е срока за подаване.
Ще изплатят в рамките на 14 дни от подаването 50% от сумата, а другите 50 след започване на вторият срок. Ако детето прекъсне училище, ще трябва да върнете сумата.

# 774
А ако детето се премести в друго училище, какво става с помощта? Питам, защото имам позната, която мислят да участват и в четвърто класиране, ща запашат детето на второ и като видят свободните места за трето, може да го отпишат и да кандидатства. В такъв случай, може би по-добре, да не взема бележка.

# 775
  • София
Mia Rulana, нека аудиторията е паднала от Марс, нека е наивна на макс, нека Вие да сте тази, която я приземява с някаква статия, нека има и деца, чиито родители са прибегнали  до фалшив ТЕЛК..

За тях си е, нека си носят бремето на съвестта. Нормалния човек трябва да го е страх да се заиграва по подобен начин със здравето на детето си за едното училище Rolling Eyes...Такъв родител най-малко пък трябва да е критерий за обобщаване, че случаите са масови.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 10:36 от пенсионирана русалка

# 776
Нормалният човек трябва да го е страх да се заиграва по подобен начин със здравето на детето си за едното училище
Така е.

# 777
Я аз да питам тези, които имат предишен опит...има ли вероятност класирането да излезе по-рано, напр. на 11.07?
.                                      
              Миналата година излезе 1 ден по-рано.

# 778
  • ВАРНА
.                                      
              Миналата година излезе 1 ден по-рано.
Те и резултатите миналата година излязоха два-три дни преди обявената дата Simple Smile

# 779
Даже 4 дни по-рано!

Общи условия

Активация на акаунт