СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 918
  • 934
  •   1
Отговори
# 555
Наредих и аз - цели 4 паралелки.Това re-captcha ми взе здравето - то пешедони пътеки,то велосипедисти,то коли да отбелязвам на снимикет и да потвърждавам - до вчера го нямаше.
Сега и да попитам правилно ли е разбирането ми - в сайта на Дидева гледам статистика за 2022 година за мин. и макс.бал на паралелки.За паралелките без квоти се гледа колона общо и това е минималния бал на приетите за 2022?
Че с тези само 4 паралелки ми пуши главата,ама детето иска само хуманитарни науки и нищо друго,а 27 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу" директно отпадна заради изучаването на чужд език на накои предмети след 8 клас.
Чакаме сега класирането,а преди него чакам детето дали ще измисли нещо друго до края на деня утре...

# 556
  • София
избрахме какво да се пробва и в МОН, май го прави за спорта, а не че ще се откаже от МК.
Защо заемате излишно място в класиранията?
[/quote]

Защото първо желание винаги е било нещо различно от МК! Бала много вероятно няма да и стигне за нейното първо желание.  А няма как да "вземе" нечие място. На второ класиране ще е налично, ако не сме класирани и не сме го избрали.

# 557
Скрит текст:
"Предприемачески" би трябвало да е с Математика и География и икономика Thinking
Гледах тук https://www.mon.bg/bg/100598 "Учебни програми за профилирана подготовка"

ПП: За София област е малко по-сложно при гледане на статистиките... Деца от Костенец, няма да се конкурират с децата от Перник за МГ, просто защото вариант за транспорт няма Hands V

Пенева, за Кюстендил става въпрос, имат си РУО. Ако изобщо коментарът ти е за това, де Joy
Smiling Imp днес явно много "с разбиране" чета Smirk "Нерде Ямбол, нерде Стамбул"

# 558
Давате ли отчет на класния, че сте подали заявления?
Някаква справка се подавала за двцата, която ми е много чудна???

# 559
Може директора да иска от тях, че може да си знае, че има незаинтересовани родители... Все пак и те искат "децата им" да са записани овреме Simple Smile

# 560
  • Варна
Да, даваме.

# 561

Не. Справки да подават с информация, получена по служебен път. Ако искам, може да съм го записала в някое училище на Мавриций, моя си работа.

# 562
  • София
И на нас не са ни искали да се отчитаме.

# 563
  • ВАРНА
Да, даваме инфо дали заявлението е подадено.

# 564
Не, никой не ни е искал такава информация.

# 565
  • София
Здравейте ! Дали в паралелка природни науки с език , детето ще научи езика или се набляга на профила ? За 18 то - природни науки с ФЕ . Не я влекат природните , но иска езика. Балът не стига за езиковата паралелка .
Тъкмо писах в другите теми, за неелитните и тази на 18-то.
На Ели балът стига за всички извън ФЕГ, като за 133-то може би на второ класиране, но подредбата ще е за първи реален шанс именно 18-то с природни науки и ФЕ, така че може да са в един клас Simple Smile

Ние най-накрая го решихме с малката. Подредбата ще е следната, като за първото няма шанс според мен :
1. ФЕГ
2. 18 -то
3. 35-то
4. 133-то
Като в 18-то първо ще пишем природни науки. Една от зам-директорките е казала, че почти със сигурност ще може да се избере профил ФЕ в 11-12 клас, за паралелката с природни науки и интензивно изучаване на ФЕ.

Профилите по природни науки ще са първи и втори, а трети и четвърти се избират. Скептична съм, че ще научат език, ако в 11. и 12. клас не се съберат достатъчно желаещи за език и останат с двата часа език по учебен план.
В училището има паралелка с чуждоезиков профил и с ФЕ, така че със сигурност ФЕ като профил ще го има, предполагам ще разпределят желаещите от профил природни науки към тези от чуждоезиковият профил.
Ели искаше всъщност в НПМГ като първо желание, но няма достатъчно за да влезе там, а второто и желание е ФЕ, затова и при нас профил природни науки с ФЕ ще е на първо място, а след това чуждоезиковата парлелка с ФЕ. Надявам се и там момчетата да са повече. Дали има някакво основание за тези ми надежди?

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 15:59 от Aila

# 566
Здравейте, следя темата и благодаря за полезната информация.
Не сме се отчитали, но явно си получават служебно справка - класният днес информира, че 3 деца (сред които и моето) още не са подали заявления.
До довечера има срок моето да вземе вече да реши кое му е първо желание.
Мисля, че балът ще стигне от раз.
Не можах да се ориентирам какви са възможностите за трети избираем профилиращ предмет за ЕГ Благоевград. Ако някой има представа?

# 567
Момичета, излязоха резултатите на НГДЕК Simple Smile

# 568
Чакаме доволни деца и родители Simple Smile

# 569
Аз съм от доволните родители - приет е сина в НГДЕК,95.5 точки от 100 на техния изпит.И той е доволен,това му е първото и единствено желание.За други родители с приети деца в НГДЕК - записването може да се направи и без присъствието на детето,необходимо е само да се уточните предварителна хуманитарен или езиков профил иска и да си подготвите да напишете 3 езика за изучаване в низходящ ред.
И аз не се стърпях днес и подадох заявление в МОН - за застраховка.Много моля някой от по-запознатите от мен да каже - има ли опция да го анулирам?

Общи условия

Активация на акаунт