СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 889
  • 934
  •   1
Отговори
# 810
И все пак, аз не видях досега нормативен документ, в който да пише, че учителите имат право на достъп до оценките от НВО и всякаква друга информация, която дискутираме. Също и не прочетох директорите да получават повече информация от цитираното от Дидева: Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
Това не изключва да има такива разпоредби, разбира се.

duhi_puhi, виж сега. Кое е нормално за теб и кое е нормално за някой друг, са различни вселени. Въпросът е, кое е законно. Ти може за нещо да се криеш като престъпник, както казваш. Аз пък мога не да се крия, а като гражданин в държавата да не желая информация да се разнася между хора, които са ми скъсали нервите три години. Всеки гледа от неговата си камбанария.

Хубаво е, че се разговорихме за това тази година, щом предни години не е било тема на разговор. След още няколко години може на някой да му уври главата и да престанат да разнасят информация, ако не им е позволено изрично да го правят.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 20:12 от Врабец

# 811
Пийте си питиетата и не се занимавайте с глупости. Макар, че като ви чета, започвам да се чудя дали в 20-то не пренебрегват доскорошните си ученици. Simple Smile

# 812
Когато класната писа в групата, всеки да я информира, че сме подали заявление, имаше въпрос от родител защо. Отговорът бе, че се подавали справки до 16ч. колко са подали заявления.
Че знаят всички, знаят. Нали издават бележки с номерата за инфоприем. Също и оценките после виждат и въвеждат в школо.
Интересното бе, че математичката оформи оценките на 28 сутринта, малко преди резултатите...?!

# 813
  • София
Училищата получават справка за резултатите. Съвсем наглед се видя във фейсбук страницата на едно училище, в което горда госпожа беше явно заснела екран на компютър с имена, егн, точки на НВО за 4 клас и друга информация, която очевидно не беше сметнала за лична 😄 Вероятно подобни справки има и за НВО 7 клас.

# 814
  • София
Духи Пухи, какви дъвки?? Въпросът си е съвсем резонен. Странна злонамерена интерпретация правиш.

# 815
При положение, че училището раздава служебните бележки, в които са данните за достъп, със сигурност и директорката и класните имат тези данни.
Тази година системата позволяваше пренареждане и промени до последния момент, така че си е опасно друг да има данните за достъп. Редно беше да има възможност за смяна на паролата.

# 816
  • София
Абсолютно против съм поименното връщане на информация към директорите, кое дете, в кое училище е кандидатствало и в кое се е класирало. Статистиката може да работи и без лични данни.
Ковид-пандемията малко пришпори дигитализирането на информация и работата в електронна среда, от която спешно се нуждае МОН и образователната ни система. И все още недостатъчно, за да се елиминира възможната злоупотреба с лични данни. Мнозина от вас, сигурна съм, са попадали в ситуации, в които или детето им, или са били свидетели за друго дете, как е било обект на субективно отношение -  архаизъм в отношенията от изминали епохи.
Трябва да бъде изградена такава степен на конфиденциалност, че единствен избор за оповестяване на тази информация да е родител или самото дете. При желание.

# 817
В никакви ситуаци не съм попадала, нито аз, нито моите деца, нито познати. Дори не ми е минавало през ума. Даже не се сещам как точно могат да злоупотребят с личните данни за детето, особено в частта си как точно са наредени желанията. Имате си конкретен филм, който яко преекспонирате. Ваш си е.
Имена, ЕГН, адрес, данни за родителите - си ги имат така или иначе в училището.
Може ли пример, за подредбата на желанията специално, как може да се злоупотреби?

# 818
Добре де, защо решихте, че влизат на всичките си ( в нашия случай 7 класа по 26 деца) ученици в профилите и разглеждат кое, къде и как е подредило желанията си? Чак да се спряга, как цялото училище знаело. Нашата класна имаше достъп до точките, но е казала само на тези, които са поискали, без да споменава тези които не са, както и тези, които са липсвали него ден. Малко се преекспонират нещата ми се струва. Умряла Пена, да разбере моето къде и какво ще учи.

# 819
И все пак, аз не видях досега нормативен документ, в който да пише, че учителите имат право на достъп до оценките от НВО и всякаква друга информация, която дискутираме. Също и не прочетох директорите да получават повече информация от цитираното от Дидева: Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
Това не изключва да има такива разпоредби, разбира се.

duhi_puhi, виж сега. Кое е нормално за теб и кое е нормално за някой друг, са различни вселени. Въпросът е, кое е законно. Ти може за нещо да се криеш като престъпник, както казваш. Аз пък мога не да се крия, а като гражданин в държавата да не желая информация да се разнася между хора, които са ми скъсали нервите три години. Всеки гледа от неговата си камбанария.

Хубаво е, че се разговорихме за това тази година, щом предни години не е било тема на разговор. След още няколко години може на някой да му уври главата и да престанат да разнасят информация, ако не им е позволено изрично да го правят.
Врабец, виж сега, всичко, което не е забранено от закона, е позволено; никой не може да бъде наказан за това, което законът не забранява.
Разбирам гнева ти, но докато някой не разпише изрично забрана на директорите да оповестяват тази информация няма как да се случи това, за което говориш. За съжаление това е положението. А от друга гледна точка, в нашата мила родина и да има закони, то така се спазват, че не ми се говори. Иначе да, така и аз се гнервирам като теб, но нищо не мога да направя.

# 820
Ех, колко хубаво си беше едно време - списък с имена и оценки/точки на входа на училището или университета.
Списък с имена и ЕГН за гласуване. От какво толкова се страхувате?

# 821
  • София
Духи- Пухи, стига с тези оценки.  За какви филми говориш? Ти си си права за себе си. Приеми, че има и други гледни точки. Според тях те имат право.
Попитах нещо принципно. Получи се цяла патардия. Дори не можеш да си представиш какво е положението на моето семейство, че да даваш такива крайни становища. Нито пък ще разказвам лични неща за да ме захапят пак чужди мнения.
Динчо, от къде я измисли тази дума "Страхувате"?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 21:44 от Мигла

# 822
Ех, колко хубаво си беше едно време - списък с имена и оценки/точки на входа на училището или университета.
Списък с имена и ЕГН за гласуване. От какво толкова се страхувате?
Динчо, не е по темата, но крадейки лични данни ти взимаш кредити, които друг плаща; можеш да прехвърлиш имоти, ползвайки недобросъвестни (меко казано) нотариуси. Всъщност, ако решиш,  можеш много бели да сглобиш. Истината е, че това не шега работа

# 823
Какви кредити, какви пет лева с оценки от изпит? Друго си е да си видиш името на първо място...

# 824
Или да видиш познато дете слаб ученик с 6.00 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт