Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 708
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Dame, честито!

Jiema, продължаваме да стискаме палци за вас!

# 256
Това правило и аз не съм го виждала никъде разписано. Установих го случайно, като разглеждах класирането от миналата година.

Тези деца, за които говориш, във фотографската паралелка не са приети надпланово, а стандартно.

А в паралелката, която им е по-предно желание, биха били надпланови. И понеже там са писали паралелката чак на трето място, са останали като резерви. Съответно в момента, в който оценката им не е стигнала за третото им желание, те са класирани по четвъртото си желание.

# 257
  • софия
Jiema e абсолютно права в неразбирането си. Това че Dame е намерила обяснение за списъците не означава, то е правилно спрямо законовите наредби.
Но както Jiema казва-добре, че не е за моето дете.

# 258
Напълно споделям мнението, че критериите за прием трябва да са предварително ясно написани на сайта на училището. А не после хората да остават изненадани.

Не съм запозната обаче с конкретните законови разпоредби и не мога да кажа дали имат право да използват поредността на желанията като критерий.

От друга страна се вижда много ясно, че имат нужда от втори критерий, иначе ще им се наложи буквално да си удвоят план-приема. Ако погледнете анимацията например, ще видите, че освен петте надпланови, които имат оценка 5,50, след това в резервите има още 13 деца с тази оценка. Въпросните 13 деца естествено са приети по другите си желания.
Може би най-смисленото в техния случай е да си преосмислят начина на оценяване и да си раздробят оценките през повече стъпки, така че да не се получават поредици от по 20 деца с еднаква оценка.

# 259
За НПГПФ. Рисунките могат да се видят само днес, до 15.00ч. Второто класиране ще бъде обявено до 20-ти юли. Това е разбрал таткото, който е питал там.

# 260
  • по света
Скрит текст:
Амели, аз цял ден си мисля колко е хубаво, че има хора, като теб които помагат. Сигурна съм, че си имаш и друга работа, но определено внесе спокойствие в деня ми днес. Много ти благодаря за това!
И аз с толкова благодарност си спомням как ми вдъхна кураж когато я питах преди години и ето моята госпожица е в 11 клас вече
Споделете накратко къде учи, доволно ли е с избора си детето?
Прави ми впечатление назад в старите теми, че рядко остават майките след приема да споделят впечатления. Помня основно Амели, Гита  и re_ge като дългогодишно пишещи. Надявам се да не се обиди някой, със сигурност има и други.. просто за най-дълго време номинирам тях Simple Smile
Аз например издирих на ЛС  две мами с приети деца от миналата година към МОН и 2те много мило откликнаха и подробно ми споделиха за училището, в което учат децата им. Благодаря сърдечно. Hug
Само че МОН ни изненада днес, с +65 т. за въпросното училище. А аз живеех с мисълта, че щом е с 20-30 в плюс от миналата година ще влезе... Подаваме и чакаме за второ сега, пък каквото сабя покаже...
Чакаме и НПГПФ. Вече 3ти ден ми късат нервите, защото се опитваме да отидем да си види рисунката - мисията невъзможна! От 3те дадени тел номера в сайта, вдигат 2ри и 3ти, на които ми обясняват много мило, че трябва да звъня на първия. Като кажа, че там не се вдига, ми обясняват пак любезно, да съм упорита. Няколко пъти вече предлагам да предадат, че имат запитвания и да качат инфо на сайта, но... Днес чак една жена ми каза, че всъщност това е директорския номер и само там мога да получа информация. Хич не съм си ѝ помисляла да ги питам какво толкова му правят на класирането 5 дена. Ако бяха публикували оценките с желанията, ние досега да сме си го направили и да не се вълнуваме толкова, но не би...

Hushpuppy, вие не сте ли точно в резервите за НУИИ или друго по-добро място чакате?
Milasara, честито на твоя младеж! Стрували са си всички усилия и уроци!

Честито и на всички други приключили вече със записването. Може да споделите кой къде с каква оценка... Тъкмо да сме полезни на следващия набор Simple Smile

Dame, с тебе ще си чакаме да видим девойките къде ще се наредят във Фотографското. От другото класиране дъщеря ти има ли си фаворит?
VaninaK, стискам палци да има раздвижване, но запишете първото ѝ желание към МОН, за да не го губите докато чакате.
dendri, няма как да е приета на няколко места и паралелки към МОН. Може балът ѝ да е по-висок и да стига за няколко, но е приета по първото възможно най-горно желание и не може да избира от няколко. Малко ме притеснява, че не сте попитали по-рано за информация. Сега може или да се запише, или да подаде заявление за второ класиране като единствено може да върви нагоре в желанията или да се прекласира на същото място. По-надолу, дори и да стига балът, няма как да мине.
Учи в НГПИ и е супер щастлива , много си харесва преподавателите

# 261
Здравейте!
Синът ми не е приет на първо класиране в НПГПФ и с надежда ще гледаме към второ и трето (ако има) класиране.

Междувременно от МОН-ските е прет на по-задно желание, което бяхме написали като резерва - промишлен дизайн в СПГ Княгиня Евдокия. Масово изказванията за училището не са особено ласкави.
Но искам да попитам и тук дали някой има преки наблюдения. Ще съм благодарна на мнения.
Като учебен план виждам, че има доста специализирани предмети в различни етапи на обучението, но дали наистина се набляга на това е отделен въпрос.

# 262
  • Варна
Моята дъщеря и на МОН е на косъм за Варненската Хуманитарна с рисуване. 3т. не ѝ стигат, приета е по друго желание /което никак не е лошо ама не е с рисуване/ и ще чака 2ро класиране.
Междувременно чакаме утре и НУИ Варна да обявят дали ще има места за попълване, тя е втора резерва там. Вчера и ние бяхме да си види картината. За мен като човек, който има известни познания по изобразително изкуство и в частност графиката, веднага ми стана ясно какви грешки е допуснала. Хората бяха изключително любезни, обясниха ѝ. Реално тя може много по-добре от това, което е показала, ама явно притеснението ѝ е попречило.
За Хуманитарната смятам, че има голям шанс на 2ро класиране, за НУИ утре ще видим.

# 263
  • Варна
Моята дъщеря и на МОН е на косъм за Варненската Хуманитарна с рисуване. 3т. не ѝ стигат, приета е по друго желание /което никак не е лошо ама не е с рисуване/ и ще чака 2ро класиране.
Междувременно чакаме утре и НУИ Варна да обявят дали ще има места за попълване, тя е втора резерва там. Вчера и ние бяхме да си види картината. За мен като човек, който има известни познания по изобразително изкуство и в частност графиката, веднага ми стана ясно какви грешки е допуснала. Хората бяха изключително любезни, обясниха ѝ. Реално тя може много по-добре от това, което е показала, ама явно притеснението ѝ е попречило.
За Хуманитарната смятам, че има голям шанс на 2ро класиране, за НУИ утре ще видим.
Стискам ви палци да приемат детето на най-желаното място!
В Хуманитарната ходихте ли да видите творбата? Много са ми потайни нещо, не мога да намеря информация
 за изпита, нито колко явили се, нито какви са оценките. Писах им мейл не отговарят.
Аз догодина ще се пържа на тоя огън и понеже не очаквам много от НВО ми е важен изпита по рисуване.

# 264
  • София
Приятелското дете го записаха днес в ПГПФ и освобождава място в Света София Изобразително изкуство с английски паралелката. Няма да участва и на второ мон-ско класиране. Успех на всички!

# 265
  • София
Моята дъщеря е приета на 1 класиране в НУИИ. Пуснах я на всички изпити с рисуване. В приложното и е по-ниска оценката, но тя и го отказа. В полиграфията е в резервите с 5,25.
Обаче по- интересно което искам да разкажа и да вдъхна надежда у някого е нашата история с рисуването. Около месец и половина преди изпитите , след една родителска среща в досегашното и училище реших дали да не я опитам с рисуване, естествено много късно. Започнах да търся учител и страшно ми отказаха с думите "Това няма никакъв Шанс" . Дъщеря ми рисува от 2 години на таблет, като нито аз, нито баща и разбираме нещо.
Накрая открих една жена, на която съм безкрайно благодарна, която се съгласи да я заведа и да опитаме.
След 3тото ходене поговорих с Госпожата , която ми каза, че детето има талант и схваща изключително бързо, съответно толкова съжаляваше, че не сме я завели по-рано. Естествено тя нямаше как да ми обещае, че ще стане. Ние решихме да пробва и че в крайна сметка не губим нищо. Така дъщеря ми положи огромни усилия и труд по 3-4 пъти седмично, след училище да ходи по 4-5 часа и да рисува. Междувременно започнах да търся инфо за училищата и попаднах на темата.
Така че, никога не се предавайте и няма невъзможни неща!
Да спомена само, че освен рисуване и музика сме много зле с науките. Към МОН сме 3-ки и никакъв шанс за никъде.

# 266
  • Варна
Стискам ви палци да приемат детето на най-желаното място!
В Хуманитарната ходихте ли да видите творбата? Много са ми потайни нещо, не мога да намеря информация
 за изпита, нито колко явили се, нито какви са оценките. Писах им мейл не отговарят.
Аз догодина ще се пържа на тоя огън и понеже не очаквам много от НВО ми е важен изпита по рисуване.
Не сме я видяли, изобщо не разбрах кога и дали е имало вариант да видим творбите. Тя там изкара 75т. на изпита по рисуване.

# 267
  • София
И ние записахме нашата дъщеря днес в НПГПФ, с което освобождаваме 1 място в НГПИ специалност Рекламна графика и 1 място пак Рекламна графика в Елисавета Вазова. И аз да кажа на родителите, които тепърва започват да търсят курсове и учители за подготовка на децата: Най-важен е талантът. Има ли го, по-бързо и по-лесно стават нещата. И ние я записахме като на шега и като резервен вариант на един курс по рисуване. Не се е счупвала от рисуване. Не си завършваше картините, накрая и с нежелание ходеше, беше й писнало от стомни и кани! Основно за матурите по математика и български се готви. Те пък взеха че станаха нещата.

# 268
  • София
Приятелското дете го записаха днес в ПГПФ и освобождава място в Света София Изобразително изкуство с английски паралелката. Няма да участва и на второ мон-ско класиране. Успех на всички!
Това да не е Национално Средно у-ще София? Света София само за частно знам и то до 7ми клас?

Честито на всички записани! Да се чувстват на мястото си децата и да намерят приятели и разбиране!

dendri, благодаря за споделеното. За съжаление нямаше как да стигнем до 15 ч. там. Така и нищо не качиха като информация за часовете за запознаване с рисунките. 3 дни звъня, днес изобщо никой не ми вдигна и накрая - само до 15 ч. Здраве да е! Моята е приета по 2ро желание, въпреки това искаше да чуе коментар за творбата.
Иска да участва и за първото си желание, но как да стане - явно ще ходя на място да проучвам.

Juliana, благодаря за споделеното.
Milasara, и на теб - за палците! Ще ни трябват още и за 2рото към МОН класиране.
Стискам палци и аз на всички, които ще чакат! Flowers Four Leaf Clover

# 269
  • София
Национално Средно у-ще София е, да, объркала съм се

Това да не е Национално Средно у-ще София? Света София само за частно знам и то до 7ми клас?

Честито на всички записани! Да се чувстват на мястото си децата и да намерят приятели и разбиране!

dendri, благодаря за споделеното. За съжаление нямаше как да стигнем до 15 ч. там. Така и нищо не качиха като информация за часовете за запознаване с рисунките. 3 дни звъня, днес изобщо никой не ми вдигна и накрая - само до 15 ч. Здраве да е! Моята е приета по 2ро желание, въпреки това искаше да чуе коментар за творбата.
Иска да участва и за първото си желание, но как да стане - явно ще ходя на място да проучвам.

Juliana, благодаря за споделеното.
Milasara, и на теб - за палците! Ще ни трябват още и за 2рото към МОН класиране.
Стискам палци и аз на всички, които ще чакат! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт