Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 720
  • 756
  •   2
Отговори
# 270
Ние също освободихме днес място от НУ СОФИЯ, профил рисуване, изобщо рисуването ни беше резервен вариант, без уроци, без нищо, а сега основно на него залагаме!Надяваме се на 51-во и 95т , които изкара там и високия бал за второ класиране!Във Фотографското има 4.50, нямаме шанс/та пак ще кажа,без уроци, но обожава да рисува, има нон-стоп забележки в училище, че само рисува навсякъде, че всичките и тетрадки са изрисувани, рисува си дрехите, кецовете са и изрисувани, ръцете си рисува. Точно защото е от този тип деца, свръх арт ми идва, дори за моите разбирания/приятелите са и все от тези училища,, с цветни коси, с продупчени устни, носове и т.н... т.нар."арт деца"/ , и изобщо не пожелахме да я записваме на уроци по рисуване, колкото и да искаше, но в крайна сметка решихме да я оставиме да се пробва на изпитите и по рисуване -сега  обаче това ни остана основното...извинете ме за лиричното отклонение, но цялото семейство не можем да преглътнем МУ/дано не съм обидила някой/
Знам, че рисува много хубаво, но аз не исках да я вкарвам умишлено в училищата с рисуване, друго си мислехме, че ще и е призванието и две години се готви усилено за Друго специализирано училище с изкуства/МУ/ и с резултат 5, не я приеха....но така е трябвало да стане...... сега чакамеее вторите класирания да видим ще я огреят ли тези училища!
Малко ми е хаотичен поста, но имах нужда да си излея душата😭😭😭

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 07:49 от Kaira12344

# 271
Ние също освободихме днес място от НУ СОФИЯ, профил рисуване, изобщо рисуването ни беше резервен вариант, без уроци, без нищо, а сега основно на него залагаме!Надяваме се на 51-во и 95т , които изкара там и високия бал за второ класиране!Във Фотографското има 4.50, нямаме шанс/та пак ще кажа,без уроци, но обожава да рисува, има нон-стоп забележки в училище, че само рисува навсякъде, че всичките и тетрадки са изрисувани, рисува си дрехите, кецовете са и изрисувани, ръцете си рисува. Точно защото е от този тип деца, свръх арт ми идва, дори за моите разбирания/приятелите са и все от тези училища,, с цветни коси, с продупчени устни, носове и т.н... т.нар."арт деца"/ , и изобщо не пожелахме да я записваме на уроци по рисуване, колкото и да искаше, но в крайна сметка решихме да я оставиме да се пробва на изпитите и по рисуване -сега  обаче това ни остана основното...извинете ме за лиричното отклонение, но цялото семейство не можем да преглътнем МУ/дано не съм обидила някой/😭😭😭/.
Знам, че рисува много хубаво, но аз не исках да я вкарвам умишлено в училищата с рисуване, друго си мислехме, че ще и е призванието и две години се готви усилено за Друго специализирано училище с изкуства/МУ/ и с резултат 5, не я приеха....но така е трябвало да стане...... сега чакамеее вторите класирания да видим ще я огреят ли тези училища!
Малко ми е хаотичен поста, но имах нужда да си излея душата😭😭😭

Много хубаво рисува детето, всичко ще е наред. Ако имаш желание - рисуваш цял живот. Това никое училище не ти го дава. Стискам ви палци да запишете това, в което детето ще е щастливо.

Извинявам се, ако не съм много осведомена, но какво е МУ?

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 01:12 от dendri

# 272
  • софия
Съгласна с Дендри Simple Smile
Такива деца и да ги спираш е въпрос на време да си хванат тяхното. Има хора, вече семейни, се връщат към себе си и рисуването. И вземат. че запонат хляба си с изкуство да изкарват. То просто не трае, избива... Пътища много. Познавам две жени акварелистки.... Едната самоука. Брилянтна е. И на "стари" години започна.

# 273
Много хубаво рисува детето, всичко ще е наред. Ако имаш желание - рисуваш цял живот. Това никое училище не ти го дава. Стискам ви палци да запишете това, в което детето ще е щастливо.

Извинявам се, ако не съм много осведомена, но какво е МУ?
[/quote]

Музикалното училище е това

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 22:25 от Kaira12344

# 274
Моята дъщеря е приета на 1 класиране в НУИИ. Пуснах я на всички изпити с рисуване. В приложното и е по-ниска оценката, но тя и го отказа. В полиграфията е в резервите с 5,25.
Обаче по- интересно което искам да разкажа и да вдъхна надежда у някого е нашата история с рисуването. Около месец и половина преди изпитите , след една родителска среща в досегашното и училище реших дали да не я опитам с рисуване, естествено много късно. Започнах да търся учител и страшно ми отказаха с думите "Това няма никакъв Шанс" . Дъщеря ми рисува от 2 години на таблет, като нито аз, нито баща и разбираме нещо.
Накрая открих една жена, на която съм безкрайно благодарна, която се съгласи да я заведа и да опитаме.
След 3тото ходене поговорих с Госпожата , която ми каза, че детето има талант и схваща изключително бързо, съответно толкова съжаляваше, че не сме я завели по-рано. Естествено тя нямаше как да ми обещае, че ще стане. Ние решихме да пробва и че в крайна сметка не губим нищо. Така дъщеря ми положи огромни усилия и труд по 3-4 пъти седмично, след училище да ходи по 4-5 часа и да рисува. Междувременно започнах да търся инфо за училищата и попаднах на темата.
Така че, никога не се предавайте и няма невъзможни неща!
Да спомена само, че освен рисуване и музика сме много зле с науките. Към МОН сме 3-ки и никакъв шанс за никъде.

Не искам да звуча грубо, но на мен ми звучи невъзможно да приемат дете с едномесечна подготовка по рисуване във всичките училища на МК. Дори подозирам скрита реклама на някоя учителка по рисуване зад това изказване.
   Моята дъщеря също рисува на таблет от години, дори награда получи за една рисунка. Мина през какви ли не школи от юли 2022г. до юни 2023г., и резултатът беше чиста двойка в Приложното и 4-ка във НПГПФ, за което всъщност се борехме, но няма начин да я приемат. Така че си я записах в кварталното СУ и ще продължи надграждането си с школи, като "IT step" и др.

# 275
  • софия
Скритата реклама няма как да се избегне и съм сигурна, че ще я има.
Но за подготовката за един месец не сте права. Преди няколко години моя приятелка дъщерята реши два месеца преди изпитите, че иска да учи рисуване. Дадох им координатите на много добра учителка, която обаче след второто занятие се оказа с много сериозен проблем и спря всички занятия. Та девойката остана без учител и изгубиха две-три седмици в търсене и лутане. Накрая се смилих и им помогнах за единият останал месец. Влезе в първите десет.  
Учителят е важен, но всъщност в детето е ключът.
Kaira12344, защо не пробвате малко да погледнете от ъгъла на дъщеря ви. Това с къната за мен не само, че не е лошо сми е супер. Използвайте случая и прочетете какво “разказва” такава рисунка, какво представлява за индийците, да видите някакви мастър примери, да прочетете за културата…. Явно сте ориентирани към поп културата и различното сега ви идва твърде контрастно спрямо визията и плана, ама при риск да си изгубя общуването с детето бих избрала да го подкрепя. (Пък ония арт деца много чести се оказват чуствителни и скрити зад паравана “изчанченост”. След някоя друга година им минава ( стига някой да не им седи на контра))

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 08:58 от Амели

# 276
Интересно ми е, дали има класирани деца в ПГ по дизайн специалност графичен дизайн, но предпочели да се запишат в НПГПФ, НГПИ или НУИИ.

# 277
Mama Ivet@, недейте така с лошо.

Аз тук скрита реклама не виждам.
Майката съвсем ясно е сложила акцента върху таланта на детето си, а не върху уменията на учителката.

И далеч не сте права, че с един месец уроци, особено ако са три-четири пъти седмично, дете не може да се подготви. Има таланти, на които им трябва съвсем малко, за да разгърнат потенциала си.

Отделно, ние родителите сме доста склонни да надценяваме децата си на принципа "моето гадже е най-сладкото".
Това, че детето ви рисува на таблет от две години и дори има награда, все още нищо не значи. От друга страна, това, че е изкарало ниски оценки на изпитите, също нищо не значи. Тук проблемът може би е в школата, която е посещавало.

Моето дете се подготвя общо две години. Първата една година ходи на школа, а втората беше с учител. Ами школата се оказа пълна загуба на време и направо съжалявам, че опропасти цяла година там. Ако ви покажа първите и последните й рисунки в школата, ще видите че прогресът й там е нищожен. Нещо повече, сигурна съм, че ако се беше явила на изпитите с нивото си след школата, щеше също да изкара двойки навсякъде.

Общо взето, за да има успех тук едно дете, трябва да имаме правилната комбинация от талант и подходяща форма на обучение.

# 278
Dame и при нас школата се оказа адско тъпчене на едно място. Не казвам, че не е научила нищо, но това, което научи в школата за една година, при учителката щеше да го е попила за макс месец.
Ние още нищо не сме записали, моето дете все още не може да вземе решение и май ще чакаме до последно в понеделник да се занимавам с това.

Редактирам се: Някой чувал ли е, знае ли нещо за ПГО „Княгиня Мария Луиза“? Щерката сега се чуди, защото и казали "че било мизерно", естествено без конкретика... На нея определено и допада повече там специалността, но се притеснява след като приятелка и го е изтръскала така. Иначе е навита и за полиграфията, просто защото харесва самото училище повече, но не знам до колко ще е щастлива от това, което
е учи и прави идните 5 години....

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 12:33 от VaninaK

# 279
  • sofia
Разходете се до въпросните училища и разгледайте. Сега текат записвания и ще ви пуснат. Все ще се намери някой от записващите да ви разкаже за специалностите.
За ПГО „Княгиня Мария Луиза“, отвън изглежда зле. За самите деца и среда имам спорадични наблюдения минавайки покрай училището и не са положителни. НО това е абсолютно странично мнение, без да се базира на нещо определено.

# 280
  • София
Това видели ли сте го ?

Второ класиране за учебната 2023/24 г.

До второ класиране са допуснати кандидати с оценки 4,60 и 4,55.

от сайта на НУИИ. Не зная от кога е промяната.
Хайде, честито на успелите. Може би ще има и още размествания.

# 281
  • софия
Това видели ли сте го ?

ънбиливъбъл е дереджето. Просто нямам думи.
Кога е станала промяната, наистина?

# 282
  • София
Скрит текст:
Това видели ли сте го ?

ънбиливъбъл е дереджето. Просто нямам думи.
Кога е станала промяната, наистина?
И още една илюстрация на твърдението ти :
От 10.07.2023 до 12.07.2023 г. от 9:00 до 13:00 ч. явилите се ученици на приемния изпит по рисуване могат да видят рисунките си и да получат разяснения за поставените от комисията оценки. от тук https://npgpf.com/
Е това 100% се е появило снощи след 19 или днес. А ето че на dendri на познатия вчера друго са казали.
Но гледам да не се настройвам негативно, щерката си харесва възможностите за там и в понеделник ще ходим на място. Днес по телефона не можаха да ми обяснят каква е процедурата да си запазиш мястото и да участваш на второ класиране. Тези, които са на ясно с всичко, приемат на място.  А тези, които вдигат телефон са много любезни и искат да помогнат, но нямат инфото. Е, добре де, не се ли сещате за какво ще се звъни тези дни...?

# 283
Промяната на сайта на НУИИ седи от вчера сутринта, но днес като звънях, казаха, че надали ще слезнат под тези оценки, защото само 2 места имат да запълват.

# 284
От 10.07.2023 до 12.07.2023 г. от 9:00 до 13:00 ч. явилите се ученици на приемния изпит по рисуване могат да видят рисунките си и да получат разяснения за поставените от комисията оценки. от тук https://npgpf.com/

Това вчера аз не го видях на сайта да го има. Thinking А специално търсих такава информация. Много странна работа, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт