Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 812
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Защото хората се страхуват. Рисуването е много малка сфера, шепа хора работят в нея и е възможно да се случи разпознаване, засичане и тн. Не е като много хиляди деца да посещават всеизвестни имена.

Аз лично не съм препоръчвала никого -дори когато са ме питали на лични ( не си спомням дали направих изключение веднъж, ако се върна в съобщенията ще видя) защото съм искала да си кмам независимостта и свободата да си пиша каквото мисля без да се съобразявам да съм политкоректна.
 А от последната изминала година пък съм пристрастна и понеже го знам пак си мълча.

Това са моите аргументи, но аз така или иначе пиша не като родител, а на добра воля, защото темата ме вълнува много и все повече се преплита с професионалната ми сфера ( но да е ясно, нямам нищо общо с училищата)

Та останалите потребители ако искат могат да обсъждат, стига модератори да не ги ограничат.

А и още нещо-онези учители, които ще препоръчате, дали ще искат да стават тема на обществено обсъждане във форум?
Защото е много вероятно едни да са доволни от твх, други не, и така да станат център на широк дебат-точно както се случва със школите и учителите по мат и бел…

# 406
  • София
Аз затова пускам само на ЛС контактите на преподавателката на дъщеря ми - нито знам дали жената иска реклама, нито дали ѝ трябват ученици. Който ми е поискал контакт, съм дала.

# 407
А и още нещо-онези учители, които ще препоръчате, дали ще искат да стават тема на обществено обсъждане във форум?
Защото е много вероятно едни да са доволни от твх, други не, и така да станат център на широк дебат-точно както се случва със школите и учителите по мат и бел…

Когато някой предлага услуга срещу заплащане, е съвсем нормално да му се случи да бъде обсъждан някъде в публичното пространство. Не мисля, че учителите се крият от това, освен ако практиката им не представлява открит конфликт на интереси.
А ако някой предлага некачествена услуга, е в интерес на потенциалните ползватели на въпросната услуга, да имат предварителна информация. Wink
А и в крайна сметка, реалистично погледнато, не мисля, че тук ще вземат наистина да се заформят кой знае какви задълбочени дебати за конкретни учители или школи, най-малкото защото пишещите не са чак толкова много хора и едва ли има родители на деца, които да са ходили при едни и същи учители.

Аз затова пускам само на ЛС контактите на преподавателката на дъщеря ми - нито знам дали жената иска реклама, нито дали ѝ трябват ученици. Който ми е поискал контакт, съм дала.

Точно от теб получих личното съобщение на питането ми за учител преди две години! Много ти благодаря за жеста.

# 408
  • София
Jiema, много благодаря! Hug

Аз не знам дали учителката на моето дете би искала да я напиша във форума. Тя преподава рисуване в училище (не художествено) и не съм сигурна дали ще е ок да се знае нашироко. Може би трябва да я питам.

# 409
Ама сериозно, как помниш такива неща?
Ами те са ти в подписа децата Simple Smile Аз почти винаги през компютър чета, рядко от тел, където не се виждат подписите.
Аз пък и двете ви помня от темите за кандидатстване за ясли и градини Simple Smile
А пък atadar още по-отдавна - от едно друго място и времето, когато още едва планирахме бебета Simple Smile Само че там бях с друг ник, който тук беше зает и си измислих друг.

Колкото до споделянето за школи и учители, допада ми мнението на Амели:
Цитат
...защото съм искала да си кмам независимостта и свободата да си пиша каквото мисля без да се съобразявам да съм политкоректна.
На лични ако са ме питали - споделяла съм, но ако учителят изрично предпочита да не се разпространява - бих се съобразила също.
Забелязала съм, че във форумите хората като цяло се доверяват повече на редовни потребители, а са скептични към някой с постове, броящи се на пръсти, особено ако звучат тенденциозно. И мисля, че е нормално, и аз съм така. Иначе не съм видяла модератори да "се карат" на някого за реклама на учител или школа, а дали има такива изтрити постове - не знам.

# 410
  • София
Здравейте,
и аз се чудех за липсата на информация за преподаватели и школи, други глупости ми се въртяха в главата, но изказаните позиции имат логика. Въпреки, че съм на мнение, че форумите са място да си помагаме и да се подкрепяме, но аз съм идеалист!
В чуденка съм за каката, как и кога да започна подготовка, макар да мога и сама да я готвя, ме притеснява, колко ще ме слуша и взима на сериозно, предвид, че в училище знае да ми каже "госпожо мама" Joy предполагам, ще ми се наложи да ровя за школи и даскали, но за радост имам от къде да черпя информация !!,,

А пък atadar още по-отдавна - от едно друго място и времето, когато още едва планирахме бебета Simple Smile Само че там бях с друг ник, който тук беше зает и си измислих друг.
Ех! преди 15 - 16 години си отвисявах по форуми! Радвам се, че има още познати тук !!,,
Успешен и вдъхновен ден желая на всички!

# 411
Atadar, може да опитате да пробвате с някакви първи уроци и да видите как ще потръгне. Сега през ваканцията е подходящ момент за детето, тъй като има много свободно време. Но вие трябва да си прецените и собственото лично време, тъй като рисуването е доста времеемко.
А през учебната година може да се окаже по-сложно за вас, чисто организационно, отколкото за детето. Говоря от личен опит. Тъй като моето дете ходеше събота и неделя на рисуване, решихме, че няма да я пращаме на уроци по български и математика, защото ще й дойде в повече. Заради дисклексията не очаквахме дори и с учител да постигне някакви супер високи резултати, с които да влезе в топ гимназия, пък и тя желаеше да учи в училище по изкуствата, затова заложихме изцяло на този кон. И защото все пак й предстоеше НВО, пък и да не изостава в училище, аз се бях заела да и помагам с български и математика. Общо взето сутрин стоях вкъщи с нея до обяд, а следобед отивах на работа и работех до късните доби. Да ви кажа, доста е уморителен този режим. Хубавото е, че в крайна сметка имаме хепи енд.

А да ви питам, новоприетите ви бъдещи осмокласници дали са успели вече да се намерят със съучениците си? Моята девойка каза, че предпочита да се запознае с децата директно в училище. Така и не можа да ми обясни от къде е тази вътрешна бариера. Кака ѝ навремето беше намерила половината си клас в рамките на 48 часа след като се записа в училището. Joy

# 412
Да ви кажа и аз донякъде се присъединих, за да мога да получа и обменя мнения за учители и школи по рисуване, специално за кандидатстване след 7-ми клас. Споделям мнението, че тези хора, предлагайки уроци (включително и онлайн), са част от публичното пространство и е нормално да очакват, че ще има мнения за тях. В крайна сметка, обществото (ние) вече не е в 90-те години, когато обявите излизаха по вестниците и мнение можеше да се полчи само от приятел/познат, случайно имал същите контакти или интереси... С навлизането на Интернет в живота ни, всичко стана по-публично и по-достъпно. Това е и нормално. Позволява ни да обменяме информация помежду си и всъщност това й е основната роля и предимство. От друга страна е ясно, че винаги ще има доволни и недоволни от даден учител, тъй като всеки човек си има и характер, и начин на работа Simple Smile Аз, обаче, вярвам, че е важно да се обменят мнения, от там нататък всеки се преценява Simple Smile

# 413
  • Варна
Моята дъщеря не се е намерила с никого. Не се е и разтърсила.Тя от този тип хора, че ако някой я заговори или дойде да се запознае, ще се запознае и заговори без проблем, но тя никога първа не заговаря. /за разлика от братчето си, което е супер контактно/.
Гледам в една ФБ група, че се търсят децата по класове и училища, но тя няма ФБ /това била пенсионерска социална мрежа 😄/, има само Instagram. Погледнах да видя за нашето НУИ Варна дали от класа се търсят, нищо няма. Те вероятно поне половината са се познават от училището, защото 5-7 клас са учили там. Все пак ако някой с дете прието там ми пише, ще ги свържа с удоволствие.

При нас все още не са обявили новия списък с учебници, а ми се иска да ги отметна, гледам по училищата към МОН вече си имат списък с учебници.

# 414
Не знам дали някоя от вас е обърнала внимание на свободните места за 3-то класиране за училищата към МОН... Прави ми впечатление, че места има и в 91-во (т. нар. 1-ва немска), и в 1-ва английска, и в 164-то (Испанската), и във Френската... Много ми е странно. Чак се зачудих дали правилно разчитам таблицата Simple Smile

# 415
  • София
Tisisat - И аз вчера се рових, в много от "елитните" училище има свободни места и то не по едно и две. Лошото на трето класиране, е че не се знае кой ще си подаде документите - риск си е. Дано децата попаднат на точните за тях места !!,,

# 416
Tisisat - И аз вчера се рових, в много от "елитните" училище има свободни места и то не по едно и две. Лошото на трето класиране, е че не се знае кой ще си подаде документите - риск си е. Дано децата попаднат на точните за тях места !!,,

Еее, то това е ясно, че е риск... Аз по-скоро съм изненадана, при това много. Все съм си мислела, че на 2-ро класиране най-късно приключва всичко в елитните гимназии Simple Smile
Като цяло, да, най-важно е децата да са си на "тяхното" си място. Аз много се надявам в тази групичка тук всички да са попаднали на такова Simple Smile

# 417
Все съм си мислела, че на 2-ро класиране най-късно приключва всичко в елитните гимназии Simple Smile

Доколкото знам това важи в голяма степен за страната. В София обаче има доста повече частни училища в това число американския колеж, които дърпат не малко от "елитните" кандидати. Wink
Пък знаем ли, може някои да са предпочели училищата по изкуства. Grinning

# 418
  • Варна
И във Варна има места в елитните по 1 обикновено, но има. 1ва, 4та, май и 5та мярнах. Има и във ВТГ и Богоров, няколко в Хуманитарната, включително и 1 място в паралелката по ИИ, което дъщеря ми освободи.

# 419
  • София
Не знам дали някоя от вас е обърнала внимание на свободните места за 3-то класиране за училищата към МОН... Прави ми впечатление, че места има и в 91-во (т. нар. 1-ва немска), и в 1-ва английска, и в 164-то (Испанската), и във Френската... Много ми е странно. Чак се зачудих дали правилно разчитам таблицата Simple Smile
Съвсем правилно. Може би сега почвате да следите сагата 7ми клас. Аз имам поглед за последните 5 г (че сме с голям батко) и такива места в София има винаги за 3то класиране. Обяснението е точно АК, ЧУ, МК, кандидатствали от др. области, които все пак не се решават на местене и т.н...Тази година например се сподели за дете с доста висок бал, писало само СМГ и НПМГ, но останало некласирано. Сега ще участва на 3то. И това са си деца с висок бал, които си се появяват и на 3то класиране.
На мен са ми интересни по-скоро 4те места в Райнов и 2 в паралелката ИИ в 51во. Но предполгам, че това са точно деца, които са изчаквали втори класирания може би в училищата към МК. Въпреки различното кандидатстване, сигурно не са малко тези, които се явяват на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт