Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 780
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Току що ни се обадиха от НПГПФ, че детето ни е прието в профил фотография (4-то желание). С оценка 5.08. Освободихме мястото.

# 346
  • софия
За да вдъхна кураж на VaninaK,  искам да и кажа, че знам за дете преди тях в списъка, на което ако е обадят за записване ще откаже. То вече е щастливо с ново си училище. Така, че да- след фотографията е възможно разместване ... стискам ви палци, VaninaK!

Как ме ядосват с тия телефони Imp

Нека тези, които са получили обаждане да сподЕлят тук, току виж успеем да им хванем спатиите за догодина за следващите притеснени родители

# 347
За да вдъхна кураж на VaninaK,  искам да и кажа, че знам за дете преди тях в списъка, на което ако е обадят за записване ще откаже. То вече е щастливо с ново си училище. Така, че да- след фотографията е възможно разместване ... стискам ви палци, VaninaK!

Нека тези, които са получили обаждане да сподЕлят тук, току виж успеем да им хванем спатиите за догодина за следващите притеснени родители

Абсолютно, не ми се струва много прозрачна тази практика. Създава определено поле за спекулации с тези телефонни позвънявания...

# 348
Не мога да разбера и аз на НПГПФ какво им пречи да си направят едно второ класиране и да си го публикуват? Може би не им се чака да правят отделни класирания, защото както се вижда, доста деца, дори от резервите, се отказват. Предполагам, че като ги подкарат по телефона и само за няколко часа си запълват бройките. С което обаче не дават възможност на такива, които чакат второ/трето класиране някъде другаде да избират. На такива деца им се налага да се запишат, колкото да си запазят мястото, пък после да се отписват, пък после пак звънене на следващите... А бе, поне второ класиране да си бяха публикували, пък чак после да минат на прозвъняване. Най-малкото така всички виждат докъде са стигнали с оценките и чакащите да си направят по-добра сметка за шансовете си. Не знам, явно тях не ги ловят разпоредбите към монските училища, които са длъжни да си обявяват публично свободните места и да правят открито и прозрачно класиране.

Иначе за приложното, малко след дъжд качулка, ама чак сега се сетих да дам рапорт, че когато дете се запише след второ класиране, пак може да подаде заявление, за да се придвижи евентуално по-напред по желанията си.

Dendri, на вас ви предложиха да си пуснете заявление, за да минете евентуално в по-предно желание или директно ви предложиха място в силикатния дизайн?

# 349
  • софия
Някой да е получавал обаждания днес Simple Smile

# 350
  • София
Писах, писах и всичко се затри...
Току що ни се обадиха от НПГПФ, че детето ни е прието в профил фотография (4-то желание). С оценка 5.08. Освободихме мястото.
А кое училище избра детето?

И на нас звъннаха снощи след 18:30. В понеделник като я записвахме, казаха - Ако има шанс, ще звъннем. Ще имате ден или няколко часа да помислите. Снощи беше - 10 мин за обратно звънене и ние звъним на следващите...
Та малко инфарктно се получи. Истина, че 20 мин ни изчакаха, но въпреки това си мисля, че добре би било да публикуват второ на сайта и хем да има видимост, хем човек да осмисли какво се случва. Оцелиха ни точно след път, с излязло класиране за малката, която няма късмета на кака си и засега е неприета. В целия този екшън каката набързо реши след поглед на учебните планове, кратък разговор с учителката ѝ, довери се на първото си желание. Дано е за добро като за нея! Току-що излезе второто МОНско. Райнов е далеч, далеч, та отивам да променя декларациите в НПГПФ. Мога да попитам до коя оценка са стигнали? Не знам дали някой чака все още?
Но ей така за статистиката.
VaninaK, стискам палци днес някой да си хареса повече избора по МОН и да има пак раздвижване в НУИИ.

# 351
Jiema питай до коя оценка са, да Simple Smile Нека има запис на тия неща, полезни са за следващите чакащи

# 352
  • софия
Jiema,  аз малко се обърках, кое и е първото желание?

Постигнато ли е или да продължаваме да стискаме палци?

# 353

Амели с 4:40 или 4:50 е познатото хлапе? Пиши тук ако му звъннат, че те много оскъдно искат да дават информация. Питах аз до кой номер са записани, не пожелаха да ми кажат. Дали са до 4:50 или са паднали под "ами не съм сигурна", има ли места или са пълни "май ги запълнихме" ...

# 354
  • софия
Разбира се, че ще дам знак.

# 355
  • София
До 5-ца са още във Фотографията, сега звънях за ориентир.

# 356
Още онзи ден се канех да напиша...
Тази година Фотографското са доста по-добре времево... Съобразно Изящното и Приложното, пък и МОН ✌️
Миналата година толкова се забавиха, че почти нямаше раздвижване в другите училища✌️
Пак обаче не ми харесва начина на класиране - Ало, ало🤕

# 357
  • София
Звъннаха ми и на мен преди малко, че е приет Фотография -4,91 му е оценката, отказахме мястото.

# 358
  • Къде ли не
Честито на всички деца със сбъднати желания! Не знаех, че кандидатстването в училищата към МК е толкова различно и толкова секретно. 🤔
Аз искам да питам за едно приятелче на моето дете. Според вас в така наречената "полиграфия"  бала ще падне ли до 4,25 за паралелка компютърна графика ( надявам се да не съм я объркала)?

# 359
Не знаех, че кандидатстването в училищата към МК е толкова различно и толкова секретно. 🤔
Не само кандидатстването там е така. И на мен не ми харесват много неща, но докато моето дете някак оцелява, в името на това което харесва, гледам да не се задълбочавам. Казвам оцелява защото има проблем с преподавател и този проблем няма решение. Единственото, което стана беше след консултация с психолог, детето да израстне и да осъзнае, че винаги ще има някой по-високо и по-силен, който не те харесва и ако ще да се спукаш от работа  няма да те хареса... което всъщност не те прави по-лош творец. Важното е да останеш себе си, да запазиш стила си и да бъдеш по-мъдър, щом този дето е по-възрастен и по-силен не успява.

Общи условия

Активация на акаунт