Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 787
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
И моята дъщеря мина през нещо подобно с учителя по рисуване тази година...
Полезно е за израстването на детето, дори и да е травматично в някаква степен...
В крайна сметка те са творци и има много субективизъм и различни интерпретации✌️

# 361
Цитат на: link=topic=1570978.msg46717641#msg46717641 date=1689770469
.. мина през нещо подобно с учителя по рисуване тази година...

Благодаря че сподели. Надявам се и при вас детето да е преминало този етап извличайки най-доброто за себе си.
При нас Беше много тежко защото в един момент детето беше на път да загуби всякаква вяра в себе си и възможностите си - какво правя в това училище, този въпрос ми за даваше. И на нас психолога това ни каза. Че се случва на всеки в някой етап от живота. Добре че е сега, да сме до него да го подкрепим. Ами рестартира се дятито, престана да се измерва в оценки, престана да се опитва всячески, дори в ущърб на себе си и стила си да угажда на този на който няма как да угоди, избраха му творби за годишната изложба, продължаваме...

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 16:11 от _re_ge

# 362
  • Къде ли не
Когато детето носи творческа душа трудно преборва злонамерената критика за това как изразява себе си. Жалко, че децата са се сблъскали с такива тесногръди учители, които събарят, а не издигат учениците си.
Моето дете в последните три години, но най - вече в последната също разбра какво е злонамерен учител. Добре, че не беше по предметите, които обича най - много, но определено това ще ѝ навреди в бъдеще.

# 363
  • софия
Браво на детето,  re-ge! това с угаждането големи хора не могат да спрат да го правят, камо ли деца, лади хора! наистина браво! колко значително порастване е постигнал!

irechek, не помня, в кое училище беше твоето дете и кой клас( в смисъл на колко години)?

# 364
Не мога да разбера и аз на НПГПФ какво им пречи да си направят едно второ класиране и да си го публикуват? Може би не им се чака да правят отделни класирания, защото както се вижда, доста деца, дори от резервите, се отказват. Предполагам, че като ги подкарат по телефона и само за няколко часа си запълват бройките. С което обаче не дават възможност на такива, които чакат второ/трето класиране някъде другаде да избират. На такива деца им се налага да се запишат, колкото да си запазят мястото, пък после да се отписват, пък после пак звънене на следващите... А бе, поне второ класиране да си бяха публикували, пък чак после да минат на прозвъняване. Най-малкото така всички виждат докъде са стигнали с оценките и чакащите да си направят по-добра сметка за шансовете си. Не знам, явно тях не ги ловят разпоредбите към монските училища, които са длъжни да си обявяват публично свободните места и да правят открито и прозрачно класиране.

Иначе за приложното, малко след дъжд качулка, ама чак сега се сетих да дам рапорт, че когато дете се запише след второ класиране, пак може да подаде заявление, за да се придвижи евентуално по-напред по желанията си.

Dendri, на вас ви предложиха да си пуснете заявление, за да минете евентуално в по-предно желание или директно ви предложиха място в силикатния дизайн?

Директно ми предложиха Dame, това ми беше най-странното. Нямаше го в класирането. Предполагам се опитват да ги наместят, като с телефонните обаждания във фотографското, малко по така междуселската. Може да са имали много деца в Играчки. Знам ли и аз. Направо ми казаха: "Тя е влязла и в Силикатен дизайн, защото и е по-предно желание, кое избирате?" Но тя вече се беше настроила, беше поговорила и с учителката си и избра Играчките.

# 365
Моят син е с 4.83 на изпита за НПГПФ, все поглеждам към телефона, но не знам дали да тая голяма надежда.
Предполагам отговорът е очевиден, но все пак да попитам - те на вас ли звънят или на телефоните на децата?

# 366
Моят син е с 4.83 на изпита за НПГПФ, все поглеждам към телефона, но не знам дали да тая голяма надежда.
Предполагам отговорът е очевиден, но все пак да попитам - те на вас ли звънят или на телефоните на децата?

Много деца от тук в темичката си избраха други училища и освободиха места, има надежда.
Сега ще питам едно момченце на познати с 5.08 оценка дали са му звъннали.

# 367
  • София
Jiema,  аз малко се обърках, кое и е първото желание?

Постигнато ли е или да продължаваме да стискаме палци?
Постигнато! Графичен дизайн. Вече и официално записана там.
Пазят се да кажат до къде са стигнали, но казаха, че малко незаети места са останали. И доколкото подочух "пълнят" фотографията.
Попитах ей така дали имат шанс 4,50. По-скоро не - ми казаха.
Звънят на родителите. С 4,83 може би има шанс. Миласара писа, че са ги прозвънели с 4,91. Дръжте телефона до късно. Снощи към 19 водих последен разговор, а и по-късно е имало. Писа се в темата. Само дано сте писали всички специалности.

# 368
irechek, не помня, в кое училище беше твоето дете и кой клас( в смисъл на колко години)?
Момата ще е 9клас в Райнов...
Миналата година беше онова дето се отписа от Приложното и отиде в Райнов по собствен избор 🙃

# 369

Пазят се да кажат до къде са стигнали, но казаха, че малко незаети места са останали. И доколкото подочух "пълнят" фотографията.
Звънят на родителите. С 4,83 може би има шанс. Миласара писа, че са ги прозвънели с 4,91. Дръжте телефона до късно. Снощи към 19 водих последен разговор, а и по-късно е имало. Писа се в темата. Само дано сте писали всички специалности.
Jiema, ама това е чудесно. Честито! Браво на вас!

И много полезна информация, значи са стигнали по-надолу. Вчера на мен също ми звъннаха след нормалното работно време. Пожелавам телефоните ви днес да звънят само с хубави новини!

# 370
  • Варна
Излезе и второ класиране на МОН. Дъщеря ми е приета и в Хуманитарната във Варна с рисуване. Ние вече я записахме е НУИ Варна, тя си иска там, но е хубаво да знае, че има и избор. За Варна това са двата варианта с рисуване, за съжаление при нас няма толкова голям избор на училища.
Ние ще освободим място в Хуманитарната и ще зарадваме на 3то класиране някое дете. Не знам дали е правилният избор, но детето иска да учи в НУИ и ние я подкрепяме.

re_ge, малко ме притесни това, което си споделила за този проблем.

# 371

Съученички ще са с моята девойка, значи Simple Smile

# 372
  • софия
Момата ще е 9клас в Райнов...
Миналата година беше онова дето се отписа от Приложното и отиде в Райнов по собствен избор 🙃
сладурче Simple Smile

Миналата година не проселдих подробно изпитите и затова не съм разбрала
Ми браво на девойката! Много е готино така хубаво да си знаеш какво искаш!

# 373
Аз за това обърнах внимание, че миналата година с цялото мотаене на Фотографското... Нямаше раздвижване в другите училища✌️
Децата се записаха... Кой където е приет и тръгнаха по заслужени почивки... Почти никой не остана да се описва от НУИИ и НГПИ, че да ходи във Фотографията. Според мен от това загуби основно Фотографското и тази година се размърдаха✌️
Момата искаше Играчки и като не я приеха, каза, че те губят и се врътна🤣
Факт е, че е много щастлива с избора си... За сега🙃

# 374
  • Ланкър, планините Овнерог
Фотографското се движат като костенурки във времето. Имат лек напредък, но е лек. Язък за модерните специалности, които предлагат. Преди 8г изпитът им беше 5 дена преди НГПИ, оценките ги разбрахме след тези на Приложното по телефона и на списъци на сградата

Общи условия

Активация на акаунт