Сама или сам около 40те години

• 36 505
  • 918
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък не познавам един българин с чужденка. Най-близкото ми е македонец с италианка, ама са разделени. А той е два метра, като бивш югославянин. И един румънец, и той е два метра и мяза на германец, май е и от етническите немци в Румъния. Имах близка приятелка германка, копие на Клаудия Шифър, но по-пухкава. Тя от източно и южно европейските мъже се гнусеше. Хвана се с парижанин, с африканско потекло, а първият й мъж беше мароканец. Статистиката, за съжаление е такава - патриархалността на запад не се котира. Никоя не търси кръстоска между Путин и Берлускони (нещо като ББ)

# 661
Аз познавам българи със западноевропейки, включително с дългогодишен брак и деца, но общото между тях е, че мъжете са си със западен манталитет. Повечето други български мъже не са, и според мен също затова не се котират извън източноевропейските кръгове. Не че е лошо де, на тях самите не им допада общуването със западноевропейките. Но не е защото западноевропейките са грозни…

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 21:18 от Анонимен

# 662
Да я свалят, може би не. Да я задържат, може би да.

Имам примери за професионално успели български мъже, които и след 20 години в чужбина са си със същия ориенталски манталитет. Един ми обясняваше преди няколко месеца как като биел децата и жена му (българка) и тя получавала истерични пристъпи и го заплашвала с полиция. Професионално успял, но е тоя привкус на селската история пак си я има. Мислиш ли, че една образована западноевропейка със самочувствие ще го търпи? Защото аз мога да ти кажа - няма.

Статистиката обаче казва друго, бай Ханс , бай Свен, бай Джон и бай французина ( аи вие си го кръстете) бият жените си доста по често и качествено от бай ви Ганя. Не ми се рови, бяха официални данни от преди няколко години, като в Скандинавия случаите бяха два три пъти повече от източна Европа

# 663
Възможно е там да се докладва повече.

То и в България нямаше ковид, когато по цял свят случаите се увеличаваха лавинообразно и Бойче се тупаше в гърдите каква добра работа е свършил. Пък то какво - нямаше тестове 😂

Аз съм излизала с много повече западняци, не само европейци, отколкото с българи, а българите все са били интелигентни момчета. Ами да ти кажа, интелигентността и манталитетът са две много различни неща. И определено средно западняците са били много по-културни, джентълмени, отнасяли са се с повече уважение. Базирано естествено на моя личен опит, не претендирам за достоверност. Ама да си кажат другите дами какъв е техният опит.

# 664
Да я свалят, може би не. Да я задържат, може би да.

Имам примери за професионално успели български мъже, които и след 20 години в чужбина са си със същия ориенталски манталитет. Един ми обясняваше преди няколко месеца как като биел децата и жена му (българка) и тя получавала истерични пристъпи и го заплашвала с полиция. Професионално успял, но е тоя привкус на селската история пак си я има. Мислиш ли, че една образована западноевропейка със самочувствие ще го търпи? Защото аз мога да ти кажа - няма.
Не само това, ами ще го прати в затвора и ще му вземе взичко общо.

# 665
а по какво съдите за манталитета на тези мъже? Аз познавам и общувам с чужденци постоянно, но не съм ги питала дали имат патриархални разбирания или искат еманципирани жени.
И като цяло винаги ми прави впечатление, че мъжете искат да се наложат, поне мъничко, над жените.

Аз за насилието, жертвите на насилие винаги са психично лабилни хора, не е да зависи от народността им.
Колкото има в БГ сигурно толкова има и в чужбина.
Не бих казала, че европейските жени търпят по-малко.Нито, че са по-пробивни или по-успешни.

# 666
  • Paris, France
Уф, аман от клишетаа - северозападни мачовци по джапанки(това предполагам са Бенелюкс и Британия😀 със южно азиатски акцент и силен тен), разпищолени тюлени и викингеси - ша каи човек, тц, от София и Черно море по убуу няма.

Не, ЕmmaT имаше предвид българския северозапад (Монтана, Видин, Враца), а не Бенелюкс и Британия.

Не знам дали се дължи на патриархалните разбирания на Ганьо, защото тук много местни се женят за мъже от Мароко, Алжир и Тунис, които би трябвало да са по-патриархални от Ганьо. Също са и ниски на ръст.

На крантите, високи по 1.80м тук им викат с манекенски ръст. Е, не са за джуджета, но не възприемам Клаудия Шифер или Наоми Кембъл като грозни. Искам и аз да съм такава грозна 🥳.

Във Франция има много ниски жени. Холандките може да са много високи, но имат жени от Индонезия, Мароко, Турция, които не са високи.

# 667
Неве споко, схванах клишето😊, то през тема се повтаря. Не че не е и вярно, че се напълни с кльощави смугли момчета по джапанки, (пакистанки по-точно), но са интерконтинентални в моя северозапад.

Гледах преди години предаване за гена на източно европейците. Може да сме слабички като млади, но много и глиганосват на средна възраст. Аз определено обаче виждам слаби и богати и пълни и “мак Доналдс за вечеря” типове от местните западняци, във всякаква възраст, но кльощите са болшинство. При източноевропейците, генът е едри кости, едри черти и тлъстеене след определена възраст. Това се видя и с преселването на голям брой украински мамаши напоследък, но девойчетата, които дойдоха, са по-скоро Василиса Прекрасна, отколкото Крокодила Гена.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 22:27 от ierldan

# 668
Един млад българин-студент в Запада ми сподели, че местните жени не им връзват на българите. Явно се беше пробвал и не беше успял.
След няколко години, вече с докторска степен и на отлична позиция, ми каза, че вече се интересуват и му налитат. Само че късно - той вече не се интересуваше. Беше се обвързал с българка. Но се чувстваше разочарован - сякаш това, какъв е той като човек, не беше ги интересувало в никой момент, защото той като човек не се беше променил.

За мен причините са доста ясни. Едно е студент от нейде си, без стабилно положение, който не се знае дали няма да си тръгне за неизвестната си страна всеки момент - стряскащо е, най-вероятно. А друго е мъж с добро образование и сериозни позиции и перспективи.
Колкото и да си говорим за любов и пеперудки, жените не може да не взимат предвид "някои детайли".
Затова, ако някой българин е сам около 40 на Запад, най-вероятно не изглежда стабилен и сериозен и не е привлекателен по тази причина за местните дами.
Но пак би могъл да привлече някоя пропаднячка.
Донякъде може същото да важи и за нашата мила държава.
Мисля, че ако някой мъж си стои сам, значи не иска наистина да не е сам. Да ме прощава Димо. За всеки влак си има пътник. Но какво да правим, ако влакът не спира по гарите и не качва никого?

# 669
  • Paris, France
"Глиганосват", хахаха.

Генетично българите сме балканци и се групираме с другите балканци без турците. Не сме точно като поляци, руснаци и чехи, примерно:

Има българи с едри черти, но има и с грацилни кости и тънки носове и устни.

Повечето украинки, рускини, англичанки затлъстяват с възрастта, но много си остават елегантни. По средата сме май. Не сме като французойки и италианки.  Аз още не съм се ошопарила напълно, макар че вървя натам поради засядане в последно време. Е, нямам 60 кила още, но с малко Макдоналдс ще ги мина без проблем. 💃

Uncommon, не съм съгласна за нестабилността на студента. Повечето араби и други африканци тук се изпоженват още като студенти. Те са от още по-далечни, по-бедни, по-неразвити държави и арабите имат много, много по-лоша слава като криминогенни и насилници.

# 670
...

Uncommon, не съм съгласна за нестабилността на студента. Повечето араби и други африканци тук се изпоженват още като студенти. Те са от още по-далечни, по-бедни, по-неразвити държави и арабите имат много, много по-лоша слава като криминогенни и насилници.
Какво друго обяснение може да има? Говорим за местни жени, в случая да си го кажем - германки. Защо да отхвърлят студента, а същият като проспериращ висшист вече е търсен и желан? Нито чертите му, нито възпитанието и манталитета са се променили.

Тези африканци и араби от твоето наблюдение за французойки ли се изпоженват като студенти?

# 671
Защото не е бил достатъчно понемчен, не им е говорил достатъчно добре езика, не им е разбирал манталитета и е движил с гигантска крещяща на български компания. Примерно.

# 672
Защото не е бил достатъчно понемчен, не им е говорил достатъчно добре езика, не им е разбирал манталитета и е движил с гигантска крещяща на български компания. Примерно.
Ми не, с перфектен немски и без състуденти българи.
За понемчен  - не знам какво е това, но все пак сме Европа, не се е кланял на килимче към Мека.
Но да, може той да е нямал подход. А да го е придобил, след като се е обвързал - да му се е отпуснала душата.
Има го този феномен, за някои хора важи - че необвързаността някак ги прави по-притеснителни.

# 673
На базата на какво реши, че му е перфектен немския? Надявам се не на база, че е завършил езикова гимназия преди това?

Под “понемчен” имам предвид точно да е свикнал с начина на общуване.

# 674
Моят немски е перфектен, от там мога да преценявам.
Изключваш ли да е заради достигнат социален статус? Според теб жените не го ли слагат на кантара?

Общи условия

Активация на акаунт