Сама или сам около 40те години

• 36 494
  • 918
  •   1
Отговори
# 675
Като чета последните дестина страници, чак ми дожаля за българките, женени за българи. Честно.
Ще лъжа, че съм грък от тук нататък. Да не излагам жената.

# 676
Не ми се вярва, защото съм виждала достатъчно българи, на които им се лепяха всякакви през студентството, включително германки.

Аз клоня както казах просто към това, че немският му се е подобрил и е свикнал с начина на общуване, отпуснал се е. Може би с житейския опит и постигнатите резултати е станал по-самоуверен. Може да са много неща.

Има предостатъчно успели немци, че ако е само това да се лепне на успешния българин 😁 Затова не смятам, че е само това.

# 677
  • Столичанин ама не в повече :D
Като чета последните дестина страници, чак ми дожаля за българките, женени за българи. Честно.
Ще лъжа, че съм грък от тук нататък. Да не излагам жената.
Заради това българите вече не щат да се женят, за да влезнат в положението на българките, но българките сякаш отново не са много доволни от това. Thinking

# 678
Изключваш ли да е заради достигнат социален статус? Според теб жените не го ли слагат на кантара?
Социален статус в момента се оценява предимно по маниерите, а в тях сме много, ама много различни.

# 679
  • Paris, France
...

Uncommon, не съм съгласна за нестабилността на студента. Повечето араби и други африканци тук се изпоженват още като студенти. Те са от още по-далечни, по-бедни, по-неразвити държави и арабите имат много, много по-лоша слава като криминогенни и насилници.
Какво друго обяснение може да има? Говорим за местни жени, в случая да си го кажем - германки. Защо да отхвърлят студента, а същият като проспериращ висшист вече е търсен и желан? Нито чертите му, нито възпитанието и манталитета са се променили.

Тези африканци и араби от твоето наблюдение за французойки ли се изпоженват като студенти?

Пристигналият млад, ще или не ще, попива в някаква степен нравите, манталитета и нагажда поведението си спрямо местните изисквания. Може след N години живот там да се е променил леко. Имам съученици, които се ожениха без проблем за французойки. Французойките си падат по мулти култи и адреналин.

Основно за французойки се женят африканците и арабите, да. Жените от техния произход трудно приемат новодошъл от техните държави, мислят, че ще ги използва за получаване на документи за престой, а и искат добра зестра, мъжът да е състоятелен, с работа-кола-жилище. Техните не се женят без благословия на родителите, които не щат нехранимайковци за дъщерите им. Някои се женят за полякини, румънки, испанки. Гледат да е от ЕС, все пак 🌞. Всъщност май само това гледат 😇.

# 680
Uncommon, по мои скромни наблюдения, или харесваш мулти-култи, или не. Не се събуждаш един ден и си казваш, днеска ставам нов човек и ще се жена за човек от моята националност. Казвам го като човек, който извън България никога не е бил в изцяло българска компания. И почти никои двойки на близки мои приятелки не сме били с партньори от същата националност. Примерно излезем 5 приятелки, с техните мъже го вържем 9-10 националности. Не нарочно, просто е нещо като светоглед - не е отхвърляне на твоето, а по-скоро много силен интерес към различното. Затова ще се учудя, ако някой е бил сериозно с човек с др култура и после се завърти и свърши с някой от неговата. Не че не може, но от моите много задълбочени наблюдения, това става много рядко.

# 681

Имам примери за професионално успели български мъже, които и след 20 години в чужбина са си със същия ориенталски манталитет. Един ми обясняваше преди няколко месеца как като биел децата и жена му (българка) и тя получавала истерични пристъпи и го заплашвала с полиция. Професионално успял, но е тоя привкус на селската история пак си я има. Мислиш ли, че една образована западноевропейка със самочувствие ще го търпи? Защото аз мога да ти кажа - няма.

Те такива точно българки си търсят защото германката може и в пандиза да го вкара като го изрита от общото им жилище.
Друга причина да си търсят българки (освен езиковата бариера) е, че все още има млади българки които са възпитавани консервативно (аз съм живият пример за това).
Германката никога няма да му козирува на балканеца така както една българка.
Само дето тоя тип жени почна да измира.

# 682
Да си кажа и аз какъв е моят опит с връзките с чужденци. Сред моите приятели и познати българи забелязвам определена тенденция: тези, които сме по-комуникативни, отворени към различни култури, полагаме усилия да сме добре интегрирани с интернационален приятелски кръг още от студентските години сме във връзка или сме имали връзки с германци (-ки) и други западноевропейци. По-затворените, които прекарват време предимно с български компании и посещават български партита и мероприятия, са с партньори българи (-ки). Въпрос на личен избор вече е кое е за предпочитане.

# 683
  • Paris, France
Вярно е всичко казано за мулти култи, но леко не се вписва в темата. По мои наблюдения отворените към света хора, виреещи в международни компании, с много приятели и познати от цял свят рядко се оплакват от ненамиране на партньор на 40, 60 и 80 години. За по-затворен човек, който не е излизал от родния град и до 22-23г, хайде 25г не е влязъл в такава среда е невъзможно изведнъж да се отвори към света и да затърси партньор през 10 планини и гори. Може да създаде семейство с чужденец ако форсирано попадне в такава среда, но сам няма да я търси.

# 684
И да и не - Невена.
В компанията в която срещнах бившият ми беше пълно със стари ергени в дипазона 38-48 годишни.
Той беше единственият който имаше няколко сериозни връзки, първо защото беше значително по-млад и второ защото не се срамуваше да общува свободно с жени.
И все българки се търсеха (безуспешно).
Предполагам и някоя германка щеше да ги вземе, но с мисленето че мястото на жената е до мивката и котлона далеч не стигнаха.
Винаги съм казвала, че нямам проблем да ме заврът там (между мивката и котлона), но с условието да не работя. Предполагам не съм била само аз с подобно изискване защото бяха силно шокирани как жените били склонни на подобен живот, ама с условието да не работят. Е няма как да стане иначе, тя ако трябва И да работи точно с тях няма да се хване.

# 685
Аз съм съгласна донякъде с Ариел с печката и неработенето, от чисто удобоство може би няма да ми е зле да домакинствам и гледам децата,
Но някак не мога да се доверя дотолкова на мъж,че да спра да работя - един ден те обича, утре ще си на улицата.
И къде ще е трудовия стаж, спестяванията? До печката
Да си напълно зависим от някого е ужасно

В интерес на истината, съм чувала единици българи да са толкова патриархално настроени.
Повечето ми познати си делят задълженията с приятелки и жени.

Не мисля, че българите са чак толкова изостанали, поне в София.За малки градчета не знам вече

# 686
Не мисля, че българите са чак толкова изостанали, поне в София.За малки градчета не знам вече
София е към 18% от населението на страната.

# 687
За съжаление чуждопоклонничеството и силни комплекси за малоценност като нация са дълбоко набити в народопсихологията ни. Което както се вижда не зависи от интелект, социален статус и образование на запад. Освен англичанките по морето, в моя град покрай университетите е пълно с чуждестранни студенти, имам познати основно с това се занимават- квартири за такива. Няма просто такава мизерия, етнически англичани, руси, вътре къде ял, къде срал, не можеш да различиш. И това не са някакви единични случаи, а доста масово явление, горе долу се конкурират по мизерия с разните пакита и индийци. Над моя апартамент също по едно време бяха пуснали такива, две момчета, руси западноевропейци. Няма такава мизерия просто, бетер нашите цигани, да си хвърляш боклука през терасата, фасове, дъвки и всякакви други мизерии, хубаво, че не изкараха много, че щеше да се наложи да видят наш Ганьо как възпитава.
Другия проблем, с насилието. Феминистичното възпитание комплексира и потиска мъжете, нали токсичната мъжественост, ала-бала и подобни. Такъв комплексиран и потиснат мъж доста по-лесно му избиват чивиите и почва да налага, от колкото наш Ганьо, който няма нужда да се доказва като бие жена си. Консумацията  на алкохол е другия проблем- в скандинавия и Англия това си е сериозен проблем, всеки петък и събота по английските барове е леш- пийене и йебане до откат. Така че тия не са повече от нас в никакъв случай, низши, визши касти няма значение, ген и манталитет на зависят от горното.

# 688
Колкото и да ги черниш индивидите дето познаваш, държавите които са си създали тия същите народи се водят бели Smirk

# 689
Не виждам никакво чуждопоклонничество в предпочитане на мъже от друга култура. Бившият ми е англичанин и бъдещият ми бивш - също. Харесва ми свободата, която ми дават във връзката и не изискването да съм домашна помощница плюс предпочитам блондини. Моите наблюдения са същите - повечето мъже българи, които познавам, си търсят българки по изброените причини по-горе - друго е да има кой да ти сготви, което не е лошо, но не е приоритет в една връзка. Не им понася и свободата на мислене, която имат англичанките и нещата се обсъждат, не се “слуша” мъжа.

Допълвам за насилието - there is no excuse for abuse. Това ни различава от животните. Да вземе да пребия шефа ми, като ме критикува по тая логика.

Общи условия

Активация на акаунт