На море в Гърция 2023 - III

• 60 104
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
  • София
На Родос е страшно в момента! Пожарът е излязъл извън контрол и са евакуирани над 2500 човека. Кошмарен завършек на почивките им. Дано само да няма жертви!

# 466
  • София
Дано!
И ние като бяхме имаше пожари, но не се стигна до евакуация на хора!

# 467
Дано няма жертви.
Леко прибиране от Родос.

# 468
  • софия
Петъчно виртуално ще отида до Цикладите (Аморгос) - Two Tickets to Greece. Хем френски филм, хем Гърция 💖
Допълвам: не ми хареса, не го препоръчвам. Нито беше забавен, нито беше френски френски, нито имаше много Гърция. По-добре пак да си изгледам "Безкрайното синьо" да си оправя вкуса.

# 469
Петъчно виртуално ще отида до Цикладите (Аморгос) - Two Tickets to Greece. Хем френски филм, хем Гърция 💖
Допълвам: не ми хареса, не го препоръчвам. Нито беше забавен, нито беше френски френски, нито имаше много Гърция. По-добре пак да си изгледам "Безкрайното синьо" да си оправя вкуса.
Тъкмо го бях изгледала, когато писа, но реших да се въздържа от коментар. Напълно съм съгласна. Поне повече от Гърция да имаше, да се порадва окото, но нейсе.

# 470
Здравейте!

Идвам с два въпроса и ще съм много благодарна, ако някой помогне с информация.

1. В неделя пътуваме през Игуменица към Корфу. Бих искала да разделим пътя и да тръгнем в събота, като преспим някъде между Солун и Игуменица. Обаче бих искала да отидем и на плаж. Та въпросът е - предложения за плаж на запад от Солун без да се отклоняваме много от пътя за Игуменица?
2. Резервира ли сме ферибот в 12ч. В колко трябва да сме там? Около 11ч.?

Благодаря предварително!

# 471
1. В неделя пътуваме през Игуменица към Корфу. Бих искала да разделим пътя и да тръгнем в събота, като преспим някъде между Солун и Игуменица. Обаче бих искала да отидем и на плаж. Та въпросът е - предложения за плаж на запад от Солун без да се отклоняваме много от пътя за Игуменица?
2. Резервира ли сме ферибот в 12ч. В колко трябва да сме там? Около 11ч.?
1. Не знам дали сте виждали картата на Гърция Grinning Първата точка на запад от Солун, в която има море, е Игуменица. Вариант е да се отклоните малко на юг към Олимпийската ривиера, първият хубав плаж е на Коринос (иначе има компромисни и по-нагоре).
2. Ако ви е за пръв път, да, 1 час е добре.

# 472
Благодаря, Параход!
Явно трябваше да уточня, че питам за плаж на Егейско море.

# 473
От няколко дни сме на Ситония и за тук няма кой знае какво да разказвам (освен перипетиите с аптеката) всичко е познатото старо...но за Лефкада....останах със смесени чувства,но това прекрасно Йонийско синьо много ми хареса.
Трябваше да се настаним в Sunset Supreme Studio C над Катизма,но се оказа,че в Букинг снимките всъщност не отговарят на студиото,което получихме. Обадих им се и предявих претенция за безплатно анулиране(изпратих и реални снимки) с надежда да я одобрят и ми върнат парите(след 3 дни ми върнаха цялата сума)...не препоръчвам това настаняване...та в 18ч. резервирах жестока вила на 50% от цената й - Vasiliki Houses - препоръчвам с две ръце . Единствения минус беше пътя до Василики - почти еднопосочно пътче,но не беше много 2км...само това не ми хареса на Лефкада - пътищата. Много тесни ми се сториха. На плаж бяхме рано - между 9 и 9:30, за да нямаме грижи с паркирането и бяхме навсякъде с аква обувки.
Първия плаж,който посетихме беше Агиофили. Много тесен път води до неголям паркинг (10 €). Следва спускане към плажа по кратък черен път и стълби.
В частта веднага след стълбите камъчетата са ситни и има платена зона(20€сет),а в края на плажа са едри и там е и свободната зона. Водата е небесно синя.
Ammoussa beach - малка лагуна с кристална вода,но не йонийското синьо ...
с не голяма платена зона (9€ сет)  и не голяма свободна зона...много пренаселен още преди обяд. Страхотна таверна с паркинг с тента за 30тина коли.
Купихме си билети за круиза Седемте острова на Makedonia Cruise с тръгване от Нидри (35€)без храна,за да можем да хапнем във Фискардо(в Irida's - беше много вкусно).Има круизи и от Василики, но не са всеки ден и кораба се връща в Нидри и те прибират във Василики с автобус. Много ни хареса. Така посетихме Егремни,защото нямахме желание да изминем пътя и стълбите до плажа.
Porto Katziki -вълшебен е Порто Кацики.... голям платен паркинг и слизане по стълби,без много зор. Много хора,но кристално синята вода. Много удобно обслужване на плажа - имаше салати и вкусна диня със сирене.
Kathisma - дълъг плаж с платена зона и големи свободни зони. Ала бг плаж...Имаше вълни и водата беше йонийско синя. Дъщерята летя с Paragliding и беше развълнувана от изживяването. Добре е да се види,но толкоз.
Благодаря за споделеното на всички пишещи в темата, нашата почивка бе чудесна с ваша помощ. Прекрасно лято🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Агиофили

Фискардо

Порто Кацики

Катизма

# 474
Момичета, днес дойдохме на Парос. Още от БГ прегледах информация в нета за плажовете, но от престоя ни на Наксос разбрах, че не мога да й се доверя съвсем - плажове, които на снимки изглеждаха супер,  и описанието им беше като на плажове с тюркоазена (синя) вода, всъщност не бяха такива, а други, които не ме впечатлиха на снимки, на място бяха чудни. Та затова моля за съвети от хора, които са били - има ли на Парос плажове със синя вода (не очаквам Йонийско синьо, но все пак да е синьо, а не зелено) и ако да - кои са те?

# 475
Divi_86, честно казано на Парос не съм виждала плажове с такъв тип синя вода, каквото е например синьото по западните плажове на Наксос. Пясъчни, плитки, прозрачни - да, но толкова. Може би пясъкът е по-тъмен и затова. Сещам се, че една идея по-сини изглеждаха заливчетата на юг около Фарагас, плаж Криос и на места около Санта Мария, но пак не е някакво яркосиньо. В Логарас също беше добре, когато нямаше вълни. Селата на Парос са много по-фотогенични от плажовете.

Имах по-големи очаквания и за плажовете на Антипарос, но само няколко доста на юг ми се видяха сини. Бях гледала снимки от еднодневните екскурзиите с корабче от Парос до Антипарос и на тях водата изглеждаше умопомрачителна, затова решихме да отидем с ферибот и кола, но като пристигнахме, нещо не ме грабнаха. Стигнах до извода, че тези снимки ги правят някъде по средата между двата острова  - има едни малки островчета Пантерониси и дори на картата водата там е видимо по-синя. Имаше табели за водно такси от Алики, което кара хора до Пантерониси, но това беше преди няколко години, не знам дали е достоверно сега.

# 476
В последно време 99% от снимките са обработени и това обяснява разликата между очаквания и реалност ….

# 477
  • Точно където трябва
А аз след Закинтос си казах, че всичко е реално, без фотошоп. Ето снимки с моя никакъв телефон. Още по- малко знам как се обработват.

# 478
Много са ви хубави снимките, и аз имам такива от Кефалония , но не на всички острови водата е такава. Има програми с които и най-мътната вода става синя като на Закинтос и има много хора които ги ползват.

# 479
На повечето Циклади водата не е особено синя и със сигурност не е като на Йонийското крайбрежие.
Има и някои плажове със синя, де - на Куфонисия, Наксос, Аморгос, Андрос и др., но като цяло зеленее. На мен тези зеленичките плажове са ми най-уютни, особено ако има естествена сянка и няма хора. Фотогеничността ми е втора грижа.
Иначе употребата на фотообработващи програми в рекламни сайтове и особено в разни блогове/лични профили е потрес, но в Гърция си е красиво и без тях.

Прилагам и снимка. Този е от сравнително по-атрактивните, има и по-смотани. Но водата определено не е яркосиня. За мен са прекрасни.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 00:54 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт