Ренче, може би Австния е правилната страна. За Англия, която също е европейска страна съм чела и чувала (вярно е, че ми липсва личен опит) неверотни неща. Както се казва по дарвиновски - да живее естествения подбор.
Ас не каквам, че не подкрепям инициативата. Че кой, ако не създаващите живот и тези, които не могат да си кажат сами къде ги боли, заслужават адекватни и своевременни грижи. Просто ще си изкривя душата, ако напиша, че няма да се опитам да си платя на когото трябва.
И понеже няма начин да бъдем постоянно под лекарски контрол (за предпочтане е да имаме леки бременности и да си бъдем при семействата), добре би било някой да бди над нас.
Сега малко по-конкретно по темата за инициативата.
Не може да се слага каруцата пред коня. Не само при мед.обслужване е така. Тук обаче грешките стуват човешки живот.
Когато данъкоплатецът ти е работодател, е важно как твоя работодател вижда свършната от хрантутника си работа. Т.е. влизаш в здравното заведение и при теб има една табличка с написаните имена на обслужващите те. Съответно при теб влизат служителите на заведението, които не се срамуват от имената си.
Д-р Х. те преглежда внимателно и ти обяснява търпеливо всичко.Срещу д-р Х има +. Ако д-р Х. се е отнасял така със всички към определената му базова заплата ще има много приятен паричен добавък.
Д-р Ц. е намусена от рождението си. Говори без да си отваря устата, за да не й се изтрие червилото. Д-р Ц. ще плаща, за да практикува цупенето си.
Д-р ..., който не желае хората да знаят кой стои срещу тях, ще има участта на д-р Ц.
Акушерките по същия начин.
Управителят на заведението, чиито служители са като д-р Х ще получава допълнително средства от бюжета за инвестиции и стимули.
Другият - този, който търпи д-р Ц. ще бъде сменен от по-работещ свой колега.
и да се представя, казвам се Рени и съм от Видин. Съпричастна съм, не а и нещо повече...
Идва ми да крещя та ,,белким'' някой ни чуе! Родила съм четири деца, второто ми слънчице отдавна е ангелче на небето благодарение на некадърни лекари в детско отделение, а и при ражданията имах проблеми и при четирите. Нищо, че първото е още 1988г. и тогава си бе същото. А колко други случай знам, на братовчедка ми детето на малко да си отиде от салмонела в родилното, но други бебенца нямаха тоя късмет да имат починала братовчедка та да им обърнат повече внимание...
Имаше един татко беше ги бил... против насилието съм, но да си призная тогава се изкефих
За мен са некадърници всички лекари и тези в АГО и педиатрията /Видин/. Нямам доверие на никой и се оправям сама и с помоща на д-р Ю.ия Цанкова хомеопат в София.