Не иска да имаме общо дете?

• 10 633
  • 332
  •   1
Отговори
# 315
Да, звънят на другоя, но явно в момента не са го намерили и него и са попитали детето на кой друг може да се обади. То е избрало мен.
Нали детето лично ти се било обадило, или и това беше само внимателен подбор на думи за сюжета, за да питаш после не четем ли?
Без брак ти си точно никоя, за да те търсят, и ако съм на майката на детето, ще те пръсна от жалби, а на бащата ще му огранича времето с децата.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 07:37 от Нарцùса

# 316
Нещо те учудва, че майка, отглеждаща сама две деца и работеща, понякога закъснява да ги вземе и не може да ги развозва постоянно по спортове, докато в същото време си е вкъщи и готви? Тази жена сигурно не може дъх да си поеме, камо ли да си намери мъж. Зловиди ви се, че влязла да се окъпе?!

# 317
  • София
От последните разяснения картинката стана още по-зле.
Мъжът крие от авторката съществени неща за проблемите си, за финансите си, за съмненията си и ги споделя едва след притискане. Явно не държи особено на нея.
Залъгва я с липсата на пари за сватба. Че колко струва една сватба на двама работещи и то за сключване на втори брак. Тоалети, подпис и почерпка. Освен ако не смятат да я правят с 300 гости и бяла рокля.
И тя уж беше мила и грижовна, а с това съскане и заяждане, което надали успява да тушира и пред него, аз лично ме бих издържала, а за мъж не знам.

Да не говорим, че на този мъж не може да се разчита, щом при невъзможност на майката да вземе детето, него дори не са го намерили! Не просто не е организирал той вземането на детето, а дори по телефона не са го открили. Хем се предполага, че той знае на какво номера е способна ужасната му бивша, все пак е живял с нея. Че и дори е оставил децата си да живеят с нея! Да, бе!

# 318
  • Варна
Бащата на детето ми за мен е бивш. От три години живее с нова жена. Разбираме се добре всички, поддържаме цивилизовани отношения, детето ходи при тях за уикенди, с преспиване и т.н. Имаме си телефоните всички на всеки, но няма вариант учител, треньор или друг възрастен, който в момента отговаря за детето, да й го даде на нея без да е говорено по телефона ПОНЕ с единия родител. Това е абсурд някакъв.

# 319
Нещо те учудва, че майка, отглеждаща сама две деца и работеща, понякога закъснява да ги вземе и не може да ги развозва постоянно по спортове, докато в същото време си е вкъщи и готви? Тази жена сигурно не може дъх да си поеме, камо ли да си намери мъж. Зловиди ви се, че влязла да се окъпе?!

Ааа, това ли е проблема, че отглеждала децата си сама, а аз имам мъж до себе си. LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

Ами споден една, по-горе, трудно ми е да я нарека жена, ама щото съм взела детето, когато нямало кой, трябвало да подаде жалба срещу мен и да ограничи децата да виждат баща си. Тогава сигурно на тази майка ще ѝ стане по-леко??? Или и това ще е грешно. Смешни ставате. Някой ми беше казал, че в този форум има няколко женици на които няма угодия, ама аз реших да пиша все пак. Голяма грешка.

Все пак, не съжалявам, имаше коментари, които не бяха пълни със злоба и не целящи просто да се каже как аз съм лошата във всички случаи - ако ги гледаш и обичаш -лоша си как може да ги гледаш и обичаш, та нали си имат майка???
Ако кажа, че майка им полага грижи, но понякога ги прарви тея изпълнения - не съм ги искала и всичко било заради нея да съм се заявявала. Което ма изобщо не е вярно, никакви претенции нямам към нея, нито ревност, нито ми пука какво мисли и иска като цяло. Зле не зле- тва е , бившите са си минало и си остават там. А партньора ми горкия, как така иска да е с мен, да беше стоял още 5 години сам, та да може да не разваля рахата на бившата си, която от своя страна според някой по-нагоре, ако решила да си има още едно дете, трябвало да прехвърли отговорностите на бащата само, щото той бил баща. Сериозно??? Няма ли и тя да е в същата ситуация като мен тогава?

За тая женица дето толквоа се е загрижила по-горе за бившата му, че всичко било с цел да се заявявам пред нея. Какви глуписти само?? Ти ще се пръснеш от злоба май, да не си нечия бивша и да те е яд????LaughingLaughingLaughingLaughing

# 320
Никой не иска бившите си. Затова са бивши. Тоя мъж до теб и тя го е имала, не й е харесало явно.
Какъв срок ти даде мъжът ти за деца, щом организирате сватба? Веднага след сватбата, преди сватбата? Защото "като имаме пари" звучи отново като измъкване.

# 321
Никой не иска бившите си. Затова са бивши. Тоя мъж до теб и тя го е имала, не й е харесало явно.
Какъв срок ти даде мъжът ти за деца, щом организирате сватба? Веднага след сватбата, преди сватбата? Защото "като имаме пари" звучи отново като измъкване.

След като не знаеш причината за това да се разтрогне семейството им, не коментирай, кой какво искал или не.
Мъжа може по презумпция да е виновен, но в случая нещата са доста по-сложни.
И аз не коментирам дали някой искал бившите си или не, но това, че искаме да направим нашите си неща не означава, че е за да се доказваме пред нея. Тези неща не касаят нито нея, нито моя бивш. Те си имат собствени живот и път.

@Нарцùса - ти май продължаваш да не можеш да четеш или не четеш, а само мелиш едно и също - кой ти каза, че не иска?? Или щото на теб тоя сценарий ти е прекалено щастлив и не е възможно да съществува. Ами съществува, това е. Simple Smile Пожелавам ти щастие и всичко хубаво, всеки човек го заслужава.

# 322
Това го казвам по повод, че ти имаш мъж, а тя не. Нали говорим за един и същи мъж в крайна сметка. Иначе те нещата винаги са сложни.
Аз не коментирам пред кого се доказвате.
Зададох въпрос дали ти е дал конкретика. Не получих отговор. Явно не е.

# 323
Тъкмо и аз това си мислех, че се измъква. Но пък авторката е получила признание за усилията да се прави на сгодна жена - обещание за сватба и дете.
ММ също има проблеми в работата, но пак би направил дете, защото го иска. Ние също така сключихме брак само в общината, без тържество. Само казвам, че когато човек иска, парите са без значение.

# 324
Това го казвам по повод, че ти имаш мъж, а тя не. Нали говорим за един и същи мъж в крайна сметка. Иначе те нещата винаги са сложни.
Аз не коментирам пред кого се доказвате.
Зададох въпрос дали ти е дал конкретика. Не получих отговор. Явно не е.

Не ми е дал конкретика, свързана дали ще имаме дете преди или след сватбата. Иска да се ичистят недоразуменията му в работата, до няколко месеца. Когато е свързано с други хора и финанси, няма как да знае кога точно, пък и аз искам също да усетя спокойствие от негова страна. От къде да знам кога ще го усетя точно.
Моята драма никога не е била да имам дете на момента с него или точно по план. Никъде не съм го и казвала.
Това, че съм повдигнала въпроса не значи "давай сега или никога"..

# 325
Тоя разговор реално до нищо не е довел. Мъжът си е измислим проблеми на работата, които е забравил да спомене в последните месеци. Така ги виждам нещата. Но и аз съм черногледа и за мен по важни въпроси трябва да има конкретни разговори, а не "тате ще ми купи колело, ама друг път".

# 326
Излагаш се, защото плюеш майката на децата на мъжът ти. Да, колко пъти ти се погрижи за тия две деца, извън измисленото ти прибиране и пърженето на картофи? Колко пъти идват в къщата ви? 
Нормално е да искаш второ дете. Ама във вашата конфигурация трябва да питаш не нас, а този който ще има отговорност към четири деца.

Как колко пъти се погрижих, бе, жена?? През последните около 2 години - всяка седмица по няколко дена.

# 327
Това тежи ли ти, ама честно?
Не сме мъжът ти и пред нас не е нужно да се доказваш като добра мащеха и грижовна съпруга.

# 328
С всеки следващ пост съм по-несигурна, че е пързалка. Нивото явно е такова. Което обяснява защо мъжът не иска дете вече.

Пързалка е, иначе за нивото е ясно - самият подбор на сюжета и воденето на темата дават добра представа.

# 329
Всяка седмица по няколко дена ми хареса като концепция. Седмицата понеже има 30 дни, какво са няколко?
Аз се изумявам как всички се вързаха, че едно дете на 10 е звъннало не на татко, баба, леля, съседката на майка си, ами на една непозната жена, и после треньорката му ей така, без въпроси, го е дала на въпросната непозната.

Общи условия

Активация на акаунт