Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 062
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • There I was on a July morning
.............
Честно казано, Малибу ми в вече по- интересен и мисля или там да пробваме следващия път или в някоя от Лагуните
Имайте предвид, ако отидете в Малибу, че там се хранят и хората от Калиопа и във висок сезон често масите в ресторанта не достигат. В хотела не съм била.Иначе, ако човек е с по-ограничен бюджет и не е много претенциозен, Калиопа е един приемлив вариант за хотел на плажа.
В ресторанта на Малибу беше супер спокойно до тази вечер. Никакви опашки нямаше за храна и винаги си намирахме външна маса без проблем. Но тази вечер имаше някакво стълпотворение. Разпитах какво се случва и ми обясниха, че били пратили туристи от съседни хотели /малкото Фламинго, Лагуна маре и Калиопа, естествено/ да се хранят тук. По каква причина - не знам, но така щяло да бъде до края на седмицата.
Ще напиша и отзив за Малибу по-късно.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 21:04 от Скубиду

# 106
Ние сме в Магнолия,  храним се в ресторанта на Орхидея. Миналата година бяхме в Орхидея,  т.е. пак се хранихме тук.
Тази година е още по-вкусно и хубаво от миналата.
В момента има българска вечер, чудя се от кое да не си взема, всичко е толкова вкусно.
А персоналът са мили и любезни, много добри хора.
Изненадваш ме Hug С кои други хотели в Албена сравняваш престоя си в Магнолия и Орхидея?
Чадърите и шезлонгите и на двата хотела са близо до кея, до тези на Арабела. Ако се разходиш до там ще видиш и табелата.
Весело изкарване!

На Орхидея не знам къде са, но на Магнолия са между ресторант Рай и Боряна. Това е 100% сигурно.
Иначе сме били в Алтея няколко пъти, той от 2020 не работи, Амелия преди реновирането, Калиопа, Боряна, Орхидея и сега Магнолия.
Тази година ресторанта на Орхидея е много добър, в сравнение с миналата.
В Калиопа се храните в Малибу, наистина е лудница.

Тази вечер в комплекса навсякъде е лудница, защото дойдоха сигурно 50 отбора с по 50-100 деца на футболен турнир. Някои са с родителите си. Минаха по главната всички, доста са.

П.п. друг плюс, в сравнение с миналата година,  ескалатора работи без прекъсване

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 22:03 от alina_si

# 107
Ние сме в Магнолия,  храним се в ресторанта на Орхидея. Миналата година бяхме в Орхидея,  т.е. пак се хранихме тук.
Тази година е още по-вкусно и хубаво от миналата.
В момента има българска вечер, чудя се от кое да не си взема, всичко е толкова вкусно.
А персоналът са мили и любезни, много добри хора.
Ех, Алина, сега те прочитам, а вече съм на балкана с децата. Ако те бях прочела вчера, щяхме да дойдем в Албена за 4 дни.
Нищо, догодина...

# 108
Идвайте след 4 дена.
Simple Smile)
Ние утре отиваме на Балкана за 2 дни.

# 109
И аз разбрах, че идват много хора от вчера или днес, не знам.
При нас беше сравнително спокойно в хотела , но имаше разни шумни индивиди, които явно си мислеха, че са на слънчака и вдигаха шум след 23ч. Търкаха тия Комарници като полудели. Тъкмо приспах малкото към 22.30 и се почваше тър тър.

# 110
И аз разбрах, че идват много хора от вчера или днес, не знам.
При нас беше сравнително спокойно в хотела , но имаше разни шумни индивиди, които явно си мислеха, че са на слънчака и вдигаха шум след 23ч. Търкаха тия Комарници като полудели. Тъкмо приспах малкото към 22.30 и се почваше тър тър.

След като баровете по UAI са до 1:00 как очакваш да ти е тихо... може би имаш очаквания да е като санаториум или болница...

# 111
В Магнолия беше изключително тихо. Имаше общо 5 семейства в целия хотел.  Чуваше се само гората.
Тръгнахме си ние преди малко.
Много беше хубаво.
Догодина пак.

# 112
Очаквам да е тихо в Албена, да.

# 113
  • Русе
Да разбирам ли, че баровете в хотелите на УОИ работят до 1,00 часа?

# 114
То е може би най тихото място за почивка в България, от опит го казвам, но все пак си заобиколен от стай, трудно се звукоизолира хотел! На Китен, Равда, Приморско и Созопол комарника ще ти е най малкия проблем.

Във сайта на Албена всеки хотел ultra all inclusive или all inclusive има програма като pdf файл, много е подробно и включва всичко което би трябвало да знае човек. Миналата годинана бяхме за първи път в Албена и за първи път през целия ни престой нямахме никакви въпроси или оплаквания към рецепцията.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 18:08 от OFFender

# 115
И все пак морските хотели са доста по-пълни от парковете и е нормално да са и по-шумни.
И въпреки това, в Албена си е спокойно в сравнение с всеки друг курорт.

# 116
Това е програмата на Калимера Ралица Супериор.

https://booking.albena.bg/accomodation/pdf?type=hotels&main=SUP&year=2023&sub=UI

# 117
Тази година ще има ли фестивал на хвърчилата в края на август

# 118
  • В най - голямото село
Някой почивал ли е в хотелите на Албена с куче? За куче 2 кг. ми искат 100 лв. на ден?

# 119
Kaк беше с паркирането, на входа след кръговото взимам билет и ще паркирам в синя зона, има още една бариера за синя зона или ?

Общи условия

Активация на акаунт