Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 323
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Навсякъде където всеки си сипва го има това ровене и опипване на храната. На мен близки са ми разказвали за облизана лъжица за сервиране на храна от дете и връщането и обратно. При нас имаше втзрастни, които си взимаха пастички директно с ръка. Въпрос на възпитание!

# 286
Седем дена сме в Калимера Ралица по програмата пише селекция от храни произведени в Албена - блек ангъс, ами няма сигурно е 1 път в месеца. Тая година голям маркетинг с тоя ултра олл инклузив всичко на хартия написано, на практика ти казват ще видим. Менюто с напитки на лоби бара постоянно го няма защото няма как да изпълняват неща от него и все го крият и казват, някой го взе и не го върна... Има напредък но не е нещо кой знай какво, че да му сложиш утра олл инклузив отпред. Вън в парковата зона не се чисти, на входа на ресторанта имаше повръщано и стоя така цял ден. В стайте и в общите части на хотела се чисти всеки ден но навън, не. Днес обядвахме на ресторант Рай, ами няма нищо за ядене не си взех нищо, само чаках на една огромна опашка. Мини бара в стаята 3 дена не го зареждаха и като се обадих на рецепцията ми казаха, че съм получил каквото трябва, така казали камериерките, явно крадат напитките друго обяснение нямам. Очакванията ми са такива защото е описано така и защото е 1000 лева плюс от миналата година.
Аналогично е и в Ралица Акваклуб.Много безвкусна храна,за алкохола няма да коментирам.Ултра ол инклузива е само в имагинерното пространство.

# 287
Не е заради ковид, в Албена заплатите са смешни, затова персонала масово са от бившите съветски републики или циганки от селата. Как да дава камериерката 100% от себе си за 800 лева?

# 288
Не е заради ковид, в Албена заплатите са смешни, затова персонала масово са от бившите съветски републики или циганки от селата. Как да дава камериерката 100% от себе си за 800 лева?

Да това ясно се видя в Калимера Ралица Супериор но ако се разровите в нета ще видите 100 милиона оборот и 16 милиона чиста печалба за 2019 г. Вярно преди ковида е но и сега ще е подобно дори по добре. Не мога да си обясня защо са такива заплатите, като в Jobs цяло лято вървят обяви за Созопол и Обзор с по 1500 нето за камериерки. Ще затрият това райско място, гора, плаж спокойствие с този персонал!

# 289
  • There I was on a July morning
Не вярвам, че която и да е камериерка или друг обслужващ персонал работи за 800 лв. на месец. Миналата година бях попадала на информация за заплатите в Албена и определено бяха по-високи.

Относно културата и хигиената на туристите на ОИ - и за мен това е болна тема. Единствените положителни ефекти по времето на Корона вируса бяха преградните витрини, еднократните ръкавици, дезинфектантите и обслужващият персонал, който сипваше храната.
Иначе съм се нагледала на какви ли не неща и то на Албена - като група рускоговорящи момчета, които взимаха с ръце от купата с нарязана диня, ядяха над нея и плюваха семките обратно вътре. Ужас!
Реагирах веднага, не с оплакване във форум БГ мама, а направо се обърнах към мениджърката на ресторанта, която набързо отнесе въпросната купа, и мисля, че тази практика не се повтори или поне аз не видях подобно нещо пак.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 22:14 от Скубиду

# 290
Не знам доколко е вярно, но се коментираше, че има уволнени българи, за да се назначат гастарбайтери. Практиката показа, че тези работници излизат по-скъпо в крайна сметка.

# 291
Не вярвам, че която и да е камериерка или друг обслужващ персонал работи за 800 лв. на месец. Миналата година бях попадала на информация за заплатите в Албена и определено бяха по-високи.

Относно културата и хигиената на туристите на ОИ - и за мен това е болна тема. Единствените положителни ефекти по времето на Корона вируса бяха преградните витрини, еднократните ръкавици, дезинфектантите и обслужващият персонал, който сипваше храната.
Иначе съм се нагледала на какви ли не неща и то на Албена - като група рускоговорящи момчета, които взимаха с ръце от купата с нарязана диня, ядяха над нея и плюваха семките обратно вътре. Ужас!
Реагирах веднага, не с оплакване във форум БГ мама, а направо се обърнах към мениджърката на ресторанта, която набързо отнесе въпросната купа, и мисля, че тази практика не се повтори или поне аз не видях подобно нещо пак.
[/quote

Относно заплатите на камериерките-не знам какви са, но като човек,патил от некоректни работодатели, ще кажа едно-възможно е да са ниски. Уви, в частните фирми у нас всичко е възможно.

# 292
  • София
Здравейте!
Малка информация за Калиакра Маре. Доста е спокойно в хотела, няма струпвания в хотела е на лобито. За това време на година е доста спокойно. За трета година сме на почивка тук.
Храна е разнообразна, доста по-добре от миналата година е. Има още какво да се желае. В хотела е чисто

# 293
Не знам доколко е вярно, но се коментираше, че има уволнени българи, за да се назначат гастарбайтери. Практиката показа, че тези работници излизат по-скъпо в крайна сметка.

Толкова ми казаха на мен в Супериора, 800 лв. чисто, мисля с включена храна. Сами се оплакаха от персонала, без да ги питам.

# 294
  • There I was on a July morning
.............
Толкова ми казаха на мен в Супериора, 800 лв. чисто, мисля с включена храна. Сами се оплакаха от персонала, без да ги питам.
Ами, жалко, ако е така! Като се има предвид какви са цените на нощувките, редно е обслужващият персонал да получава по-достойно заплащане.

# 295
  • sofia
Как е положението в аквапарка като чистота?   В коментарите по- горе разбрах, че с реката има драма , което е жалко. Предполагам другите пързалки си функионират .. 

Тематичните вечери в Калимера Ралица какви са били ? Вносният алкохол каква марка е от така нареченият ултра олинклузив? Храната като разнообразие дали  има подобрение спрямо предна година?

Тази година има ли щипалки на морето и как е температурата на морската вода след скорошните  аномалии на времето ?

# 296
Как е положението в аквапарка като чистота?   В коментарите по- горе разбрах, че с реката има драма , което е жалко. Предполагам другите пързалки си функионират .. 

Нормално е положението с чистотата. Реката има някакво течение, но няма на всеки 30 или колкото бяха там минути вълни. Другите пързалки работят. Стават големи опашки и разправии, понеже за различни пързалки са различни опашките. В неделя има и гнусни и нагли *ига*и. Почти стигнахме до саморазправа след като се опита да вземе на едно дете насила гумения пояс(изчезна ми от ума правилната дума Grinning ) за спускане. През седмицата е по-добре.

# 297

Тематичните вечери в Калимера Ралица какви са били ? Вносният алкохол каква марка е от така нареченият ултра олинклузив? Храната като разнообразие дали  има подобрение спрямо предна година?

Тази година има ли щипалки на морето и как е температурата на морската вода след скорошните  аномалии на времето ?

Бях писал по горе по тия теми, алкохола за мен не трябва да се слага в категория ултра ол инклузив, нищо от това което преглагаха не го бях чувал. Щом Джони Уокър се заплаща а шишето е 18 лева във веригите тук. Пих уйски Glen Stone 15 лева е 700мл. Горе долу клас Савой са нещата но внос, от къде не разбрах. Имаше водка Собиески, другата беше полска, някакво узото уж гръцко ама не съм го чувал дори името му не помня. Не съм имал проблем със зрението или да ме боли глава но не е нищо особено тоя алкохол. Били сме 2015 г. на ултра ол имаше узо 12 J&B капитан Морган в Хермес Царево. В аква парка изцяло реката не функционира, другото си работи но личи занемаряване от предната година. Нямаше боклуци по земята, тоалетните бяха чисти но имаше доста захабени и счупени неща който дразнят. Ринговете за атракциите никога не стигат а в единия край на парка гледаш камера от спукани такива, без да има пуснати нови. Молиш се да благоволи някой да ти даде и чакаш в края на пързалката.
Хванахме само една тематична вечер българската това за 7 нощувки като е обхваната цяла една седмица. Рибната я отмениха, трябваше да има и азиатска, но не видяхме такава. Има лек напредък от към храната, имаше патешко, заешко, два вида риба но ми беше като сварена, дори тая която е пържена, и като цяло рибата и не само тя ми бяха безвкусни. Печените меса бяха сухи предимно, барбекюто в двора беше много добро но еднообразно, ребра, котлет кюфтета наденица. Този път и на обяд готвеха там кебап, беше вкусен, като можеш да си вземеш ни салата от там и препечен хляб. Като подобрение е сладоледа имаше го цял ден от сутринта навън а на обяд и вечеря в ресторанта. Друго подобрение са сирената ако се вредиш по рано на вечеря, Бри, Гауда, Ементал, синьо сирене. Като цяло трябва да се ходи на вечеря в 18 и 30 за да се хване всичко, след това може и са подменят храна с друга или нещо да свърши и да го няма повече. А ние не можем да вечеряме в 18 и 30, не сме гладни изобщо и предимно сме на плажа. Явно им е трудно да зареждат до 21:00 всичко каквото е имало в началото.
Щипалки няма но хванахме няколко дена бурно море 2 дена червен флаг, после се успокой до жълт флаг, зелен не видяхме.

# 298
  • sofia
Благодаря ви много за изчерпателните отговори

# 299
Почивахме в Лагуна Гардън в началото на юли. Още нямаше толкова много хора, но бяха достатъчно. Чистотата беше на ниво. Всеки ден сменяха хавлии, чаршафи на три дни. Климатикът в стаята работи добре. Прекрасен басейн с дебела сянка под дърветата за шезлонгите. Разнообразна храна, но по отношение на вкуса на нас не ни хареса почти нищо. Риба има всеки ден, но е като печена на фурна. Соковете от машина бяха ужасни. Кафето е много хубаво. Плодове имаше в изобилие, салати също. Тоникът е прекрасен, с лед и лимон в жегата прави насладата от почивката още по-голяма. Месо имаше в разнообразие - пилешко, свинско, пуешко, агнешко, телешко, риба, но не беше вкусно, поне за нашия вкус. Интересна дневна анимация. Близо до плажа, шезлонги по това време имаше свободни и на трети ред към 9.00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт