За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 364
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 17 116
Стига да е сложила достатъчно бешамел ще стане. От снимката не личи, чакаме резултата 👍

# 151
  • Мнения: 455
Имам домашно козе мляко, което искам да подквася. В интернет намирам доста различни варианти за температурата на млякото - от 37 до 50 градуса. Според вас по-топло ли трябва да е или няма чак такова значение?
И другият въпрос - какво кисело мляко да взема за закваска?
Веднъж пробвах с лидълското и малко по-топло мляко, но стана като айрян. Къде сбърках?

# 152
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Имам домашно козе мляко, което искам да подквася. В интернет намирам доста различни варианти за температурата на млякото - от 37 до 50 градуса. Според вас по-топло ли трябва да е или няма чак такова значение?
И другият въпрос - какво кисело мляко да взема за закваска?
Веднъж пробвах с лидълското и малко по-топло мляко, но стана като айрян. Къде сбърках?
Като топнеш кутрето, да издържаш няколко секунди(10-15), нещо като 45 градуса май.
Вземи кисело мляко Хармоника да ти е мирна главата, а с по-бюджетно съм заквасвала успешно с Елена, Елби и с ацидофилното Нарине.
3с.л. кисело мляко на литър прясно.

# 153
  • Мнения: 5 434
Само да допълня Морена , че само от козе домашно мляко трудно ще постигнеш гъста консистенция на киселото мляко. Резултатът е нещо като по- гъст айрян. Възможно е да зависи и от породата на животното, но моят опит е такъв. Сиренето, което сме приготвяли също няма нищо общо с мекото козе от магазина.

# 154
  • Мнения: 455
В какво съотношение да добавя краве към козе, за да стане малко по-гъсто? И понеже нямам домашно краве мляко може ли с купешко?
На Хармоника продуктите не съм ги виждала в магазините около нас, но ще потърся. Може да пробвам с манастирското ако не намеря от другото.

# 155
  • Sofia
  • Мнения: 29 357
По 1-2с.л.на буркан/500-600гр./
Козето става по-рядко.

# 156
  • Мнения: 131
Имам голям проблем.  .....
Ти сериозно ли.... Тоя път проблемът ти е, че не четеш.
Благодаря за всички съвети,  приложих това,  което беше полезно и се получи страхотна погача. Извинете ме за вторият пост , който се повтаря , публикуван е по погрешка втори път. Извинете ме, моля!

# 157
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
Имам домашно козе мляко, което искам да подквася. В интернет намирам доста различни варианти за температурата на млякото - от 37 до 50 градуса. Според вас по-топло ли трябва да е или няма чак такова значение?
И другият въпрос - какво кисело мляко да взема за закваска?
Веднъж пробвах с лидълското и малко по-топло мляко, но стана като айрян. Къде сбърках?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_17.html

# 158
  • София
  • Мнения: 8 636
Хора, от къде в София да купим хубава дребна риба за пържене (цаца, хамсия, гаврос)?

# 159
  • София
  • Мнения: 3 387
Хора, от къде в София да купим хубава дребна риба за пържене (цаца, хамсия, гаврос)?
Не съм виждала в рибарските магазини(поне там където пазарувам). Цаца, дребен сафрид за пържене купувам замразени от Кауфланд

# 160
  • Мнения: 10 777
за кой район?

# 161
  • София
  • Мнения: 8 636
Все едно кой район, но са ни по-удобни източните. Само да е читава рибата, ще идем където трябва.
Последно дебнах в "Ах, морето", но единя ден писаха, че са заредили и на другия сутринта вече нямаха.

# 162
  • Sofia
  • Мнения: 29 357
Има един рибен магазин с доста избор,но и високи цени на ул.Дойран/Харис фиш/,кв.Бели брези.
Също и на пазара Кр.село,магазин Созопол.

# 163
  • Мнения: 9 495
Все едно кой район, но са ни по-удобни източните. Само да е читава рибата, ще идем където трябва.
Последно дебнах в "Ах, морето", но единя ден писаха, че са заредили и на другия сутринта вече нямаха.
Там някои продукти се изчерпват за часове. Но персоналът е много отзивчив и ако се обадиш да си поръчаш ще ти оставят за другия ден, или доставят в къщи/ съответно ще отделят.

# 164
  • Мнения: 4 393
Искам да направя дърпано свинско. Проблема ми е, че в момента разполагаме само с печка на газ, която няма градуси. Как и дали изобщо може да се получи?

Общи условия

Активация на акаунт