Астма - 35

• 14 131
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, има ли смисъл да се подават документи за ТЕЛК, ако резултатът е под 50 %?Питам тъй като пулмоложката счита, че ще ни дадат под 50 %.
Другият ми въпрос е за класически хомеопат от личен опит, който да е помогнал на дете с астма? Търся за Пловдив, но и София е вариант (от Стара Загора сме).

Зависи какви документи имате и дали сте лежали в болница. Моят син като малък беше с 60% ,  занесохме всичко от алерголога от диспансерните прегледи и 4/5  епикризи от болница, какви лекарства е приемал, снимки , които са му правили на белия дроб.

# 31
В болница не сме лежали, Началничката на детското в болница Тракия я оправябез да стигаме до болница. Лежали сме само в санатороума в Трявна 4-5 пъти.

# 32
Здравейте. Възможно ли е от Ефира , детето да кашля постоянно и да му е запушен носа. Виждам, че като страничен ефект има посочено инфекции на горните дихателни пътища и то при повече от 1 на 10 души. При някой случвало ли се е нещо такова?

# 33
А преди да започне приема как е било? Възможно ли е да е увеличаване на алергенния фон?

# 34
След 4 месеца пиене, през което време пак имаше на моменти някаква кашлица( преди приема е кашлял само като е болен),лятото направихме почивка 2-3 месеца, и от както започна да пие отново Ефира постоянно има някаква кашлица, и носа му се запушва.  Все едно е постоянно болен. Незнам, може и да си въобразявам , че е от това, но като прочетох,че го има и като страничен ефект , почнах да се замислям.

# 35
A  към какво има алергия? ако е към полени то периода вече е стартирал.

Не знам дали ви  изписват по здравна каса Ефирата или я купувате но на дъщеря ми Монтелукаста действа по-добре от Ефирата.  Затова я сменихме напълно. но не се покрива от здравна каса. Понякога една и съща генерична формула на различни производители продуцира разлика в поносимост и реакции.

# 36
Няма доказана алергия към нищо. Започна да пие Ефира заради начина на боледуване. Всеки път като лепне вирус и слиза надолу и почват хрипове. Но преди Ефирата всичко минаваше за две седмици макс с инхалации. От октомври насам няма край тази кашлица. Въртим се в един кръг.  Не я взимаме по здравна каса.

# 37
Няма доказана алергия към нищо. Започна да пие Ефира заради начина на боледуване. Всеки път като лепне вирус и слиза надолу и почват хрипове. Но преди Ефирата всичко минаваше за две седмици макс с инхалации. От октомври насам няма край тази кашлица. Въртим се в един кръг.  Не я взимаме по здравна каса.

В чуденка съм кой ви я е предписал и ви я предписва тази ефира. Обикновено се предписва ериус. Предполагам пулмолог или дори личен лекар? Пулмолозите са във вечно неразбирателство с алерголозите. Освен това как ви е  СРП-то. Посетете алерголог, нека ви направят панелни изследвания. Очаквам че е възможно да ви изскочи някаква алергия с постоянно присъстващ алерген, която предизвиква бронхолитичния уклон на преболедуванията ви. Примерно домашен прах.

# 38
Изписана е от пулмолог. Имаме час за алерголог другия месец, ЦРП-то е в норми. Но дори да е алергия не би ли трябвало от Ефирата да има някакво подобрение, а не обратното. Както и да е, просто ми беше интересно при други дали е имало подобни оплаквания след Ефира, иначе аз си знам какво трябва да направя , благодаря за отговорите 😉

# 39
  • Димитровград
При нас беше изписан монтелукаст от алерголог и каза да не се заменя за Ефира.
Не знам с какви аргументи, пиеше я по каса.
Отдавна я спрях. Не видях да допринася за подобряване при нас. Осезаема промяна и край на пристъпите дойде със Серетид, пак изписан от алерголог. При нас пулмолога не помогна.

# 40
Здравейте ,малко по различен въпрос . Някой водил ли е детето си скоро в Трявна на физиотерапия, детската болница по белодробни? Какви са условията, доплащане, колко време предварително  се запазва , всичко , което се сещате, ако знаете по нова тема за такива въпроси ,моля насочете ме, не открих Blush

# 41
  • shumen
Лизи,има такава тема Санаториумът в Трявна.
Ние в момента правим същата физиотерапия в болницата.В санаториума доколкото знам условията не са толкова добри.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 10:27 от danaeka

# 42
Извинявай ,може ли линк към темата? Намирам една с мнения от 2010г , не знам дали е тя?
Аз днес успях да се свържа със санаториума, общо взето си ми казаха ,че е по добре на квартира. Цената в санаториума е 74 лв нощувка за двама придружители , ние сме с две деца ,близнаци на 2,7г . От санаториума директно ми предложиха квартира , тип апартаментче за 90лв нощувка.
И последен въпрос, къде спите? Насоки пак ще са ми от полза.

Редактирам : успях да намеря темата!

Лизи,има такава тема Санаториумът в Трявна.
Ние в момента правим същата физиотерапия в болницата.В санаториума доколкото знам условията не са толкова добри.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 15:53 от Lizi:) :)

# 43
Здравейте,пиша ви с надежда да ми дадете съвет към кога да се обърна или всичко което мислите,че ще ми бъде полезно.
Имам момченце на 5 години и 6 месеца. Малко преди да стане на 2 годинки започна да има проблеми с трета сливица. Започваше с хрема и се стигаше до отит и всеки път на антибиотик. След пореден отит с съпруга ми и лекуващия го УНГ решихме да премахнем третата сливица когато беше на 4 години и 4 месеца. Миналата година юли месец направи ларингит с пристъпна кашлица.Лекуван беше с АБ и инхалация с вентолин и пулмикорт. От септември месец започна да се буди всеки ден със запушен нос. Лекуван беше с различни капки. Докато беше на тях беше ок,но след спирането им отново същото. Ноември месец от секрет в носа му беше изолирана бактерията мураксела. Беше на АБ капки,но декември месец отново лаеща кашлица с диагноза спастичен бронхит и последва отново същото лечение. След лечението беше добре и на 30.12 му поставихме ваксина за варицела по препоръка на ЛЛ. 5 дни след това започна да покашля без други симптоми. На прегледите не намираха причина за тази кашлица. В края на месеца вече кашлицата стана по-честа,по лаеща. Назначиха АБ,капки за нос и ксизал,но нямаше ефект. Посетихме УНГ. Отново се е появила третата сливица,но е малка за момента. Няколко дни след това отново при ЛЛ. Той чу хрипове и даде отново АБ. Пак нямаше ефект голям и след 10 дни стана и започна да кашля. Отново при ЛЛ отново хрипове,прати ни на снимка,но тя беше чиста.Лечението беше без АБ,но 14 дни на инхалация с вентолин и пулмикорт. Кашлицата намаля,но не спря. Дадоха и рупафин за 10 дни.На чисти дни пуснахме секрети от носа и гърлото-чисти.Посетихме двама пулмолози. Първия предлага да го сложи на лечение с ефира,рупафин,назонекс и имунотрофина.Другия предлага да се направят тестове за алергия и непоносимости. УНГ-то през този период го лекуваше с хомеопатия. Остана една кашлица,но на моменти и през ноща си спеше спокойно.Носа на моменти запушен ,на моменти не и така г/д месец. 4 месеца беше вкъщи и не беше ходил на градина. Преди три седмици го пуснехме на градина и в края на втората му се запуши носа и кашлицата се засили. Заведохме го при ЛЛ и каза,че кашлицата е от пълното му гърло със секрети и даде капки за нос и така след 3 дни. През ноща започна смесена кашлица-ту влажна ,ту суха,ту лаеща.Заведохме го на лекар-отново хрипове и спазъм. Лечение-вентолин,пулмикорт, ксизал и сироп за кашлица-димекс. Още на следващия ден вече имаше 2-3 кашляния на секретите от носа и това беше. На третия ден бяхме на контролен преглед и вече дишането беше чисто и нямаше хрипове. Лечението ще бъде 7 дни като имаме още 4. Ние сме от град Пловдив и вече сме обиколили доста лекари и нямаме поставена диагноза, а детенцето ни е постоянно по лекари с 0 ефект. Предлагат лекарства за астма,тестове за алергия,пращат ни от лекар на лекар и всеки последен отхвърля казаното от другия. За този период във връщи стана много нервен вече не иска да ходи на прегледи.Благодаря ви,че ще прочетете нашата история и с нетърпение очаквам вашето мнение.

# 44
  • Пловдив/София
Здравейте,пиша ви с надежда да ми дадете съвет към кога да се обърна или всичко което мислите,че ще ми бъде полезно.
Имам момченце на 5 години и 6 месеца. Малко преди да стане на 2 годинки започна да има проблеми с трета сливица. Започваше с хрема и се стигаше до отит и всеки път на антибиотик. След пореден отит с съпруга ми и лекуващия го УНГ решихме да премахнем третата сливица когато беше на 4 години и 4 месеца. Миналата година юли месец направи ларингит с пристъпна кашлица.Лекуван беше с АБ и инхалация с вентолин и пулмикорт. От септември месец започна да се буди всеки ден със запушен нос. Лекуван беше с различни капки. Докато беше на тях беше ок,но след спирането им отново същото. Ноември месец от секрет в носа му беше изолирана бактерията мураксела. Беше на АБ капки,но декември месец отново лаеща кашлица с диагноза спастичен бронхит и последва отново същото лечение. След лечението беше добре и на 30.12 му поставихме ваксина за варицела по препоръка на ЛЛ. 5 дни след това започна да покашля без други симптоми. На прегледите не намираха причина за тази кашлица. В края на месеца вече кашлицата стана по-честа,по лаеща. Назначиха АБ,капки за нос и ксизал,но нямаше ефект. Посетихме УНГ. Отново се е появила третата сливица,но е малка за момента. Няколко дни след това отново при ЛЛ. Той чу хрипове и даде отново АБ. Пак нямаше ефект голям и след 10 дни стана и започна да кашля. Отново при ЛЛ отново хрипове,прати ни на снимка,но тя беше чиста.Лечението беше без АБ,но 14 дни на инхалация с вентолин и пулмикорт. Кашлицата намаля,но не спря. Дадоха и рупафин за 10 дни.На чисти дни пуснахме секрети от носа и гърлото-чисти.Посетихме двама пулмолози. Първия предлага да го сложи на лечение с ефира,рупафин,назонекс и имунотрофина.Другия предлага да се направят тестове за алергия и непоносимости. УНГ-то през този период го лекуваше с хомеопатия. Остана една кашлица,но на моменти и през ноща си спеше спокойно.Носа на моменти запушен ,на моменти не и така г/д месец. 4 месеца беше вкъщи и не беше ходил на градина. Преди три седмици го пуснехме на градина и в края на втората му се запуши носа и кашлицата се засили. Заведохме го при ЛЛ и каза,че кашлицата е от пълното му гърло със секрети и даде капки за нос и така след 3 дни. През ноща започна смесена кашлица-ту влажна ,ту суха,ту лаеща.Заведохме го на лекар-отново хрипове и спазъм. Лечение-вентолин,пулмикорт, ксизал и сироп за кашлица-димекс. Още на следващия ден вече имаше 2-3 кашляния на секретите от носа и това беше. На третия ден бяхме на контролен преглед и вече дишането беше чисто и нямаше хрипове. Лечението ще бъде 7 дни като имаме още 4. Ние сме от град Пловдив и вече сме обиколили доста лекари и нямаме поставена диагноза, а детенцето ни е постоянно по лекари с 0 ефект. Предлагат лекарства за астма,тестове за алергия,пращат ни от лекар на лекар и всеки последен отхвърля казаното от другия. За този период във връщи стана много нервен вече не иска да ходи на прегледи.Благодаря ви,че ще прочетете нашата история и с нетърпение очаквам вашето мнение.

Здравейте, съчувствам за честите боледувания, знам колко е тежко и за родителите Sad За утеха ще кажа, че към 5-6г възраст става в пъти по-добре.
На дъщеря ни предписаха Ефира като беше на 4г, не я дадох. Вместо това проведохме профилактика с Бронховаксом- правили ли сте? Пие се по 10 дни, после 20 се почива и така между 3 и 6 месеца, започва се ноември (или както каже лекар).
Наред с бронхо я записах на плуване за около година, а всяка година изкарваме по 10 дни в Сандански.
Опитвам рядко да стигаме до АБ- при първи признаци на хрема, носът да се поддържа отпушен. Често Ксизал и Ериус помагат за хремата.
Най-доволна съм от др Татяна Стоева кабинет Южен парк- приема с направление. Тя не дава тежки лекарства (отрече Зефира, дадена от Първа детска клиника).
Много разходки на въздух, планина, каляване и дано премине бързо!

Общи условия

Активация на акаунт