Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 63 018
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • при палмите и алигаторите,FL
Започва се- училище, пиши домашни, не може да закъсняваш повече от 22 часа навън, тренировки....

Почнахме , вече трета седмица се климатизираме, е днес се успах доволно, поне детето доставих наврем за училище.
Клинове не сме купували от Шейн, в училище не разрешават, та не се тачат много у дома. Има само един черен за когато стане студено да обува по униформената пола. Тениски по много, аз си ги харесвам, мекички и евтинки Simple Smile

# 256
  • София
Ох, бе, Тони, ще ме умориш! Как четири хикса ще поръчаш? Презастраховала си се.
Имах кофти опит с Алиекспрес, затова. Grinning
От Али-то такива размерчета съм получавала, че съм се смяла със сълзи.

На Кати й оперираха ечемика, защото не можеше повече да издържа. 9 месеца мъки изкара и една сутрин такъв рев удари да й се оперира окото и да се маха тая гад, че веднага я заведохме и 3 дни след това й беше процедурата. Дано само не се получи като с третата сливица - рецидив.

# 257
  • София
Тонка, бързо възстановяване и никакви рецидиви Flowers Four Leaf Clover

# 258
Имам си малка женичка от днес:)
Много се надявах да позабави но не. Миналия месец навърши 11.
Много се разстрои не го щяла вика😅
Но я успокоих, ще идем на вечеря двечките, ще и купя подарък, да има някаква хубава емоция.
Аз си следя с Р.С. Сега исках да и го сваля но вече е платено що така?! Друго приложение за айфон да ми кажете?
Само да не я боли, с другото ще свикне.
Двете и приятелки са на 12 и още нямат.
Само да не и се забави растежа сега, така хубавко вървеше, поне още 10-12 см да дръпне

# 259
Само да не и се забави растежа сега, така хубавко вървеше, поне още 10-12 см да дръпне
Няма, изобщо не се притеснявайте. Честито! Flowers Four Leaf Clover

# 260
  • Mediterraneo
Ех, Жаки, можеше още да поизчака, ама явно това е новата реалност. И на моята малката й дойде на 11 и 2-3 месеца. Малки женички.

# 261
Много ми е емоционално, едвам стискам да не ревна, кога ми порастна малкото бебче, как отлетяха дните?! Баща и е в шок, очите му пълни. Излезе да не я разстройва допълнително, за него си е верно бебе, гушка я, говорят си едни бебешки смешки като я буди. Голям шок му дойде. Ще свикнем всички няма как. Да беше почакало ама нейсе.
Поокопити се Жаки, съгласи се да излезем малко

# 262
  • София
Жаки, наистина много емоционален момент. Да я нагушкаш малката и да и купиш най-голямата торта или сладолед по случая. Broken Heart

# 263
  • Пловдив

Много се разстрои не го щяла вика😅
....
Честито!
И моята беше много ядосана, че й е дошло! Не го искаше  JoyJoyJoy
Няма да й се забави растежа, споко!

# 264
  • София
Жаки, спокойно, 11 г. е новото нормално. Аз какво да кажа, и двете с Кати на току-що навъшени 10 г, затова не го приех емоционално. За съжаление при нея растежът се забави, но така или иначе беше почти 170 см висока. За тези 5 години дръпна само с 4-5 см и сега е 175 см. Същото беше и при мен, след като ми дойде се застопорих на 174 см и не мръднах повече, но и не е необходимо да стърча чак толкова.

# 265
  • Бургас
Жаки, така мило го описа, че чак ме е яд, че с моята девойка не го преживяхме така емоционално преди време. С цикъл е от година и няколко месеца (беше на 10.5 години) и ѝ беше редовен като часовник, но в последните 3 месеца няма и следа от него. Първите два месеца си викам смяна на сезон, хормони, сигурно е нормално, но вече започвам да се притеснявам. И тя само ме пита дали има някакъв проблем, че не ѝ идва.

# 266
  • София
11 и нещо беше и при Мая. На всичкото отгоре се случи в деня, в който отиваше на рожден ден извън града на вила на дете и щеше да е там целия ден. Умрях от ужас и мислене аз, а тя тотално непукистки го прие и изобщо не го мислеше. Много ме изненада, защото е притеснителна по принцип. Обясних и кога как да сменя превръзката и замина, аз как го изкарах тоя ден не знам Simple Smile

# 267
  • Бургас
На нашата девойка точно на рд на татко ѝ, който беше най-шокиран от всички ни.

# 268
  • София
Жаки, на 11 си е съвсем ОК. Не го мисли. Да й бъде безболезнен и не много обилен цикълът!

Моето цъфна месец и половина преди да навърши 10 г., писах ви тогава. Не беше очарована, но нямаше драма. Даже се посмя като й казах, че ще излезем само двете по този повод. Тъпо било заради единият цикъл . Но като разбра, че ще получи и дребно подаръче, вече не беше тъпа идея. 😄 Подаръчето беше манга, която харесва.

Ние с баща й сме разделени. Още не съм му казала. Тя не дава. Според мен обаче трябва да му кажа, но е тъпо зад гърба й.

# 269
Моята госпожица днес става на 11, дойде ѝ преди 20тина дни. Струваше ми се рано и на мен, но като виждам колко се промени физически през последната година, беше очаквано. Не се стресира, беше подготвена и го прие добре, дори бързаше да се обади на приятелка, за да се "похвали". Надявам се и аз, че растежа не спира, не знам от къде идва това "поверие", че ми се иска и на мен да дръпне още на височина, а да не е ниска като мен.

Общи условия

Активация на акаунт