Португалски мами-защо сме без теми

• 15 480
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Защото португалките не стават за приятелки Laughing .Не е както са българските приятелства, май newsm78
Нали останалите знаят португалски, ще говорят с него.Аз само мога да го поздравя и да му кажа благодаря, чао и кафе Laughing , а и кока-кола Crazy .Да не се притеснява, като си е взел българка Wink .А сега сериозно-почти всички говорят португалски, даже всички, ще говорим с няго, ама и той да говори с нас.Няма страшно.Българите не сме човекоядни. Wink
За 25/03 ще се чакаме пред църквата и после...на някое кафе, заведение...как ще стане? newsm78

# 226
  • В голямото море...Живот
Милия той,Зоуи,и на него не му е много лесно ама да е мислил като се е женил за балгарка.Лесно не се даваме и претопяваме...Simple Smile
Дани,и аз то4но това питам,как Ще е после.Май Зоуи най добре познава Коимбра,та на нея Ще се падне 4еста да избере кафето или там каквото Ще е...

# 227
ОООООо аз по центъра не ги знам много много,пък и нали някой каза,4е знаел някакво кафе ли,ресторант ли newsm78А пък в краен слу4ай тръгваме надолу и си избираме нещо кафета има,но за ресторанти незнам newsm78
Аз моя мъж съм го събирала с българи,но говорим предимно на португалски,щото като обърнем на български и по4ва да гледа подозрително Crazy

# 228
Май беШе Мади,ама нея няма да я има:(Но пък майка и Ще дойде.А как Ще се сваржем със жената?Мади беШе писала,4е Ще и каже каде и кога е среЩата,ама все пак...

# 229
 Ехоооо,о6те съм тук,ама утре сутрин летим.Ресторантът,или поне има вид на такъв,но може и да е по готино кафе е то4но до църквата ,ако си с лице към нея се пада от дясно ако си с гръб от ляво,няма как да не го видите,но има и други по главната улица,от `»лиубимите ми»с метални стол4ета и маси,тея хора нямат ли нужда от комфорт 4ат пат.Аз 6те кажа на майка окон4ателната уговорка и 6те и дам тел. на Дорето и Зоя.Вси4ко добро,здраве и лиубов на вас,а аз 6те се вклиу4вам пак от Бг.Целувки  bouquet

# 230
Приятно и спокойно пътуване,Меди,и гледай да утрепеШ си4ката носталгия за много време напред:)
Кажи как се казва майка ти,а и ти:)...на ли4ни ако искаШ.
За мен среЩата е ве4е насро4ена и окон4ателно е за 25.03 в 12:00 пред църквата на главната улица в Коимбра,нали така?

# 231
Ха Ола и от мен...сядам да се разпи6а  4е да ходя да работя.... Rolling Eyes
В4ера направо ме изненадаха...в на4алото на седмицата ми казават колко бройки 6те правя и в4ера следобяд става....а ние имаме о6те от заплануваното а по принцип трябва да тръгне в4ера стоката....но никой не казва ни6то.....не е 1 слу4ай в който стоим до касно само и само да се направят......и има6е о6те едни топове(потник)които се перяха и трябва6е да ми ги донесат ....та пристига ми тази жената на 6ефа дето отговаря за ембалажем и отиваме да разтоварваме и о4акваме топовете ....но изненада....вади едни панталони и много.......и аз първата ми реакция бе6е.......ама това за днес ли?тя нее... спокойно.Направете ги ком калма....за понеделник са.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Направо полудях.......но Cry CryНо.....не мога и да и кажа ...НЕ....понеже се мотаха до 4етвартък по4ти не правихме ни6то..... #2gunfire
Оффф не знам дали ви интересува но трябва6е да си споделя 4е.. Close Mr. Green
А за сре6тата  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
да не се слу4и подобно...
4аса е в 12 и си е време за обяд.....но може и на една еспланада все 6те се намери не6то...
Зоя знам как реагират португалците като се говори на БГ език та 6те трябва да се напъваме на потуге6
Еми това е ....слизам на тръстиката Joy newsm78

# 232
ОООООО ама как мога за забравя да ви поздравя с празника
4ЕСТИТ ВИ 3 МАРТ  bouquet Hug Hug

# 233
  • Стара Загора
Честит 3-ти март и от мен! bg

lozeva, с извинение, ама това за потниците/панталони си е "португалска работа".Казват едно, става друго.Казват ей-сега, става утре... Laughing ooooh!

Какво стана с майката на Меди?Дори, имаш ли някакъв телефон на жената?

# 234
4естит Празник и от мен,моми4ета.
Имам само телефона на Меди,ама предполагам 4е той Ще остане тук/нали е португалски/,а и тя каза 4е Ще ми го прати,ама май е забравила....

# 235

Здравейте момо4ета! Grinning
Поздрави от слън4ева,топла и красива България.Пътуването,както се о4аква6е мина ужасно,бях с мигрена от предния ден,та до нес о6те има остатъ4ни пристъпи,малката Фуриа изоб6то не заспа в 14 4аса,както се надявах,а 3 4аса ти4а напред назад и досажда на хората,до нас седе6е един португалец,горкият как ни изтурпия,ако бе6е българин да ни е теглил по една отдавна.После от Миунхен излетяхме със закъснение и пристигнахме по-рано от разписанието не ми се изясни как стана...в Лисабон ме съблиакоха и опипваха,както и мъж не го е правил,заради колана-бе6е сурер селско изпълнение,после в Миунхен едно ку4е на контролата ду6и с ентусиазъм бебе6ките храни и 6и6ета,което бе6е не по-малко ужасно.И за капак кацнахме на стария терминал,а не на новия,където ни 4ака6е таткото,но стигнахме Слава Богу.Ако знаете как не ми се връ6та сега....толкова си е добре вкъ6ти,по улиците е пълно с майки с коли4ки,толкова познати и приятели и вкъ6ти си е вкъ6ти,вси4ко си е твое избирано с желание и лиубов....Направо не знам какво да правя,мъжът ми категори4но заяви,4е няма да дойде за 5год.и сега стои изборът семейство или кариера,за пове4ето жени това не е дилема,ама като не съм от тях какво да правя?Не може и вълкът сит и агнето цяло ConfusedАма в тая прекрасна държава управлението е толкова гнило,4е не знам как о6те сме живи,сно6ти 4ух по новините,4е последните 7г са внасяни фъстъци от Гамбия от миналогоди6ната реколта с афла-токсин в тях,това е канцерогенно ве6твство и са внасяни по много ,и са използвани за направата на вафли и 6околад,е как може кажете как,това го ядът децата ни #Cussing out #2gunfire #Cussing outнямам думи просто е ко6марно.За сре6тата майка ми се казва Вита,на 48г е и е много хубава,нали си е мойта май4ица.Скайпе името и е инес.антонио моге да се свържете с нея,мислех да го напрая,докато съм там,но не остана време.Ако не успеете 6те ви дам и тел.й преди сре6тата.Оле много се отплеснах,айде целувки и до скоро писане.  bouquet

# 236
  • Стара Загора
medi, съжелявам, че не е минало леко пътуването, но все пак е свършило.
Днес моят съпруг звъня в София.Има човек за тук и си тръгваме юни.Все още не се знае точна дата, но по принцип остава 21 юни.Започва да ме втриса вече-как точно ще пътуваме, багаж, напускане на квартирата...
Сега мисля основно за пътуването-ако пътуваме със самолет, по какъв начин може да пратим колата, колко ще струва и т.н.
Колкото повече наближава, толкова повече започвам да се чувствам раздвоена.Точно се събрахме една хубава групичка от прекрасни хора и си имаме и тема и ние трябва да си ходим.Искам да си отиваме в БГ, но пък не искам да си тръгваме от тук.Както се казва-хем ме сърби, хем ме боли Crazy Laughing
medi, сестра ми също пътува с племенника ми по самолети и то много пъти, но поне само от Гърция.Такива неща ми е разправяла, че съм се смяла много (не, че е за смях де Shocked ).Племенникът не плакал, искал да ходи напред-назад, не му се стояло на едно място и т.н.Давала му играчки, правела му физиономии, въобще станала на хахо с него.И човекът, който бил на тяхната седалка при едно от пътуванията, започнал и той да му прави физиономии и да го заговаря, че малкия направо бил нетърпим.После няма да казвам как беше от София до Стара Загора пътя с колата.Всяка кола, която ни изпреварваше и той мяташе глава да я види.Беше много смешен.Въобще сладури са децата.Какво да ги правиш Laughing
 Hug за всички

# 237
Здравейте:)
Меди,хубаво си е у дома...а ти помисли ли дали кариера се прави то4но в Португалия?НямаШ ли други възможности?А мъж ти категори4но против всякаква 4ужбина ли е или само за тук?Ама голяма съм куШка,нали?
Къде сте мили4ки,никакви ви няма....
Дани,изпревари ме:)А я кажи ти сега как Ще си вземеШ вси4ко от тук на самолета.За колата нямам никакво инфо,но мога да се поинтересувам...

# 238
  • Стара Загора
Част от багажа може да го пратим с карго, а останалия с нас в самолета.Ние имаме само дрехи и монитора с компютара.

Меди, а каква точно е работата ти и защо наистина мислиш, че точно тук ще успееш да се реализираш?И аз се прикрепям към въпросите на Дори към теб Blush

# 239
Здравейте и от мен.
Меди радвам се че с е чувстваш добре .Наистина е трудно да си далеч от лубимите хора..
И повярвай ми всичко си заслужава когато сте всички заедно...Тогава може би нъама да се дразниш от всичко тук...както аз и всички го правим...в началото и на мен ми беше трудно когато бъах сама..и нямах търпение да ми свърши договора за да се прибера ...та те разбирам напълно...
Премислете го доста добре ...Успех ти желая в избирането на най правилното решение Hug

Не съм писала но влизам да ви чета понеже тези дни се разправяме с майстори.Взехме си фурна с котлони та идваха да ги инсталират но камъка е крив та днес ще идват да ги режат.развали ми се пералнята и чакам всеки момент да дойде техника.Чакаме и техник за сателита да го настрои...абе изобщо....
Теди нали беше изтинала и сега не чува с едното ухо та и записах час в сентрото де сауде и от там ще искам направление за ушен.
Ох то хубаво си пиша ама трябва да слизам да работя....
До скоро момичета...успешен ден   Peace

Общи условия

Активация на акаунт