Стани богат - тема 15

• 21 059
  • 792
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Пепел ти на езика, Черна станция! Васето беше знаещ и смел, а компютърът беше благосклонен. Особено с Чесната.

КиМ са, ходил съм.

Ето го ("отново") благосклонния компютър. Не съм го чувал, мой пропуск - но е специализирано и е на ниско ниво.

# 436
  • София
Хехе, на шахмтатист задават шахматен въпрос. Дори и аз го знам това, хаха Simple Smile)) Шоу

# 437
  • София
Ц или Д. Първите 2 имаха рецитали.
Глууупост! Нали знаеш, че Бони М са били - дори да не знаеш кои са другите - те са отговорът ти.
Леле, как се омота тоя човек! Жалко за жокерите, че и... само дето не маркира отговор.

# 438
  • София
Тук Билалов помогна.

# 439
Тук да не са Кирил и Методий? Те бяха светци-покровители, май.

Другите трима са важни само за България. И аз съм за Кирил и Методий.
Аз имам спомен,че бяха на Карловия мост.

# 440
Докато тече рекламата. Пробвах с Гугъл - ми, не излиза веднага като първи отговор. Браво на сина му!
(Чак 3-и отговор е хубава директна статия на радио Класим ФМ за музиката във филма.)

Когато напишеш името на филма в Гугъл, на първо място излиза Уикипедия. После следва бързо четене с осмисляне.
Има там обаче една уловка:

Цитат
Филмът започва с началната част (пет октави) от „Атмосфери“ на Дьорди Лигети, без изображение на екрана (тип театрално представление, докато завесите са още дръпнати). Началните кадри показват Слънцето, изгряващо иззад перфектно подредени пред него Земята и Луната, под музиката на първата част от „Така каза Заратустра“ на Рихард Щраус.

Добре че Лигети го нямаше като възможен отговор. Simple Smile

# 441
  • София
Ха-ха, Како Сийке, ако бяха сложили Лигети, трябваше да го няма Щраус - и тогава щеше да е вярно и отвратително.
Аз като експериментирах в роля на саможокер - плъзнах поглед по дадените резултати (да, Уикито е първо - но изобщо не го отворих), никъде в малките 2 редчета анотация не виждах име/композитор и като 3-4-а статия видях, че има от Класик ФМ точно за музиката. Отворих нея. Там Щраус го имаше още в подзаглавието.

# 442
Отвратително щеше да е, ако ги имаше и Лигети, и Щраус. Защото и там има уловка – във въпроса се споменаваше за началните надписи, докато Лигети звучи преди тях, на черен екран.

# 443
  • София
Изобщо пък не подозирах такъв вариант. Абсолютна вакханалия би било. Вече въпроса не е пред мен и не го мисля.
Но да не им даваме акъл на екипа - ще го грабнат като едното нищо. В стила им е (на всичките шоА).

# 444
Поздравления за Васето, направи много хубава игра. Относно днешните му въпроси:

- Този за мрамора не го знаех като факт, но по методът на изключването го познах.
- За самолетите, си признавам, че нямах идея, но питах баща ми и той веднага ми каза, така че явно за по-големите от мен е лесен въпрос като за 10 000 лв.
- За музиката от филма, имах някакъв спомен, че съм чувал за Щраус, макар да не помня почти нищо от самия филм.
- На въпросът за 30 000 лв. правилно се отказа, като аз също бях между Оксфорд и Кеймбридж, но за такава сума, не бих рискувал.

Вторият играч имаше много лесни въпроси до последния. Там изключих А и Б и останаха 90-тарските групи, така да ги наречем. Аз също бих искал жокер там, за да се подсигуря. Вече напълно излишно ползва жокер за Кирил и Методий и втори на музикалния въпрос, при положение, че ги знаеше.

# 445
  • София
Ехей, някои от младите гледат сериали като Странни неща. Хубаво!

# 446
За сериала щях някак да го измисля по метода на изключването, за зъбите се обърках, мсилех, че са 24. Но тези острови са... Може да се рискува на база на някои размисли, ама си е риск, защото вече може да има и подвеждаща логика.
И за Бефана ми е мътно... Днес не ми е ден Sad

# 447
  • София
Старицата с подаръците е подходяща за Благовещение. И аз не знам. Момичето отхвърли Коледа. Мисля си, че и Великден не е подходящ за старица с дарове.

# 448
Бефана ми звучи като Epiphany, което е Богоявление.

# 449
  • София
Манчестър, Ингланд (или е в др. песен от Коса - едноименна)?
Хубаво - иначе - разсъждава, но този път не е този символ, Вавилон. Макар вече да не помня текста на Манчестър.

Общи условия

Активация на акаунт