Стани богат - тема 15

• 21 019
  • 792
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Много вероятно!

# 541
Един вътрешен глас и някаква моя логика ми подсказват, че е заради говорещите животни.
За Нотингамския шериф всеки трябва да знае, а онова с анклава беше луд късмет. Май го знае само Гугъл иначе  Wink

# 542
Проверих го - заради говорещите животни. Странно.
Излиза в Гугъл, но не на първо място.

# 543
  • София
Е, значи е това, мерси. Simple Smile
Имах смътен спомен, че съм го срещал в СБ, а аз имам слонска памет.
Напоследък доста повтарящи се въпроси, явно се изчерпват.

# 544
  • In The Middle Of Nowhere
Този въпрос беше задаван някъде по другите предавания май и затова имам спомени и аз, че беше говорещите животни.

# 545
  • София
Това е, обаче си е кит.дивотия:
За губернатора на провинцията Хюнан в Китай обаче книгата е опасна и през 1931 г. той я забранява заради говорещите животни в нея. За него е катастрофално хора и животни да бъдат поставяни на едно ниво.

... понеже Поднебесната империя не е "основана" от дракон, който сигурно е и говорел.

# 546
  • София
Стрелям с маите, но не го знам директно.

# 547
  • София
Почти съгласен. Колебая се защо етруските са в отговорите?
А египтяните?

# 548
И аз залагам на маите. Те май и мозъчни операции са можели да правят, поне такива картини съм гледала.

# 549
И аз съм за маите,да видим.
Мисля ,че ще откаже,да отказа се

# 550
  • София
Е, затова се съмнявах в тях - като присъстват в отговорите. Не са твърде популярен древен народ. В Европа са. Ако нямах жокер обаче - и аз като него. Маите звучаха мн.намясто - заради операциите, които са правели.

# 551
Ха, изненада! Това ми беше най-невероятният отговор. Simple Smile

Питах Гугъл. Той обаче твърди друго:

При скелети, датиращи от 2800 г. пр.Хр., са открити типични изменения вследствие на алвеоларни абсцеси, перидонтити и кариеси. Стоматологичният раздел на Еберс папирус описва зъбни протези, които днес се откриват при мумии, починали преди 2500 г. пр.Хр. Египтологът Пюрлан е описал зъби, фиксирани с тънки златни кукички.
https://www.bgspomen.com/2018/10/2000.html

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 18:39 от Как' Сийка

# 552
  • София
Докато вървят "първите 500" си направих пробата в Гугъл за ченетата. Ами, не е съвсем ясно, а в анотиращите изречения под заглавие/сайт няма нищо подсказващо. Въобще - хубаво заформена греда.

(Попаднах точно на египтяните - затова и ги добавих в по-горния пост. Освен това - минах по диагонал бая дълъг текст за първите зъбни протези - там етруските също ги нямаше.)

# 553
  • София
Грогу

# 554
Това беше от поредицата „подли“ въпроси, които имат няколко верни отговора – според източника, който е ползван.
А това е нечестно според мен.

Общи условия

Активация на акаунт