Стани богат - тема 15

• 20 867
  • 792
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Изнудиха момчето да заключи.

Струва ми се, че А/ е най-вероятно, другите някак ми идват невъзможни.

# 106
Разлива се в пустинята,мисля че...

# 107
Да, и аз не знам защо заключиха при тези лесни въпроси до 2000 лв.

За реката не съм сигурен, но се чудя между А и C май.

# 108
  • София
Дааа, имаше такова филмче в "дискавъритата" - ако ТОВА е реката, която се разлива и в др.време изчезва
Тия двамата са разкошни!
Лелей, какъв скорпион е младежът. Ама синът ми е почти същият.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 18:54 от EmBrother

# 109
Прецакване с жокера - дали е малшанс или нарочно, но махнаха двата абсурдни отговора и останаха двата вероятни. Знам, че има цветна река, ама де да знам коя точно беше? Та при малко повече късмет можеше да отговорят и да продължат.

# 110
Аз си признавам, че на този въпрос, без ефективен жокер, отпадах. Верният отговор ми се струваше подвеждащ и не бих го маркирал. За реките в известни цветове, най-известната е в Колумбия и наистина е много красива на снимки. Мисля, че има и други в Южна Америка, така че без добър жокер, този въпрос за мен не беше лесен.

# 111
Бившата съфорумка, която се има за изключително интелектуално извисена, се издъни с трясък. Grinning

# 112
Участвал е някой, който пише във форума ли? Аз бях на Лидл и изтървах предаването.

# 113
Пишеше преди, сега си намери други полета да де изявява.
Не си изпуснала нищо интересно. 😊

# 114
Не беше толкова труден въпроса за реката, но отвкъщи де, там едва ли ще се рискува. Момчето само каза, че пресечната точка на меридиана и екватора е във водата. Да извира и да се влива от едно и също място ще да е някакъв феномен, но е малко вероятно. Да тече в различни цветове - имаше явление, при което водата може да стане червена май поради завишено съдържание на желязо, ако не се бъркам, но чак да има такова явление за още поне 1-2 цвята малко вероятно. И да се разлива някъде в пустинята остава като най-нормално звучащо Thinking Но майка му го замота с цветовете и отиде. Но бяха готини двамата.

На предходната двойка майка и дъщеря се паднаха по-закопаващи въпроси - нито едно знаме нямаше да ми проговори от подсъзнанието, признавам си Grinning

# 115
На предходната двойка майка и дъщеря се паднаха по-закопаващи въпроси - нито едно знаме нямаше да ми проговори от подсъзнанието, признавам си Grinning

Когато години наред развяваш из блога си и в социалките хипстърски  истории за посещенията ти в някои от страните, за флаговете на които беше въпросът, някак редно е да имаш представа как изглеждат знамената им. Поне аз така си мисля. Може пък и прекалено взискателна да съм, знам ли. 😁
Все пак въпросната такова самочувствие и уж богата обща култура демонстрира в и- нет пространството, че силно ме озадачи колко рано отпаднаха и как си изгърмяха жокерите.
Може би просто очаквах повече от представянето- както нейното, така и на дъщеря ѝ.
Да не говорим първите въпроси колко елементарно бебешки бяха.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 21:49 от TuЛи

# 116
  • София
Еее, два жокера за тези Филипини, тц тц, жалко. Щеше да им помогне по-нататък.
Но пък голям късмет извадиха. И с Кук и с Оман.
Само 3000 лв. Е, не е малко, да им е честито. Ама можеха повече, особено с тези проиграни жокери (включая и телефонния).

Браво на момчето за Ксеркс I. Американския футбол беше много лесен отговор тук. Жалко, че похабиха хубавия жокер ама пък и той е точно за това. За по-ниски суми, на по-‘лесни въпроси’
Още един пропилян телефонен жокер. Хехе, овенът се наложи тук ама правилно. Беше забавен момент с този отговор.

# 117
Само 3000 лв. Е, не е малко, да им е честито. Ама можеха повече, особено с тези проиграни жокери (включая и телефонния).

Браво на момчето за Ксеркс I. Американския футбол беше много лесен отговор тук. Жалко, че похабиха хубавия жокер ама пък и той е точно за това. За по-ниски суми, на по-‘лесни въпроси’
Още един пропилян телефонен жокер. Хехе, овенът се наложи тук ама правилно. Беше забавен момент с този отговор.
Само за мен ли въпросът с Ксеркс беше като за първата сума?

# 118
  • Русе

Само за мен ли въпросът с Ксеркс беше като за първата сума?

Е, всеки си има въпрос като за първата сума. Например жената на цар Душан. Някои историци дори разглеждат този брачен съюз като едва ли не образуване на сръбско-българска държава. Интересен е фактът, че Душан се обявява за цар (между другото, той е вторият владетел след Симеон, който използва тази титла!) на сърби и гърци, но не и на българи, макар че владее и земи, населени с българи, а братът на Иван Александър и Елена  - Иван Комнин - получава за самостоятелно владение земи в днешна южна Албания.
Но пък за Ксеркс и Термопилите се учи в училище, все пак.

# 119
Някой тук записва ли въпросите?

Общи условия

Активация на акаунт