СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 620
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, имам въпрос, Класирането за втори етап на същия принцип, както при първи ли се осъществява? Имам предвид, започва се от първото желание и се върви надолу, докъдето стигне бала? Дъщеря ми е приета на 9-о желание, но се надявам на второ класиране да бъде приета по 2-ро желание, където в момента имаме 9 точки разлика между нейния бал и минимално достигнатия бал за паралелката

Да. Системата започва да проверява, започвайки от първото ви желание надолу, за къде ще ви стигне балът.

Благодаря! Надявам се, че ще успеем да се класираме Simple Smile

# 376
# 377
Колко е минималният бал за момиче в НЕГ?

469 ако не съм видял грешно на телефона.

# 378
  • София
Колко е минималният бал за момиче в НЕГ?

469,50

# 379
Да, не ни е първо желание. Написала съм второ, но реално е трето - третата заявена паралелка. Затова предполагам, че е изместена от деца със същия бал, на които това им е било първо и дори второ желание.
А къде е класирано детето? На кое по номер желание? (няма "реално второ", желанията са по ред...)
Няма нужда да преполагате, има си критерии за прием при равни други условия. Първо сумата на НВО, после диплома...

# 380
Да, не ни е първо желание. Написала съм второ, но реално е трето - третата заявена паралелка. Затова предполагам, че е изместена от деца със същия бал, на които това им е било първо и дори второ желание.

Дете с първо желание не измества дете с второ желание, дори балът му да е по - нисък.

# 381
НЯМА как някой да бъде изместен, защото не му е първо желание. Класирането е САМО по бал, който в определен момент включва и оценките от дипломата. Ако има две деца с еднакъв бал - сиситемата проверява и сравнява по оценки от дипломата за 7-ми клас.

# 382
Здравейте,имам следния казус
От 20 желания,синът ми е приет на 16-та позиция,хубава паралелка.Сега ще умуваме дали искаме да участваме във второ класиране или да се записва.Говорих с приятелка,която е учителка и тя ми каза че най-много да мръдне две позиции нагоре.Той сега е разколебан,това наистина ли е така?Какъв е шанса да мръдне до 5-6 позиция?

# 383
От 20 желания,синът ми е приет на 16-та позиция,хубава паралелка.Сега ще умуваме дали искаме да участваме във второ класиране или да се записва.Говорих с приятелка,която е учителка и тя ми каза че най-много да мръдне две позиции нагоре.Той сега е разколебан,това наистина ли е така?Какъв е шанса да мръдне до 5-6 позиция?
Зависи какво има "нагоре", може директно да прескочи на 1-2 желание, зависи с какъв бал и какви са желанията...

# 384
Приети по първо желание в Английската с английски в Пловдив... Simple Smile
И ние сме така

# 385
Младеж, приет в 23-то с италиански,бал-387.Утре се записваме.Има ли и други приети там?

# 386
Дидева, дали ще има прогнозни движения първо-второ класиране?

# 387
Дали някой би проверил бала за НПМГ - двете паралелки с МАТ?

# 388
И моят младеж е приет по първо желание - СМГ с АЕ. С цели 5 т. е паднал балът спрямо миналата година за тази паралелка.
Колко е минималния бал?
Мин бал е 486

Къде мога да видя минималните балове

# 389
На теория шанс винаги има. На практика зависи от подредбата на вашите желания, от желанията на другите деца и от баловете им. Няма как да знаем за съжаление. Може да се ориентирате според бала на синът ви и минималните на по-горните паралелки. Ако минималния достигнат на това класиране е близък, вероятно има голям шанс.... Гаранция няма, но в най-лошия вариант оставате където е приет сега.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:23 от Люлякова пролет

Общи условия

Активация на акаунт