СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 105 152
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Моето момиченце е прието във Втора английска  "Томас Джеферсън", това ни е първото желание . Отдъхнахме си най-накрая. На уроци беше 7-ми клас в "Междучасие" .

# 526
Здравейте. Имам въпрос. Уж бях разбрала, сега пак колеги ми вкараха мухи в главата.
Ако подадем заявление за второ класиране, губи ли се мястото, където е приет на първо класиране?

# 527
  • София
"Губи" се само, ако на второ класиране се качите по-нагоре в желанията си. Не се губи, а се прекласирате на същото място, ако на второ класиране не ви стигне бала за по-предно желание.

П.П. Между паралелките, в които сте приет на първо и второ класиране не може да се избира. Това е единственото "губене", за което може да се говори. Ако сте подреждали правилно и според действителните желания губене не може да има, а само печалба Simple Smile

# 528
Шесто желание, както се и очакваше...
Много стискам палци да стане за НПМГ Hands V

Похвалвам се: първо желание НПМГ Химия Heart Eyes

Здравейте! Удобно ли е да попитам какъв е минималният бал за влизане в тази паралелка?
Ние сме от Благоевград. Детето беше решило,че иска да учи в София химия, но я спряхме. Та да знам поне дали е имала шанс…
Благодаря!

Приети сме на първо класиране Биология и Химия в ПМГ Благоевград. Това и беше първото желание и сме изключително доволни и горди.
Бал 438,който стига за всички гимназии в града. Дано да е направила правилен избор! ❤

Успех на всички за второ и трето класиране! ❤

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 17:00 от Anelia20

# 529
Здравейте, за да съм сигурна, че съм разбрала правилно правилата. Детето кандидатства в 4 области с 4 заявления. На 1во класиране е класирано 1во желание в 2те области, на 5 в 3та област, и нито на едно в 4та област. Ако потвърди със заявление желание да чака второ класиране в 3та област, губи автоматично местата в първите 2 области, където заема 1во желание? И продължава да се състезава за по-добра позиция във 3та (5то желание) и 4 област (не е класирано все още)? Дано съм обяснила добре казуса Simple Smile Благодаря предварително.

# 530
  • София
Orchid, в арабската паралелка в 18-то категорично не се учи ислям.

# 531
Благодаря. Така мислех и аз.Blush
"Губи" се само, ако на второ класиране се качите по-нагоре в желанията си. Не се губи, а се прекласирате на същото място, ако на второ класиране не ви стигне бала за по-предно желание.

П.П. Между паралелките, в които сте приет на първо и второ класиране не може да се избира. Това е единственото "губене", за което може да се говори. Ако сте подреждали правилно и според действителните желания губене не може да има, а само печалба Simple Smile

# 532
  • София
Orchid, в арабската паралелка в 18-то категорично не се учи ислям.
Че то това не е ли пределно ясно, бг училището е светско, не се изучава дори официалната за  БГ религия, какво остава за други? В темите за по-горните випуски, не помня  точно в коя, има майка на дете в арабската паралелка на 18-то. Могат да я  питат на лични за мнение, но щом е толкова негативно отношението, по-добре е да се надяват на преместване нагоре на второ класиране или да подават заявление за трето..

# 533
  • София
Здравейте, за да съм сигурна, че съм разбрала правилно правилата. Детето кандидатства в 4 области с 4 заявления. На 1во класиране е класирано 1во желание в 2те области, на 5 в 3та област, и нито на едно в 4та област. Ако потвърди със заявление желание да чака второ класиране в 3та област, губи автоматично местата в първите 2 области, където заема 1во желание? И продължава да се състезава за по-добра позиция във 3та (5то желание) и 4 област (не е класирано все още)? Дано съм обяснила добре казуса Simple Smile Благодаря предварително.

Може да подадете заявление за второ класиране в 3та област и едновременно с това да се запишете на едно от двете места, в което сте приети по 1во желание (област 1 и 2). Когато излезне второто класиране, ако решите да се запишете в област 3 - изтегляте документите от областта, в която сте се записали и подавате в другата област или пък си оставате там, където сте се записали вече.

Анелиа20 - ако виждам правилно паралелката с химия е с минимален бал 466,96.

# 534
Всяка област си се разглежда отделно. Тоест, може да запишете детето в някоя от областите, където е класирано по първо желание и да избирате къде в крайна сметка да учи след резултатите от второ класиране.

# 535
И ние сме приети по първо желание в най-желаната паралелка с най-висок бал за момчета😁 Доволен уж, но само подпитва дали пък няма шанс да сменим езиковата паралелка с нещо друго 🤣🤣🤣🤣А допреди това не щеше и да чуе за програмиране 😁

# 536
Здравейте, честито на всички, направили разумен избор и приети по желанията си.
Аз имам въпрос - дъщеря ми подрежда сама паралелките си и е направила огромна глупост - писала е нежелана преди желана и се е спряла точно на нежеланата. С желаната има 2 точки разлика, но тя е надолу, т.е никакъв шанс. А нагоре има разлика до 10 точки. Тоест, и това е невъзможно. Става въпрос за арабски в 18-то, вместо китайски, което искаше, тъпа грешка, не знам защо я е писала. Какви са вариантите да не я запишем изобщо, ако не се качи на второ класиране? С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. Какви свободни места остават обикновено за трето и четвърто класиране? Предполагам, в училища от "десетия" ешелон, нали? И има ли вероятност да остане без училище изобщо?

Абсолютно същата глупост стана и при нас. Аз бях до сина ми, каза ми че ще пише паралелка с интензивен руски преди софтуерни технологии е същото училище. Само, защото втората била с по-нисък бал. Казах му да не го прави, но после не проверих какво е записал. Сега той е спокоен, аз се ядосвам много, особено заради този руски. Ние участваме паралелно и в Благоевград и пет точки му трябват за МГ. Но все пак по-добрият вариант за цялото семейство е в София.
Синът ми силно убеден да пробва на трето и четвърто класиране, много ме страх да не вземем грешно решение.

Ние освобождаваме едно място в МГ Благоевград- Софтуерни и хардуерни и интензивен английски. Пробвайте се!

# 537
Аз съм завършила първи випуск паралелка арабски и персийски език в 18то. Сред съучениците ми към днешна дата има посланици/дипломати; съученик, работещ в ООН; журналисти; юристи; инженери; икономисти..., дори не се сещам за някой, който да не завърши висше образование. Имам една съученичка, която се ожени за арабин, който е безкрайно свестен човек, светско семейство са си, което живее в България и са с много успешен бизнес. Никой не е пострадал от това, че е учил арабски или персийски.

# 538
Има логика, че като учи арабски, има голяма вероятност да комуникира с тях....

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 17:40 от malinkap

# 539
  • София
Има логика, че като учи арабски, има голяма вероятност да има комуникация с тях.
И какво  като се комуникира с тях? Всички са камикадзета ли? Мария нагоре е написала - дипломати,  хора в ООН, политически анализатори, преводачи има с тези езици..Преди само  4-5 години просто се чудех, не се противопоставях, на приумицата на  дъщеря ми по време на следването извън БГ (информатика на съответния за страната език) да изучава корейски, ама наистина сериозно, и да си гони сертификата. Ми нито е в Южна Корея, не е и дипломат/преводач, нито с кореец живее, но езикът се оказа бонус Wink

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 17:46 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт