СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 710
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 195
Живот и здраве след 6 години, когато драмата ще се повтаря с второто дете, мисля да заминем на почивка между подаването на заявленията и 1-во класиране. Поне да не го мисля толкова.

# 196
Ходили са в 3 училища във Варна и от трите са ги върнали с извинението, че няма места. Затова ми беше питането, дали има някой над директорите, който може да ги натисне и отвори бройка.
От РУО отговорът според мен ще е - запишете детето там където има места, в гимназиите има квота за чужденци, но не и за деца на българи живяли и учили досега в чужбина. Това го казвам от първо лице - когато преди няколко години търсихме къде да запишем племенника ми в 8ми клас - без да се е явил на матури. В 5ти клас може би е по-лесно, но в "по-елитно" училище става по втория начин...

# 197
До шести клас записването на дете, дошло от чужбина е различно от това, което е от седми клас нагоре. В РУО ще им обяснят, щом директорите се правят на ударени.

# 198
Здравейте! Знаете ли утре, след като излязат резултатите от първото класиране, дали ще пуснат статистика с минималните и максималните балове по градове и паралелки?

# 199
Здравейте! Знаете ли утре, след като излязат резултатите от първото класиране, дали ще пуснат статистика с минималните и максималните балове по градове и паралелки?
Аз доколкото разбрах не се пуска такава статистика след първо класиране.

# 200
При нас приключи чакането. Днес ни излезе класирането за частна езикова гимназия. Приета е девойката на първо класиране. Успех на всички дечица и дано всеки влезе там където иска.

# 201
  • София
Минималният бал за съответните паралелки от желанията ще се появят в профила на всеки ученик. Това май е за първа година. Преди 3 години със сигурност чакахме да ги качат в сайта на РУО.

# 202
А от къде имаме миналогодините минимални и максимални балове по паралелки?

Пуска се след час до ден по-късно от съответното РУО Simple Smile

# 203

Ще пуснат статистика за първото класиране - някои РУО по-рано, други по-късно.

# 204
Amber, поздравления!
Коя е избраната гимназия?

# 205
При нас приключи чакането. Днес ни излезе класирането за частна езикова гимназия. Приета е девойката на първо класиране. Успех на всички дечица и дано всеки влезе там където иска.
Честито! А защо избирате частна пред държавна? За София има доста добри държавни, за др.градове не знам. От любопитство питам. Знам принципния отговор, но ми е интересен частният.

# 206
Това го казвам от първо лице - когато преди няколко години търсихме къде да запишем племенника ми в 8ми клас - без да се е явил на матури. В 5ти клас може би е по-лесно, но в "по-елитно" училище става по втория начин...
               Ами не е по втория нчин.Има си точно и ясно описан начин за прием на български деца връщащи се от чужбина.Заявление за прием до министъра и се открива допълнително място.РУО съвсем умишлено си прави пас и ако не знаеш се чудиш какво да правиш.Казвам го от опит от миналата година.Детето е българче ,но не е родено тук.Приеха го в елитна гимназия без НВО.Положи допълнителни изпити ,които не е държало в чужбина вкл и БЕЛ.
                За 5-ти клас сега се подават документи в у-щето ,в което искате да учи.Ако ви откажат ,  нямат право ,жалба до министър с копие до РУО.Търсете си правата и не се отказвайте.

# 207
Amber, поздравления!
Коя е избраната гимназия?
ЧПГЧО Челопеч, София Област

https://pelss-chelopech.bg/bg/

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 18:00 от Ambur44

# 208
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Имах някаква тайна надежда, че днес ще качат класирането ..., заради това ДО 12-ти ... Не за друго, то е свирено с излизането от изпитната зала на 16.06 - каквото са направили - това е! Ама, ... любопитно ми е Simple Smile Щерката - чете си книжки и си ходи на разходки с приятелки ... к'во толкова... класиране Simple Smile Вашите деца вълнуват ли се? Моето като, че ли - не ... Повече се вълнуваше и изпадаше в истеричен рев на 30.06, че завършва ... Молеше се някой да ѝ пише 2-ка за годината, за да повтаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 18:31 от Почти безобидн@

# 209
Ние не се вълнуваме. Приети сме в Частна гимназия и сега само за спорта следим.

Общи условия

Активация на акаунт