СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 530
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Здравейте, при нас както всичко беше ясно и просто днес щях да подам за второ класиране, така сега синът има дилема и се чуди дали направо да не го запиша. Да решението е наше и най-вече негово, но ще съм благодарна за мнения от странични наблюдатели. За София става въпрос.
Приет е в НФСГ Икономически мениджмънт с испански, чуденката е дали да изчакаме второ класиране за НТБГ Бизнес администрация с испански / балът трябва да падне с 13,5, което не е лесно, но не е и невъзможно предвид, че точно в НТБГ гледах миналата година е паднал с 14 за подобна паралелка/. В НТБГ щеше да влезе друга специалност, но не пожела да запише, защото държи на испански. Да но сега се замисли, че нещо не му харесва Бизнес администрация и предпочита Икономически мениджмънт и ако вземе да мине на горно желание дали няма да го е як. Реално в НТБГ го блазни самото училище /уж по-елитно/, а в НФСГ специалността.
Аз като минуси за НТБГ отчитам по-неудобна локация за нас, по-нежелана специалност, униформите и разходите за тях. Като минуси за НФСГ пък старата база, преобладаващите девойки в класа и това, че езикът се учи разширено, а не интензивно.
Ще съм благодарна наистина за мнение на странични наблюдетели, дори не мога да повярвам, че търся такова, но ето на колебаем се здраво:)

# 781
  • София
За първи път чувам, че НТБГ е по-елитно от НФСГ. В моето съзнание винаги е било точно обратното и, ако трябваше да избирам, бих избрала второто. Имам приятелски деца в 8-ми клас там и са доволни засега, дано и занапред да е така.

# 782
  • София
За първи път чувам, че НТБГ е по-елитно от НФСГ. В моето съзнание винаги е било точно обратното и, ако трябваше да избирам, бих избрала второто. Имам приятелски деца в 8-ми клас там и са доволни засега, дано и занапред да е така.

За това го сложих в кавички, просот в момента е с по-висок бал, ако изобщо успее да влезе ще е само благодарение на квотите и че момчегага влизат с по-нисък бал.

# 783
  • София
Лично мнение, но аз бих изчакала за нтбг, мисля че напоследък е по-добра като ниво на образование. Имаме приятелско дете с френски там, учат си. Баловете са по-високи, предполагам и резултатите на дзи след 12 клас. Може да проверите и това.

Здравейте, при нас както всичко беше ясно и просто днес щях да подам за второ класиране, така сега синът има дилема и се чуди дали направо да не го запиша. Да решението е наше и най-вече негово, но ще съм благодарна за мнения от странични наблюдатели. За София става въпрос.
Приет е в НФСГ Икономически мениджмънт с испански, чуденката е дали да изчакаме второ класиране за НТБГ Бизнес администрация с испански / балът трябва да падне с 13,5, което не е лесно, но не е и невъзможно предвид, че точно в НТБГ гледах миналата година е паднал с 14 за подобна паралелка/. В НТБГ щеше да влезе друга специалност, но не пожела да запише, защото държи на испански. Да но сега се замисли, че нещо не му харесва Бизнес администрация и предпочита Икономически мениджмънт и ако вземе да мине на горно желание дали няма да го е як. Реално в НТБГ го блазни самото училище /уж по-елитно/, а в НФСГ специалността.
Аз като минуси за НТБГ отчитам по-неудобна локация за нас, по-нежелана специалност, униформите и разходите за тях. Като минуси за НФСГ пък старата база, преобладаващите девойки в класа и това, че езикът се учи разширено, а не интензивно.
Ще съм благодарна наистина за мнение на странични наблюдетели, дори не мога да повярвам, че търся такова, но ето на колебаем се здраво:)

# 784
  • Пловдив
Аз пък да ви кажа съм възмутена от цените на униформите. В нашия град са 2 фирмите, които обличат училищата. Като сравнение, едната продава много по-скъпо от друга, при това качеството е потресаващо. Вратовръзка за едната ЕГ струва 17 лв(Виктория уникат) , за другата ЕГ 27( Бонита стил)....В едната фирма ризата е 44 лв , в другата 60.... Не знам какви са цените в другите градове, но ми се вижда абсурдно това.
На същата вълна съм.
Риза за 43 лева, тениски за ежедневието на по 21-27 лева (каквато е едрична, сигурно ще сме в горната цена), вратовръзка 20 лева, пола 28 (мисля да не взимам, та тя пола носеше последно като беше на 3), панталон 45, сутчър 40-48 лв.; пуловер без ръкав 32-38 лв. ... Четох и правилника на училището - задължителни по два елемента всеки ден. Надолу - тъмен панталон или тъмна пола; анцунг само, когато има физическо....
Hands MetalHands MetalHands Metal

# 785
  • София
Лично мнение, но аз бих изчакала за нтбг, мисля че напоследък е по-добра като ниво на образование. Имаме приятелско дете с френски там, учат си. Баловете са по-високи, предполагам и резултатите на дзи след 12 клас. Може да проверите и това.

Резултатите от ДЗИ са почти еднакви по бел в полза на НФСГ, по специализираните предмети в полза на НТБГ, но са малки разликите, т.е. се предполага,че са едно ниво. Не знам:(

# 786
  • Видин
В гимназията на сина ми имат униформа от риза и вратовръзка само, съответно 45 лв двете. Вчера го записах, но нямах толкова пари в себе си, та ходих днес пак, за да платя Smiley
Сега се чудя друго...Новите деца са 6 (имаше една паралелка седмокласници и повечето са си останали в този клас) и се чудя дали новите деца ще са обект на тормоз... Сигурно де. А моят син е много тих, скромен и го определят като "смотан" Sad Та след онези терзания дали ще го приемат, сега е ред на други... Нормално. Но ми е сдух.

# 787
Здравейте,
моето дете е "Некласиран кандидат", за 4 училища не му достига с точка, точка и половина или максимум 3. Моля Ви за кураж и дали според вас е достижимо това разместване. Колкото и малко да е тази точка ми се струва, че е много. Детето е много разстрено, остава да чакаме и да се надяваме на чудо.От РУО ми казаха,нищо не е необходимо да се попълва, автоматично участва във второ класиране.

# 788
Абдолютно е постижимо паданета на бала с една до три точки, даже и в най-високобаловите паралелки. За да се ориентирате и успокоите погледнете с колко е паднал бала на второ класирана за паралелките, които ви интересуват.

# 789
  • София
Здравейте,
Искам да попитам свободните места за трето класиране ще бъдат видими в секция план-прием или къде мога да видя кои са останалите свободни места по паралелки? Ако вече детето е записано как се процедира, ако искаме да участва в трето класиране за свободните места?
Много благодаря!

# 790
Аз пък да ви кажа съм възмутена от цените на униформите. В нашия град са 2 фирмите, които обличат училищата. Като сравнение, едната продава много по-скъпо от друга, при това качеството е потресаващо. Вратовръзка за едната ЕГ струва 17 лв(Виктория уникат) , за другата ЕГ 27( Бонита стил)....В едната фирма ризата е 44 лв , в другата 60.... Не знам какви са цените в другите градове, но ми се вижда абсурдно това.
Определено в другата фирма е по-евтино - тениска с якичка е 25 лв, риза - 33 лв. Вратовръзка ще му подари един завършил 12-класник - иска да предаде щафетата Simple Smile.
Записан, отразено и в профила, ваканцията започна.
Желая успех на всички, които ще играят на второ, трето и нататък!

# 791
За моето дете това са най-лесните предмети. Ама да видите по география и биология каква мъка е...
Децата вече са имали една година физика, детето може да прецени дали е лесно или трудно. Ако му харесва, значи е лесно.

Това дали харесваш нещо обаче може да зависи  от много неща.
Начина на преподаване по предмета, характер и поведение на самия учител и т.н
В седми клас дъщеря ми даде приоритет на БЕЛ и мат., не мисля че успя да вникне по-задълбочено в повечето от новите предмети, въведени за първи път през годината.
Въпреки, че се класира на областен кръг по физика, това към момента не и е любим предмет точно заради учителя Wink В 6 клас пък направо мразеше географията. Сега я хареса, защото имаше нова учителка, която успя да промени коренно мнението на детето за предмета.
Отношението й към физиката беше причина и да изберем другия профил - информатика /макар че тя изобщо няма никакъв опит с него, защото не са го изучавали досега/.
Няма как да си сигурен дали харесваш нещо преди да е минало малко повече време и да си успял да вникнеш в него. Рядко има силна любов от пръв поглед Wink така е и в училище.
И моето изтегли (много) къса клечка по физика в 7 клас, но някак си прецени, че му е интересна и му се отдава без усилия.
Информатика ще започне от нула, дано да ѝ хареса.

# 792
Имаме познато дете, което учи в НФСГ. От нея знам, че доста учат там не само по специалните предмети, но и математика и български.
Незнам от къде дойде тази "елитност" на НТБГ?!?! Винаги са ми били почти равностойни училища, даже бих казала с лек превес на НФСГ. Ако като локация ви е по-удобно и специалността е по-желана, не бих се чудила. Успех каквото и да реши детето!

# 793
Здравейте,
Искам да попитам свободните места за трето класиране ще бъдат видими в секция план-прием или къде мога да видя кои са останалите свободни места по паралелки? Ако вече детето е записано как се процедира, ако искаме да участва в трето класиране за свободните места?
Много благодаря!
И аз живо се интересувам от процедурата , някак си не мога да си я представя. Къде ще се видят тези свободни места и бала за тях ???

# 794
  • София
Моля за информация- какво е необходимо да се носи при подаване на заявление за второ класиране? Бележката с входящия номер, че е допуснат до изпит разбрах, че трябва, но свидетелство и удостоверение за раждане чак при записване, нали? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт