СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 512
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Здравейте,
Искам да попитам свободните места за трето класиране ще бъдат видими в секция план-прием или къде мога да видя кои са останалите свободни места по паралелки? Ако вече детето е записано как се процедира, ако искаме да участва в трето класиране за свободните места?
Много благодаря!
И аз живо се интересувам от процедурата , някак си не мога да си я представя. Къде ще се видят тези свободни места и бала за тях ???
По спомен от миналата година. Участвахме в трето. Детето беше записано на второ в нелошо училище. РУО спускат местата за трето, не системата. Поглеждате там. Имайте предвид, че са по няколко места на випуск на училище ( естествено по- желаните ) Отидох и отписах детето от приемното училище , за да участваме в трето. Когато отпишете , системата ще ви допусне да редите наново желания , по същия начин като на 1 во. Когато излезе класирането ще видите приети ли сте някъде . Ние се прекласирахме на мястото от второ, но бала скочи навсякъде. Нищо общо с бала след второ. Минималния. Просто местата са малко и печелят високи балове. Но аз си знаех ,че вероятно ще стигнем до 4 то класиране , защото силно желаехме определено училище.Така и стана , след много перипетии. Отписах и от 3 то и айде пак та на 4 то.. Мисля, че в приемното училище
ме помислиха за луда 😛😂
Миналата година , четвърто беше на място по училищата, съвпадаха срокове , и бала падна .
Но..тази година и четвърто ще се завърти през системата, което за мен значи ,че бала ще е отново висок, тези които ще заемат местата . Прокрадва се и 5 то класиране по места ,но какво и как ще е не мога да прогнозирам. Като цяло риска на 3 то беше и ще бъде и тая година много голям. Имайте предвид ,че близнаци пазят място , другия участва , местения има по паралелки, мазило става . Ще трябва много смело сърце за 3 то и 4 то . Не ви съветвам хич, само ако имате МНОГО основателна причина.
И помнете , аз и още една жена от набора ни  се похвалихме накрая  с успех, но и много финишираха в техникуми и непопулярни училища, квартални, тях няма да ги чуете тук да пишат . Внимавайте!
Следете и темата и тук ще се чува по нещо, но общо взето за последвалите класирания всеки от участниците си мълчи , защото битката е индивидуално. Но има запознати съфорумки, следете , ще се коментира, няма начин.

По указанията тази година разбрах, че ако се изтеглят документите от училището след приключване на второ класиране, заявление за трето може да се подаде само в училище гнездо. Миналата година по различен начин ли е било? Кога става промяната на статуса от Записан на Заявил участие за трето класиране?

# 811
  • София
Официално закрихме кампанията, днес го записахме. Впечатления особени не събрах, любезни, но без да са прекалено ангажирани. Странно ми стана, че според тях нямало нужда от бележка за социалните за паричната помощ, те щели по служебен път да си получат информацията... Много не им хванах вяра, престои да разберем кой е прав.

# 812
[quote author=sanaka
…………..Безкрайно дълги, но за сметка на това напълно погрешни разсъждения. 🤣 “По-високият бал” на второ класиране е на дете, прието в паралелката на първо класиране, участвало на второ и прекласирано в същата паралелка, защото не се е предвижило напред. Точка. Последният класиран просто не е подал заявление за второ класиране, а се е записал.
Sanaka, току-що си вкара автогол! 🤣🤣🤣
[/quote]

И аз се включвам с дълъг въпрос относно това как действа трето класиране и доколко е рисковано:
Имагинерна ситуация: Детето ми е прието на второ класиране във второ желение. Записва се. После виждаме, че за трето класиране са обявени 1-2-3 свободни места в най-желаната паралелка + свободно място в текущата. Тъй като го делят малко точки, решава да рискува. изтегляме документите и пишем отново желаната паралелка на първо място, а на второ, тази от която сме изтеглили документите и в която се е класирало без проблем (близо до макс бал).

- правилно ли разсъждавам, че в тази ситуация рискът е контролиран? (разбира се наясно съм, че има риск, просто искам да съм сигурна, че системата наистина действа така).
- кога се ще се появи в системата като свободно мястото, от което сме си изтеглили документите? За четвърто класирне ли?
- кога се сменя статуса на дете, което се е записало на второ класиране и след това си е изтеглило документите, за да може да участва в трето? От училището ли подават инфо към системата?

Благодаря предварително, ще ми бъде полезно , ако някой по-запознат от мен коментира.

# 813
  • София
Официално закрихме кампанията, днес го записахме. Впечатления особени не събрах, любезни, но без да са прекалено ангажирани. Странно ми стана, че според тях нямало нужда от бележка за социалните за паричната помощ, те щели по служебен път да си получат информацията... Много не им хванах вяра, престои да разберем кой е прав.
И на нас ни казаха по служебен път, но и аз се усъмних, защото не съм им предоставила сметка за превод най-малкото ...
Важното е, че откриваме ваканционният сезон finally SurferSwimmerNature SunnyBeers

# 814
Ако някои неориентирани деца, недоволни от класирането или не подредили правилно паралелките, с по-висок бал решат да участва на трето ще ви изместят. Понякога разликата в баловете е 50+точки

# 815
За помощта на нас директно с попълването на документите ни дадоха и служебната бележка.
Вчера дори и за тази помощ подадох и казаха,че с детските за август ще се изплатят 50%,а останалите 50 % вторият срок.

# 816
За помощите не е нужна служебна бележка има писмо

https://119su.bg/bg/node/6333

# 817
Във 2АЕГ казаха, че ще ни дадат служебната бележка след окончателното сформиране на класа.

# 818
  • София
Копирам си мнение от предишната тема:
От инфоприем е, под секция Класиране/Трети етап:
"За III класиране е важно да знаете:
1. Записаните на I. и II. класиране, но желаещи да участват за свободните места за III. етап на класиране следва да изтеглят оригинала на свидетелството за основно образование от училището, в което са записани.
Подаването на заявление за III. етап на класиране се извършва в училищата гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование.
Учениците, които не са приети на I. и II. класиране могат да подадат заявление за свободните места за III. етап на класиране и онлайн.

Това обсъждахме в края на миналата тема. Имаше мнения, че миналата година е ставало онлайн и за класирани, записани на 2ро кл и отписани впоследствие. От текста горе аз разбирам, че тази година отписаните - само на място с оригинал."
Аз го играх това преди 4 г.
Записвате детето по 2ро желание - до 24.07. вкл.
На 25.07 всяко РУО ще публикува свободните места за 3то кл-не. Може и да е привечер.
26.07 и 27.07. са ви 2та дни за реакция. Отписвате от училището, получавате си оригинала на свидетелството и с него отивате да подадете в училище-гнездо. Там реално един служител влиза онлайн и подрежда новите ви желания, т.е. трябва да знаете поредност на конкретните паралелки. Добре е да имате и кодовете, иначе ще отнеме повече време, докато ги търсят и въвеждат. Преди да натиснат заветния бутон ви ги изчитат, гледах и аз екрана. Насърчаваха ни да пишем още, обясняват, че си е риск и то не малък. Накрая след като е подадено заявлението, ви го отпечатват. Имате си подредбата и нов входящ номер. Сега дали отпечатват навсякъде не мога да гарантирам, на времето на нас ни дадоха екземпляр. Иначе вкъщи ще си го видите в профила на детето веднага.
Неприетите на 1во и 2ро класиране могат да подадат онлайн.
Приетите, но незаписани нито на 1во, нито на 2ро, могат да подадат онлайн.

# 819
  • София

Вярно е за служебния път. На сайта на 18то са качили писмо от зам.министър Лазарова. Реално така спазват закона, според който държавна институция не може да изисква удостоверяване на състояние, което може да получи по служебен ред.

И на нас ни казаха по служебен път, но и аз се усъмних, защото не съм им предоставила сметка за превод най-малкото ...
Важното е, че откриваме ваканционният сезон finally SurferSwimmerNature SunnyBeers
Служебно ще си проверят АСП, че детето е записано в съответния клас, но заявлението за изплащане вие трябва да си го подадете. Там ще впишете банкова сметка. Става и електронно ако имате ел. подпис.

# 820
Младата учителка в НПМГ не беше много сигурна, но каза "Със сигурност не е сега. Трябва да минат етапите на класиране/записване и РУО да утвърди приема и чак тогава.". Аз и не разпитвах повече, защото е права, то така с 3-4 класиране може да се записваш/отписваш и с коя бележка ще заявиш в Социално подпомагане Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 17:10 от peneva_a

# 821
  • Сф
За да се участва в 3 то , трябва да си незаписан никъде . Тоест или да не си класиран на първо и второ или да си се отписал. Естествено като се отпишеш връщат свидетелството. Но то трябва после чак , ако записваш на трето или преди за четвърто. С оригиналите се кандидатстваше. Миналата година подавахме онлайн, не в гнездо. Хубаво сте подчертали че става в гнезда, но отдолу пише и това "Учениците, които не са приети на I. и II. класиране могат да подадат заявление за свободните места за III. етап на класиране и онлайн." Аз разбирам, че може и от вкъщи, защо не? В крайна сметка, понеже има промени тая година, защо заинтересуваните не се разходят до гнездо и да питат. Не искам да заблудя някой. Нека поне излезат местата за трето де, има време.
По- горните сметки на Кориандър 25 не са ок. Не разсъждава правилно. Казали са и вече. Изобщо не е премерен риска. Не се знае кой ще участва и с какъв бал на трето. Няма как да премерите риска, напротив, а ако и вашият случай е като описания от вас е съвсем неоправдан.

# 822
Честно казано, за мен има смисъл да играеш хазартно на трето само ако си много прецакан (прецакал себе си) на 1 и 2 класиране.

# 823
Здравейте!
И аз с въпрос за третото класиране,май там неяснотите са най - много. Задължително ли трябва да се запише детето след второ класиране,ако е прието в нежелана паралелка и иска да продължи с трето класиране?
Не е ли по - добре просто да не се запише,вместо после да се отписва?
Така,доколкото разбирам,ще може да подаде онлайн,а не в училището- гнездо.

# 824
  • София
И аз да попитам нещо във връзка с ТРЕТО класиране: откъде идват свободните места за него и по-конкретно тези в някои от най-желаните паралелки? Може ли да се допусне, че на второ класиране не е имало достатъчно кандидати за тях или е друга причината за освобождаването на места?

Общи условия

Активация на акаунт