СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 452
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Аз затова се скъсах да повтарям да си гледате бала и да записвате паралелки според възможностите си. Но тук масово се грачи, че важни били желанията, а не възможностите. Че имало шанс балът да падне и тем подобни. Съжалявам, че сте се подвели. На трето класиране имате възможност да редите наново паралелки  и ви съветвам тогава да се обърнете към училище- гнездо, за да може да се консултирате с учителите там. Бг мама е само за забавление, не оставяйте съдбата на детето си в ръцете на анонимно пишещи.

Защо така грубо пишете? Първо, тук никой не "грачи". Второ, всички постове бяха съвсем ясни - пишете първо всички желани паралелки и след това, задължително, още толкова паралелки, които са по-малко желани, но през миналата година са били с бал 20-50 точки по-нисък от вашия. Това, че някой чете само първата част на написаното НЕ е проблем на пишещия.

# 871
Аз затова се скъсах да повтарям да си гледате бала и да записвате паралелки според възможностите си. Но тук масово се грачи, че важни били желанията, а не възможностите. Че имало шанс балът да падне и тем подобни. Съжалявам, че сте се подвели.
От вашата камбанария, май имахте 20 т. на изпит, действително е тъпо да пишете непостижими желания и да се скъсвате да учите грачещите как се кандидатства!

# 872
  • София
Ние също сме от отбора на неприетите никъде. Не, че няма бал, просто са изредени все по- високобалови паралелки.

Аз затова се скъсах да повтарям да си гледате бала и да записвате паралелки според възможностите си. Но тук масово се грачи, че важни били желанията, а не възможностите. Че имало шанс балът да падне и тем подобни. Съжалявам, че сте се подвели. На трето класиране имате възможност да редите наново паралелки  и ви съветвам тогава да се обърнете към училище- гнездо, за да може да се консултирате с учителите там. Бг мама е само за забавление, не оставяйте съдбата на детето си в ръцете на анонимно пишещи.
Ми това, което се скъсахте да повтаряте (тоест да грачите), е  грешно..Не може да се ориентира човек по бала  САМО  и така да пише желания. Всяка година си е различна, може да има промени в  интересите на децата. Отделно заради различни фактори като брой кандидати,  по-висока или по-ниска сложност на изпитите баловете могат с много да се отличават от миналогодишните. Последните се ползват за ориентир, пишат се желаните паралелки, ако ще и да няма реален шанс за тях, НО после човек се подсигурява с такива със значително по-нисък бал от миналогодишния. И ако  потребителите се бяха вслушали точно в "грачещите" според Вас, сега нямаше децата им да са извън първо класиране. Wink Те явно са чели по диагонал съветите им, а Вие конкретно ги четете явно и без разбиране в добавка, щом има-няма  го пеете този фалшив рефрен...

Толкова години съм  в този форум, толкова седмокласни кампании съм видяла и лично като родител, и във форума, та не би трябвало нищо да ме учудва. Но ето на, продължавам да се изумявам на включванията на някои хора. Подадеш им ръка, а те я захапват..

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 07:47 от пенсионирана русалка

# 873
Един скрол на мненията на женицата, която не изглежда със седем години по-млада, въпреки че първите такива ѝ липсват много осезаено, никуму няма да навреди.

И ние писахме на последно място кварталното училище, аз настоях, той не искаше и да чуе, но склони. А училището не е крайно лошо вероятно, май даже има относително добро реноме, но заради моите предубеждения към "квартално", искрено се надявах да не опираме до него. Но той "сглоби" 100 точки без малко отгоре на бала там, та си отдъхнах.
Добре е, че няма да се стигне до там. Колкото и обичани да са първите учителки там, лошото чувство си остава. Няма как да е по-лесно да влизаш два пъти в СМГ, а в училището под терасата ти, едва ли не, да разчиташ на чудо и на това, че дядо ти е учител и това да е критерий за прием. Защото и в поликлиниката било така. Сестрите вкарвали при лекарката първо познатите.   

# 874
  • София
То хубаво, Рони, човек да скролне надолу  и да пропусне..Ама според мен на такива мнения точно трябва да се опонира, за да няма после заблудени, че само една сверка с миналогодишни балове ти дава сигурна информация за това къде ще се приземиш и къде няма в текущата година.

# 875
Привет!Може ли някой от Бургас да сподели мнение за Професионалната гимназия по туризъм(бившият Тох)?Дъщеря ми се поиздъни на матурите и сега ще е там.

# 876
Пенсионирана русалка, това нещо е абсолютен трол. Лишено от внимание същество, което си търси трибуна. Преди беше в темата за ДО. Затова не трябва да се отразява. Става му хубаво. Няма нужда. Wink

# 877
  • София
Един скрол на мненията на женицата, която не изглежда със седем години по-млада, въпреки че първите такива ѝ липсват много осезаено, никуму няма да навреди.

И ние писахме на последно място кварталното училище, аз настоях, той не искаше и да чуе, но склони. А училището не е крайно лошо вероятно, май даже има относително добро реноме, но заради моите предубеждения към "квартално", искрено се надявах да не опираме до него. Но той "сглоби" 100 точки без малко отгоре на бала там, та си отдъхнах.
Добре е, че няма да се стигне до там. Колкото и обичани да са първите учителки там, лошото чувство си остава. Няма как да е по-лесно да влизаш два пъти в СМГ, а в училището под терасата ти, едва ли не, да разчиташ на чудо и на това, че дядо ти е учител и това да е критерий за прием. Защото и в поликлиниката било така. Сестрите вкарвали при лекарката първо познатите.   

Помня, Рони, че имаше такъв проблем с вас в първи клас. И колко нелепо беше! Но да, аз наистина съм щастлива, че  няма да е то, колкото и да се рекламира сега. Не ми звучи убедително там.

# 878
Ние също сме от отбора на неприетите никъде. Не, че няма бал, просто са изредени все по- високобалови паралелки.

Аз затова се скъсах да повтарям да си гледате бала и да записвате паралелки според възможностите си. Но тук масово се грачи, че важни били желанията, а не възможностите. Че имало шанс балът да падне и тем подобни. Съжалявам, че сте се подвели. На трето класиране имате възможност да редите наново паралелки  и ви съветвам тогава да се обърнете към училище- гнездо, за да може да се консултирате с учителите там. Бг мама е само за забавление, не оставяйте съдбата на детето си в ръцете на анонимно пишещи.
Ми това, което се скъсахте да повтаряте (тоест да грачите), е  грешно..Не може да се ориентира човек по бала  САМО  и така да пише желания. Всяка година си е различна, може да има промени в  интересите на децата. Отделно заради различни фактори като брой кандидати,  по-висока или по-ниска сложност на изпитите баловете могат с много да се отличават от миналогодишните. Последните се ползват за ориентир, пишат се желаните паралелки, ако ще и да няма реален шанс за тях, НО после човек се подсигурява с такива със значително по-нисък бал от миналогодишния. И ако  потребителите се бяха вслушали точно в "грачещите" според Вас, сега нямаше децата им да са извън първо класиране. Wink Те явно са чели по диагонал съветите им, а Вие конкретно ги четете явно и без разбиране в добавка, щом има-няма  го пеете този фалшив рефрен...

Толкова години съм  в този форум, толкова седмокласни кампании съм видяла и лично като родител, и във форума, та не би трябвало нищо да ме учудва. Но ето на, продължавам да се изумявам на включванията на някои хора. Подадеш им ръка, а те я захапват..
няма кой знае каква промяна в желанията и тази година. Аз съм изключително благодарна на Санака, че ни ориентира в баровете. Така разбрах, че имаме шанс за 73 СОУ, и вече се записахме Simple Smile))

# 879
  • Варна
Статистика за Варна.
http://ruo-varna.bg/images/files/2023/stat-paralelki.pdf

Извинявам се, ако вече е коментирана.

# 880
  • ВАРНА
Статистика за Варна.
http://ruo-varna.bg/images/files/2023/stat-paralelki.pdf

Извинявам се, ако вече е коментирана.
Невероятно падане на баловете във Варна.
Продължавам да съм на мнение, че приемът в мг трябва да е много по-различен от настоящия.

# 881
  • Варна
Да, има спад, но пък чак драстичен (няколко точки са). Да не забравяме, че новата гимназия към ТУ и ИУ набира скорост. Непрекъснато променя профилите на паралелките - явно търси и намира пазарната ниша.
Радвам се, че 4.ЕГ са с добри балове тази година. Много си я харесвам тази гимнзаия и ми беше криво, че е някак на опашката.

# 882
  • София
няма кой знае каква промяна в желанията и тази година. Аз съм изключително благодарна на Санака, че ни ориентира в баровете. Така разбрах, че имаме шанс за 73 СОУ, и вече се записахме Simple Smile))

Не разбрах в каква връзка написахте това под поста ми, че и споменахте Санака....Включването ми беше точно в защита на такива като нея Wink.
1. Баловете не са се променили особено, не се и променят много съществено по принцип, когато говорим за най-предпочитаните училища, сред които е и 73-то. Тоест до един момент отгоре-надолу интересът в годините е еднакъв, с леки колебания. Но, уви, не са само тези училища, в София примерно има толкова много други, за които е трудно да се прогнозира какъв ще е минималният бал и дали ще е също толкова близък до миналогодишния, какъвто е  случаят при 73-то...Към някои от тях интересът е доста различен в годините.
2. Съвсем други хора визирах като неблагодарни, не тези, които са вникнали  в обясненията как следва да се попълва заявлението..

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 12:06 от пенсионирана русалка

# 883
Санака, къде ориентираш хората за баРовете?
Много хубава грешка се е получила. Grinning
Прасунчо, падането на баловете реално не е проблем, ако го няма това пренасищане с максимални резултати. При 100 т. на НВО по математика има деца, които нямат шанс за класиране в профилирана математическа гимназия.

# 884
Виждам, че се получи неприятен спор, със сигурност нетърсен ефект от мен. Решението как, колко и какви желания да се заявят е изключително и само мое и на детето. Не е повлияно по никакъв начин от форума. За сметка на това обаче съм изчела всичко и намирам споделеното тук за достоверно, добре структурирано и правилно. Не се касае за неинформираност или подвеждане от форума!

Общи условия

Активация на акаунт