СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 448
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 855
  • Видин
Аз снимах с телефона служебната бележка от училището и подадох. Чакам да видя реакцията им. Ако съм се справила - това много улеснява подаването на всякакви документи. Предстои ми до края на месеца за подам за детски и като събера всички бележки за доходи ще пробвам да подам през сайта...
За справка - подадох с ПИК към НАП.

# 856
  • София
Мен ме застреляха преди малко. Синът ми е приет 134 Софт. И хардуерни науки АЕ с Иврит. На няколко точки от прием в 127 Природни науки ИЕ и АЕ. С много късмет може да се придвижи до 7 СУ но бала трябва да падне със 17 т...
Подадохме заявление за второ класиране, обаче младежа ми заяви че можело да иска да си остане в 134 СУ. Може ли да се оттегли заявление за второ класиране? Мисля че не?
Отидете в понеделник и питайте дали има вариант за изтегляне на заявлението. Поне ще знаете, че сте опитали. Имайте предвид, че в тази паралелка са 90 процента момчета, но пък ако това не Ви притеснява, училището е много хубаво.

# 857
Със служебен подпис някой опитвал ли е?

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 22:54 от amini

# 858
Да, става, в момента го правя, а учудващо има въпрос дали искам инф.   да се извлече от масиви данни на администрациите и да се попълни служебно от системата. А иначе се тегли пдф. Единия вариант е да е служебно, втори, сваля се в word, попълваш, обръщаш пдф и подписваш визуализиращо

# 859
.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 23:54 от d&b

# 860
  • Sofia
Мен ме застреляха преди малко. Синът ми е приет 134 Софт. И хардуерни науки АЕ с Иврит. На няколко точки от прием в 127 Природни науки ИЕ и АЕ. С много късмет може да се придвижи до 7 СУ но бала трябва да падне със 17 т...
Подадохме заявление за второ класиране, обаче младежа ми заяви че можело да иска да си остане в 134 СУ. Може ли да се оттегли заявление за второ класиране? Мисля че не?

Докато сте в периода за записване може да промените избора. Т.е. в понеделник отидете и си изтеглете заявлението и с необходимите документи може да се запишете. Подобен случай имаше миналата година и майката потвърди че са се записали без проблем.

# 861
  • Сф
Отидете в понеделник и питайте дали има вариант за изтегляне на заявлението. Поне ще знаете, че сте опитали. Имайте предвид, че в тази паралелка са 90 процента момчета, но пък ако това не Ви притеснява, училището е много хубаво.
Редактора , моМИчета, не момчета .

# 862
  • София
Purche как момичета 🙂В Софтуерни и хардуерни са почти само момчета 🙂

# 863
Здравейте, има ли сред вас майки на тийнеджъри приети в Руската гимназия в Бургас? Интересувам се дали сте доволни от класирането или ще отидете на второ такова?
Ние сме на път да се откажем от второто класиране и да се запишем в Руската (с първи английски), но на обкръжението им звучало “непрестижно” и разколебават детето Sad За, против, всяко мнение ще ми е от полза.
Весита, зависи кои са по-горните ви желания, за които има шанс детето.
В Бургас като цяло конкуренцията между училищата не е на много здрава основа. Непрекъснато тече някакво съревнование кой от кой е по-"елитен", което обаче се води не по линия на постиженията и положителните страни на училищата, а на оплюване на конкуренцията и целенасочен черен PR.

И това имам предвид да се питат хора с деца в руската и другата потенциална гимназия как стоят със сегашните вече профилирани и така да се вземе решение.
Това също е много важно. Да не се окаже, че в 11 и 12 клас на Руската детето ще може да избира само между физика, химия и математика, а то възнамерява да продължи с история (съвсем примерно). В Романските езици, например, в момента за 11 клас предлагат профили рисуване, информатика и още нещо беше, а нямат химия и биология. В Бургас, а предполагам и в много други градове, има недостиг на качествени учители по някои предмети и затова беше положителна практиката да се обявява още при кандидатстването какви ще са третият и четвърти профилиращ предмет в 11 и 12 клас. Много родители не си дават сметка, че въпреки, че паралелката се води профил "Чужди езици" - Руски - Английски, във втори гимназиален етап (11 и 12 клас) децата няма да учат само тези езици, а сериозна част от програмата им ще бъде заета от още два предмета.

# 864
Здравейте Simple Smile, бих искала да попитам, дали еднократната помощ за ученик е обвързана с доход или се полага на всеки ученик, записан в 8 клас. Благодаря!
На всеки ученик се полага.

И за частните училища ли важи?!
Просто се замислих Simple Smile

# 865
Здравейте, има ли сред вас майки на тийнеджъри приети в Руската гимназия в Бургас? Интересувам се дали сте доволни от класирането или ще отидете на второ такова?
Ние сме на път да се откажем от второто класиране и да се запишем в Руската (с първи английски), но на обкръжението им звучало “непрестижно” и разколебават детето Sad За, против, всяко мнение ще ми е от полза.

Весита, зависи кои са по-горните ви желания, за които има шанс детето.

В Бургас като цяло конкуренцията между училищата не е на много здрава основа. Непрекъснато тече някакво съревнование кой от кой е по-"елитен", което обаче се води не по линия на постиженията и положителните страни на училищата, а на оплюване на конкуренцията и целенасочен черен PR.
Къде и в какъв смисъл се развиват тези "сблъсъци" между гимназиите? Като се изключат проблемите между английската и немската гимназия покрай общата до 2020 сграда и кой да се премести оттам за пръв път чувам някоя гимназия да се вълнува от съществуването на друга.

# 866
Солничка, споделеното от майката за коментарите относно "престижността" на Руската, явно спрямо някоя друга гимназия, само по себе си съдържа отговор на въпроса ти.  Не става въпрос за спорове за сгради или някакви конфликти между училищата, а за слухове и градски легенди за едно или друго училище. Нямам намерение да ги възпроизвеждам. Ако не си ги чувала - нищо не си загубила.

# 867
Е, нищо по-различно от всеки друг град. Има си някакво неофициално разделение и класация на училищата. И както и тук се споделя, във всеки град се намираг рода и съседи да намерят кусури на избора.
Както беше написано в цитирания пост, прозвуча като нещо доста фрапиращо при това между гимназиите, а не просто приказки на родителите.

# 868
  • Сф
Purche как момичета 🙂В Софтуерни и хардуерни са почти само момчета 🙂
Ау, обърках с друга жена, която са в езиковия А клас. Явно не мога и да чета, лягам Simple Smile

# 869
Ние също сме от отбора на неприетите никъде. Не, че няма бал, просто са изредени все по- високобалови паралелки.

Аз затова се скъсах да повтарям да си гледате бала и да записвате паралелки според възможностите си. Но тук масово се грачи, че важни били желанията, а не възможностите. Че имало шанс балът да падне и тем подобни. Съжалявам, че сте се подвели. На трето класиране имате възможност да редите наново паралелки  и ви съветвам тогава да се обърнете към училище- гнездо, за да може да се консултирате с учителите там. Бг мама е само за забавление, не оставяйте съдбата на детето си в ръцете на анонимно пишещи.

Общи условия

Активация на акаунт