СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 448
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 840
  • Sofia
И ние днес се записахме в НТБГ - Бизнес администрация и статуса ни вече е записан. За униформата - купихме 4 фланелки с къс ръкав и надпис. По отношение на елитността - след като дъщеря ми заяви, че иска да учи там с испански започнах да търся отзиви от родители и познати деца, които учат или са завършили това училище. Е...не чух нищо лошо, даже точно обратното. Всички са изключително доволни от дисциплина, преподаване и организация на стажове и различни национални и международни мероприятия. Не сме се замисляли да учи в НФСГ заради езика, на който  много държим да е интензивен. Успех във вземането на решение! Аз решението да подкрепя избора на дъщеря си го взех на базата на доста солидно проучване повече от половин година. Относно съседите - там където има училище има и недоволни, защото всяко стадо си има черни овца. Да се надяваме, че децата ни няма да са от техния отбор!

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 19:14 от Sashy

# 841
Записахме се!
В пет от седемте паралелки, които сме подали щяха да я приемат от първо класиране. Останалите две на второ също най- вероятно щеше да влезе. Поне като гледам бала. За това е много важно как ще се редят желанията и кое училище пред кое ще се запише.
Моята сага в седмокласните теми приключи. Благодаря на създателите на тази тема. Не мога да кажа, че ми беше полезна така, както преди две години. Но определено беше забавна. Драмата на майката дето не иска да записва момичето си да учи арабски, защото ще стане ислямист и едва ли не терорист определено беше гвоздея в програмата. Години наред ще си спомням този случай и категорично ще го давам за пример из темите.
Честито на всички записани на първо класиране. Успех на тези, които ще си причинят второ, трето и четвърто класиране. За мен лятото вече истински започва.

# 842
  • София
Моля за информация- какво е необходимо да се носи при подаване на заявление за второ класиране? Бележката с входящия номер, че е допуснат до изпит разбрах, че трябва, но свидетелство и удостоверение за раждане чак при записване, нали? Благодаря!
Нищо Simple Smile
Заявление, което има в сайта на РУО, но го дават и на място.
В заявлението се поълват иемна, ЕГН, адрес и входящ номер от бележката (ако си го знаете няма за какво да я ноасите.) Подписвате се, вие и детето и ви приемат заявлението.

Много благодаря, тръгваме Simple Smile

Супер бързо и лесно стана записването, взех входящ номер, отразено е в системата. Чакам сряда без вълнение, достатъчно щастлива съм от развитието в момента, даже бях склонна да го запиша направо, но той си иска второ класиране и не мога да не се съобразя.
Надявам се, че другият петък по това време ще си пия джина в средата на нищото и ще реанимирам след "този страшен, страшен седми клас" Simple Smile

# 843
И ние ще участваме на второ макар да не очаквам да падне с поне 6 т балът в новата паралелка във фег за момичета.
Ели е приета на първото постижимо желание, където искаше след изброените във фег паралелки с Фе и профил природни науки. Малко се изненада, че тя е детето с най-висок бал в конкретната паралелка, но това си беше неин избор и решение. Щеше да влезе още на първо с фе и в 35то и 133то, ако ги беше писала по-нагоре, но не пожела.
В понеделник отиваме да подадем за второ и след него се записваме.
Колкото и да обяснявах, че никога няма да си го причиня трето или четвърто класиране вече почвам да се замислям дали ако във фег се освободи място на трето не бих рискувала предвид мястото, което би освободила и позицията и в паралелката, която ще се появи отново на 4то класиране. Но да стигнем до второ и после обявяване на местата за трето и ще го решавам тогава Simple Smile
Реално аз дори предпочитам профила, в който е приета с природни науки вместо чуждуезиков, а и тя самата посочи в даденото училще него преди езиковите. Във фег всъщност  сме си харесали именно новата паралелка с трети и четвърти профил биология и химия.
И ние сме горе-долу с най-високите точки в паралелката. Минималният бал е неочаквано много нисък. Записах я на първо класиране, защото това беше първо желание, но се притеснявам какъв клас ще се падне, да не й повлияе средата, да не се демотивира. Тя не ще и да чуе дори да опитам да я преместя в другата паралелка в същото училище, която е много по-високо балова и за която също има предостатъчен бал. Иначе и тя имаше точки да влезе в 5 от деветте паралелки, които бяхме писали. Сега се надявам да не падне до толкова бала на другото желание, което до последно се колебаехме дали да пишем първо, и да не се окаже че на второ е могла да влезе, че ще ми тежи на съвестта че не я подкрепих достатъчно.

# 844
  • Видин
Тинна, регистрирах се и аз в Системата за сигурни електронни... Но не откривам къде се подава за тази еднократна помощ

# 845
Ние също сме от отбора на неприетите никъде. Не, че няма бал, просто са изредени все по- високобалови паралелки. На 5т. Разлика сме от последното му желание и на около 30т.-40т. от едни от най- желаните. Продължаваме на второ, та и 3 и 4 класиране. В случаите като нашия, рискът е сведен до минимум, понеже детето си иска /аз също/ 5 училища в града. На матурите се поиздъни, но е прецедент, все още не мога да си обясня откъде дойде. Балът ни общо е с около 60 точки под очаквания и твърдият такъв през цялата година на пробни изпити и на фона на отличните оценки още от 5 клас, в уж “елитно” ОУ в Пловдив. Ситуацията е “Параграф 22”. Надявам се да се случат нещата.
Поздравления за всички деца и мами, най- малко за положените усилия 🍀

# 846
  • Бургас
Ние за това на най-последно желание сложихме кварталното училище до нас, за всеки случай ако не го приемат никъде. (Не че имаше такава опастност де, бала му е висок)

# 847
  • София
И ние писахме на последно място кварталното училище, аз настоях, той не искаше и да чуе, но склони. А училището не е крайно лошо вероятно, май даже има относително добро реноме, но заради моите предубеждения към "квартално", искрено се надявах да не опираме до него. Но той "сглоби" 100 точки без малко отгоре на бала там, та си отдъхнах.

# 848
Здравейте Simple Smile, бих искала да попитам, дали еднократната помощ за ученик е обвързана с доход или се полага на всеки ученик, записан в 8 клас. Благодаря!

# 849
  • sofia
Здравейте Simple Smile, бих искала да попитам, дали еднократната помощ за ученик е обвързана с доход или се полага на всеки ученик, записан в 8 клас. Благодаря!
На всеки ученик се полага.

# 850
  • Сливен
Тинна, регистрирах се и аз в Системата за сигурни електронни... Но не откривам къде се подава за тази еднократна помощ
След като се влезе в системата се показват
правоъгълници с възможност за избор на всяко нещо,  избира се "заяви е-услуга" / някъде в средата/, след това се появяват имена на администрации, избира се Агенция за социалното подпомагане, след което в дясната част на екрана се показва списък с избор на услуги. Номер 3121 е Отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в осми клас. След като се избере, се показва екран с указания и документи за попълване. От това, което прочетох останах с впечатление, че ако се влиза с КЕП, трябва и да се подпишат с него, а в останалите случаи само се запазва. Доста подробно е описано.

# 851
Може ли линк, предварително благодаря!

# 852
https://edelivery.egov.bg

свалих си и двата формуляра, обаче единия трябва да се попълни от новото училище, доколкото разбирам

# 853
  • Видин
След като се влезе в системата се показват
правоъгълници с възможност за избор на всяко нещо,  избира се "заяви е-услуга" / някъде в средата/, след това се появяват имена на администрации, избира се Агенция за социалното подпомагане, след което в дясната част на екрана се показва списък с избор на услуги. Номер 3121 е Отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в осми клас. След като се избере, се показва екран с указания и документи за попълване. От това, което прочетох останах с впечатление, че ако се влиза с КЕП, трябва и да се подпишат с него, а в останалите случаи само се запазва. Доста подробно е описано.
През телефон не става, но от лаптопа се отвори всичко. Наистина изглежда лесно и ще се пробвам да подам да видим какво ще се получи, при положение, че нямам КЕП Simple Smile

# 854
Аз подадох електронно за еднократна помощ с КЕП на НАП и ми върнаха отговор, че искат удостоверение за записване на ученик, което според новите указания не се изисква и информацията се получава служебно.  Написах, че не е необходимо да представям удостоверение според  писмото на заместник министъра на образованието, препратих им го заедно с екранна снимка от  инфо прием с надпис” записан”.  Чакам отговор

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 21:54 от Краси235

Общи условия

Активация на акаунт