СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 486
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 795
Моля за информация- какво е необходимо да се носи при подаване на заявление за второ класиране? Бележката с входящия номер, че е допуснат до изпит разбрах, че трябва, но свидетелство и удостоверение за раждане чак при записване, нали? Благодаря!
Нищо Simple Smile
Заявление, което има в сайта на РУО, но го дават и на място.
В заявлението се поълват иемна, ЕГН, адрес и входящ номер от бележката (ако си го знаете няма за какво да я ноасите.) Подписвате се, вие и детето и ви приемат заявлението.

# 796
  • София
Здравейте,
Искам да попитам свободните места за трето класиране ще бъдат видими в секция план-прием или къде мога да видя кои са останалите свободни места по паралелки? Ако вече детето е записано как се процедира, ако искаме да участва в трето класиране за свободните места?
Много благодаря!
И аз живо се интересувам от процедурата , някак си не мога да си я представя. Къде ще се видят тези свободни места и бала за тях ???
То минималните балове ще се гледат от второ класиране и оттам ще гледаме дали има шанс. Въпреки, че пак е рисковано, защото дете с по-висок бал и то може да реши да участва на трето за същата паралелка. Моля някой от по-запознатите да обясни с какво време разполагаме, за евентуална реакция.

# 797
Списъка за свободните места се публикува от РУО и изглежда аналогично на този с утвърдения план прием. Бал за прием естетсвено няма да видите, ориентирайте се по бала за второ класиране, но често е по-висок от него, да не останете изненадани трябва да сложите мнооооого желания (паралелки) защото местата в тях ще са единични, а не цяла паралелка Hands V
Още сега си вижте графика за дейности по прием... колко дни за заявяване и т.н.

# 798
  • София
Моля за информация- какво е необходимо да се носи при подаване на заявление за второ класиране? Бележката с входящия номер, че е допуснат до изпит разбрах, че трябва, но свидетелство и удостоверение за раждане чак при записване, нали? Благодаря!
Нищо Simple Smile
Заявление, което има в сайта на РУО, но го дават и на място.
В заявлението се поълват иемна, ЕГН, адрес и входящ номер от бележката (ако си го знаете няма за какво да я ноасите.) Подписвате се, вие и детето и ви приемат заявлението.

Много благодаря, тръгваме Simple Smile

# 799
За първи път чувам, че НТБГ е по-елитно от НФСГ. В моето съзнание винаги е било точно обратното и, ако трябваше да избирам, бих избрала второто. Имам приятелски деца в 8-ми клас там и са доволни засега, дано и занапред да е така.

За това го сложих в кавички, просот в момента е с по-висок бал, ако изобщо успее да влезе ще е само благодарение на квотите и че момчегага влизат с по-нисък бал.

Не знам доколко това е полезно за вас, но живущите в блоковете около НТБГ са пропищели от поведението на нейните ученици.

# 800
Момичета, преди да почнете да мислите за трето класиране, изчакайте да излезе второ. Доста често, особено в по-ниския регистър на баловете, има сериозно разместване и класирания доста високо в желанията.
Естествено съществува и варианта да не сте обмислили добре подредбата на желанията или междувременно детето да е решило, че иска да учи нещо съвсем различно. Но мисля, че масовия случай е на деца класирани на първо в доста нежелани училища и паралелки, и паниката "Как ще учи детето в това училище?" и съответната реакция " Няма да го оставя там, отиваме на трето."

# 801
Цените на униформите в училището на девойката. Да се смее ли човек, да плаче ли...
Аз пък да ви кажа съм възмутена от цените на униформите. В нашия град са 2 фирмите, които обличат училищата. Като сравнение, едната продава много по-скъпо от друга, при това качеството е потресаващо. Вратовръзка за едната ЕГ струва 17 лв(Виктория уникат) , за другата ЕГ 27( Бонита стил)....В едната фирма ризата е 44 лв , в другата 60.... Не знам какви са цените в другите градове, но ми се вижда абсурдно това.
На същата вълна съм.
Риза за 43 лева, тениски за ежедневието на по 21-27 лева (каквато е едрична, сигурно ще сме в горната цена), вратовръзка 20 лева, пола 28 (мисля да не взимам, та тя пола носеше последно като беше на 3), панталон 45, сутчър 40-48 лв.; пуловер без ръкав 32-38 лв. ... Четох и правилника на училището - задължителни по два елемента всеки ден. Надолу - тъмен панталон или тъмна пола; анцунг само, когато има физическо....
Hands MetalHands MetalHands Metal

# 802
  • София
Цените на униформите в училището на девойката. Да се смее ли човек, да плаче ли...
Аз пък да ви кажа съм възмутена от цените на униформите. В нашия град са 2 фирмите, които обличат училищата. Като сравнение, едната продава много по-скъпо от друга, при това качеството е потресаващо. Вратовръзка за едната ЕГ струва 17 лв(Виктория уникат) , за другата ЕГ 27( Бонита стил)....В едната фирма ризата е 44 лв , в другата 60.... Не знам какви са цените в другите градове, но ми се вижда абсурдно това.
На същата вълна съм.
Риза за 43 лева, тениски за ежедневието на по 21-27 лева (каквато е едрична, сигурно ще сме в горната цена), вратовръзка 20 лева, пола 28 (мисля да не взимам, та тя пола носеше последно като беше на 3), панталон 45, сутчър 40-48 лв.; пуловер без ръкав 32-38 лв. ... Четох и правилника на училището - задължителни по два елемента всеки ден. Надолу - тъмен панталон или тъмна пола; анцунг само, когато има физическо....
Hands MetalHands MetalHands Metal

bgM@m@, това в НГДЕК ли е?

# 803
Сега се чудя друго...Новите деца са 6 (имаше една паралелка седмокласници и повечето са си останали в този клас) и се чудя дали новите деца ще са обект на тормоз... Сигурно де. А моят син е много тих, скромен и го определят като "смотан" Sad Та след онези терзания дали ще го приемат, сега е ред на други... Нормално. Но ми е сдух.
Недей, няма как да знаеш как ще се развият отношенията в новия клас.
В стария клас момчетата бяха разделени условно на две групи - групата на "готините " и групата на "смотаните". Комуникацията между двете групи е нулева, тотална нетърпимост. В същото това училище има желана паралелка, в която попадат момчета и от двете групи. Никак не ги виждам да се обединят срещу новите съученици.  Освен това, навсякъде старите муцуни са си омръзнали до болка  та никакъв хипотетичен алианс не би трябвало да те тревожи. 😉

# 804
  • София
Момичета, преди да почнете да мислите за трето класиране, изчакайте да излезе второ. Доста често, особено в по-ниския регистър на баловете, има сериозно разместване и класирания доста високо в желанията.
Естествено съществува и варианта да не сте обмислили добре подредбата на желанията или междувременно детето да е решило, че иска да учи нещо съвсем различно. Но мисля, че масовия случай е на деца класирани на първо в доста нежелани училища и паралелки, и паниката "Как ще учи детето в това училище?" и съответната реакция " Няма да го оставя там, отиваме на трето."
Проблемът е, че в две от училищата, които са на по-горно желание има някакъв шанс на второ, но не сме сигурни дали са по-добри от това, в което е класиран синът ми на първо, просто му е по-далеч. Т.е. да, вероятно става въпрос за не съвсем обмислено подреждане на желанията, и затова питам за трето.

# 805
Да. Качиха го майки  в темата на НГДЕК още преди около месец.

bgM@m@, това в НГДЕК ли е?
[/quote]

# 806
  • Сф
Здравейте,
Искам да попитам свободните места за трето класиране ще бъдат видими в секция план-прием или къде мога да видя кои са останалите свободни места по паралелки? Ако вече детето е записано как се процедира, ако искаме да участва в трето класиране за свободните места?
Много благодаря!
И аз живо се интересувам от процедурата , някак си не мога да си я представя. Къде ще се видят тези свободни места и бала за тях ???
По спомен от миналата година. Участвахме в трето. Детето беше записано на второ в нелошо училище. РУО спускат местата за трето, не системата. Поглеждате там. Имайте предвид, че са по няколко места на випуск на училище ( естествено по- желаните ) Отидох и отписах детето от приемното училище , за да участваме в трето. Когато отпишете , системата ще ви допусне да редите наново желания , по същия начин като на 1 во. Когато излезе класирането ще видите приети ли сте някъде . Ние се прекласирахме на мястото от второ, но бала скочи навсякъде. Нищо общо с бала след второ. Минималния. Просто местата са малко и печелят високи балове. Но аз си знаех ,че вероятно ще стигнем до 4 то класиране , защото силно желаехме определено училище.Така и стана , след много перипетии. Отписах и от 3 то и айде пак та на 4 то.. Мисля, че в приемното училище
ме помислиха за луда 😛😂
Миналата година , четвърто беше на място по училищата, съвпадаха срокове , и бала падна .
Но..тази година и четвърто ще се завърти през системата, което за мен значи ,че бала ще е отново висок, тези които ще заемат местата . Прокрадва се и 5 то класиране по места ,но какво и как ще е не мога да прогнозирам. Като цяло риска на 3 то беше и ще бъде и тая година много голям. Имайте предвид ,че близнаци пазят място , другия участва , местения има по паралелки, мазило става . Ще трябва много смело сърце за 3 то и 4 то . Не ви съветвам хич, само ако имате МНОГО основателна причина.
И помнете , аз и още една жена от набора ни  се похвалихме накрая  с успех, но и много финишираха в техникуми и непопулярни училища, квартални, тях няма да ги чуете тук да пишат . Внимавайте!
Следете и темата и тук ще се чува по нещо, но общо взето за последвалите класирания всеки от участниците си мълчи , защото битката е индивидуално. Но има запознати съфорумки, следете , ще се коментира, няма начин.

# 807
Днес подадох заявления за второ класиране за племенничките ми.
И в двете училища никой изобщо не провери коя съм, пък камо ли да искат да ми видят пълномощното.
А пък аз даже си го бях снимала, в случай че поискат да им дам копие. Joy

# 808
  • София
И като се калкулират бройките, че детето трябва да има комплект униформи за 5 дни в седмицата/тениска се сменя всеки ден, панталон, анцунг или пола през ден, суитшърт - също/, сумата нараства главоломно. Особено в период на бурно израстване на децата, когато закупените в началото на учебната година дрехи, вече ще са умалели към средата или в най-добрия случай, в края на учебната година и наесен родителите се разтоварват отново с огромна сума.
Образованието е единствената институция, задължаваща дрес-код за собствена сметка.
Във всички останали институции, предприятия и учреждения се отпускат средства за закупуване на брандирано или работно облекло, което е напълно или почти безплатно за служителите в тях.

# 809
Аз днес също подадох сама заявление за второ класиране в 35-то в София. Попитахме ме дали детето има навършени 14 години и когато казах , че няма, възкликнаха - “Ох, супер! Simple Smile)). Предупредиха ме, че при записване задължително трябва да присъства и детето.
Днес подадох заявления за второ класиране за племенничките ми.
И в двете училища никой изобщо не провери коя съм, пък камо ли да искат да ми видят пълномощното.
А пък аз даже си го бях снимала, в случай че поискат да им дам копие. Joy

Общи условия

Активация на акаунт