Какъв крем за лице използвате? – 24

• 114 405
  • 740
  •   2
Отговори
# 135
Каква е разликата между тонер и серум спрямо ползите, които дават за кожата? И как разбирате, че кожата ви е дехидратирана, а не просто суха?

И още един малко по-различен въпрос Grinning : Какво е това, което издава възрастта ни? Тоест, имаме например една жена, 30+ , 165 см, 50 кг ( умишлено посочвам средна към дребна, тъй като по принцип дребничките изглеждат по-млади)
Как познавате че е 30+, а не например на 20?

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 21:20 от Рошличката

# 136
  • София
Точно 48г,164,50кг съм по-сбръчкана от познати,които са закръглени,с пухкави лица.На тях по не им личи.

# 137
Дехидратираната кожа може да изглежда мазна на повърхността, но въпреки това има опъване, липса на вода. Сухата има вид на суха на повърхността - не се произвеждат достатъчно мазнини от кожата.

Стареенето си личи според мен най-вече по отпускането на контура. Леките мимически бръчици могат да се повлияят за разлика от контура. Може да има младо изглеждащо лице с хоризонтални бръчки по челото и леки бръчки тип пачи крак, но ако са отпуснати клепачите, има загуба на мазнини от скулите и увисване в долната част на лицето, то вече изглежда по-състарено. В тоя ред на мисли една 20 плюс гпдишна жена според мен си личи най-вече по по-пухкавото изпънато лице, при което ъгълчетата на очи устни и клепачите са повдигнати, а скулите са по-повдигнати, а контурът на лицето е стегнат и изразен.

# 138
Дехидратираната кожа може да изглежда мазна на повърхността, но въпреки това има опъване, липса на вода. Сухата има вид на суха на повърхността - не се произвеждат достатъчно мазнини от кожата.

Стареенето си личи според мен най-вече по отпускането на контура. Леките мимически бръчици могат да се повлияят за разлика от контура. Може да има младо изглеждащо лице с хоризонтални бръчки по челото и леки бръчки тип пачи крак, но ако са отпуснати клепачите, има загуба на мазнини от скулите и увисване в долната част на лицето, то вече изглежда по-състарено. В тоя ред на мисли една 20 плюс гпдишна жена според мен си личи най-вече по по-пухкавото изпънато лице, при което ъгълчетата на очи устни и клепачите са повдигнати, а скулите са по-повдигнати, а контурът на лицето е стегнат и изразен.
Дехидратацията е основния фактор за стареещата визия според мен. Виждала съм 20,30 годишни, повдигащи веждите си или при силно изразена усмивка да образуват бръчки по челото или около очите си каквито аз на 50+ нямам. Това, което мога да най-доброжелателно да препоръчам на младите: овлажнявайте, овлажнявайте, овлажнявайте... Но не с "хидратиращи" кремове или масла (защото омазняването не означава хидратация), а с хранене, пиене на много вода, или козметика - тонери, мистове и флорални води (най-ценното, взаимствано от корейската рутина, назависимо дали ползвате азиатска или европейска козметика).

# 139
Именно защото има млади жени с дехидратирани кожи смятам, че стареенето може да се познае най-вече по отпускането на контура. А дехидратацията може да се поправи до известна степен за разлика от загубата на обем и отпускането на контура Здравословният живот винаги е на първо място, разбира се, но това не прави хидратацията ( не омазняването) безсмислено.

А защо някой има преждевременни бръчки може страшно много да се спекулира. Има си генетичен фактор, хората имат заболявания, проблеми от различен характер, преживяват различно стреса, имат различна по плътност кожа и т.н. Важното е човек да се грижи за себе си като цяло по възможно най-добрия начин, без да се сравнява много с другите. По мое мнение няма смисъл и да се чуди на точно колко изглежда. Винаги ще има по-младолики хора с по-хубава кожа, важното е човек да полага грижи за себе си в правилната посока и да знае какво изобщо може и доколко може да се повлияе и кое не, за да не хаби напразни усилия и да не се поболява на тая тема, каквато склонност имаме жените.

# 140
  • Prismatica Aerie
Каква е разликата между тонер и серум спрямо ползите, които дават за кожата? И как разбирате, че кожата ви е дехидратирана, а не просто суха?
...
Как познавате че е 30+, а не например на 20?
Серумът е с по-висока концентрация на активни съставки от тонера.
...
Не познаваме нищо. Имаме вродени архаични стереотипи,  които ни влияят на подсъзнателно ниво, за да определим кой на колко години е приблизително. Предварително изградени представи как трябва да изглежда даден човек на някакви години. Оттам и класиките "никой-не-ми-дава-годините" и  "изобщо-не-изглеждаш-на-толкова". Сякаш всички хора на конкретна възраст трябва да изглеждат по-точно определен начин. Което е абсурдно.

# 141
Абсолютно невярно.
Явни са и годините, и пълната липса на грижа за кожата, и погрешната такава. За добрите лекари са явни и здравословните причини за почти всички проблеми по лицето и тялото ни, които ние си мислим че са външни, а в повечето случаи са вътрешни!

# 142
  • Варна

...
Не познаваме нищо. Имаме вродени архаични стереотипи,  които ни влияят на подсъзнателно ниво, за да определим кой на колко години е приблизително. Предварително изградени представи как трябва да изглежда даден човек на някакви години. Оттам и класиките "никой-не-ми-дава-годините" и  "изобщо-не-изглеждаш-на-толкова". Сякаш всички хора на конкретна възраст трябва да изглеждат по-точно определен начин. Което е абсурдно.

Точно...Скоро се запознах с Анита Болярова- моделката.......Аз я мислех за кифла 20-25 годишна тя и на толкова си изгледа дори без грим. Виждала съм я без грим защото точно  на такива теми си говорим,за козметика и грижа. Та Ани е на 44. Грижата и за лице обаче е драконовска. Трет,фейс йога,масажи и читава козметика. Не казвам скъпа,а читава.

# 143
Какво е трет?

# 144
Третиноин.

# 145
На 44 няма как да изглеждаш на 25 независимо от козметиката и цялата фейс йога на света. Сега погледнах споменатата дама, със сигурност има инжекционни и апаратни процедури.
Остаряването не е свързано само с външни белези на кожата като бръчки, пигментация, а стопяване на черепни кости, намаляване на подкожна мастна тъкан, отпускане на лицевите мускули и т.н.
Няма нищо лошо и ненормално хората да си изглеждат на възрастта. Не разбирам идеята да си на 50 и да се изживяваш като 20 годишен. Плюс още нещо - начинът на живот дава най-голямо и ключово отражение върху стареенето на тялото. Редовна физическа активност, тегло в норма, качествена храна и хидратация - това е дългогодишната стратегия за здраво тяло.

# 146
Видях я и аз- не изглежда на 20, личи си, че е над 35.В младото лице има една свежест:

# 147
Абе не ме е яд, че се боцкат, ама защо поне не си признават, а заблуждават хората че се мажат с кремчета. На тази дама и личи отдалеч, че има намеси, на пръв поглед веднага си личи филъра в устните. Не виждам нищо срамно в ботокса и филърите, че да се крие. Аз в известен смисъл одобрявам такива намеси, ако професията ти зависи от това и яко се правят с мярка. Малко е тъпо като виждаш изкуствени лица навсякъде обаче и ми се струва, че ще се наложи като стандарт като гледам какви са настроенията и как го рекламират ботокса като ранна анти ейдж грижа едва ли не

# 148
Лично аз съм твърдо За инжекционни и апаратни процедури и имам такива. Но! Започнах след 35 годишна възраст този тип поддръжка. И като гледам тенденциите наистина са още от 25 да се почва с подобни терапии. За мен лично е безумие и напълно ненужно. Тук изключвам апаратни процедури при акне и други дерматологични процедури и говоря за чисто естетична дерматология без медицински показатели.
Клиниките ги разбирам - на тях това им е бизнеса и търсят раширяване на пазара към по-млада таргет група. За мен много жени развиват нездравословна психическа зависимост към процедури - имам познати, които всеки месец си "коригират" нещо.

# 149
В този смисъл съм голям фен на д-р Шерийн Идрис - като цяло развенчава такива митове и подчертава, че ботокс се използва при вече налични бръчици, които остават на лицето и в спокойно състояние. Разкрива митовете, без да всява паника и сама си казва - имате избора да свикнете с промените в лицето си или следните алтернативи…
От нея знам и че едно от най-важните неща за младоликото излъчване е равният тен - а това поне за щастие се постига с кремчета и грижа за кожата, за тези които не могат да си позволят друго или не искат инжекционни процедури.

Общи условия

Активация на акаунт