Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 16

• 72 719
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  В кутия преди купувах само маслини, сега питам дали може в опаковката за печени меса/ като кесийка, импрегнирана хартиена/-не можело. Ами тогава отказвам.
Дори и да Ви го дадат в кесийка, пак ще си платите за кутийка.  Предварително  в касата са кодирали
да се таксува стойността на кутийка за всички насипни стоки ,  които продават в кутийки.
Това е безобразно..как ще ми таксуват нещо, което не съм взела. Въпросът е принципен и ако видя такова нещо, веднага ще отида до меринджея да се саморазправям.
Добре, че суупеер рядко купувам от топли витрини и от мен пари за кутии няма да видят..

# 661
  • Русе
  В кутия преди купувах само маслини, сега питам дали може в опаковката за печени меса/ като кесийка, импрегнирана хартиена/-не можело. Ами тогава отказвам.
Дори и да Ви го дадат в кесийка, пак ще си платите за кутийка.  Предварително  в касата са кодирали
да се таксува стойността на кутийка за всички насипни стоки ,  които продават в кутийки.
Това е безобразно..как ще ми таксуват нещо, което не съм взела. Въпросът е принципен и ако видя такова нещо, веднага ще отида до меринджея да се саморазправям.
Добре, че суупеер рядко купувам от топли витрини и от мен пари за кутии няма да видят..
И да се разправяш нищо няма да промениш. Така е и в Кауфланд, не само в Билла. И аз не съм съгласна, затова вече не купувам маслини и насипна извара от двата магазина. Друго, дето слагат в пластмасова кутия и без това не купувам.

# 662
  • София
И да се разправяш нищо няма да промениш. Така е и в Кауфланд, не само в Билла. И аз не съм съгласна, затова вече не купувам маслини и насипна извара от двата магазина. Друго, дето слагат в пластмасова кутия и без това не купувам.
Не трябва така да се мисли...Ако всеки отиде да се разправя и да им губи времето и да им прави скандали, ще премахнат това недоразумение... Но никой не иска да си губи своето време и да се разправя за 25ст..Затова така ще си продължават и ще ни правят на маймуни..

# 663
  • На края на вселената!
Е, аз се "разправях". В кауфланд,  от витрина с обслужване в пликче ми сложиха пилешки ролца с топено сирене.  В
На каса за самообслужване видях, че кутията се самодобави при тази стока. На информация ми дадоха купон за 25ст. на касова бележка.

# 664
  • Бургас
😂😱 Купон за 25 стотинки!? Сериозно ли?🤔😂

# 665
  • София
Етоо..Това е самопризнание от тяхна страна, че практиката им е некоректна. Ако се натиснат от повечко хора, ще клекнат и ще го махнат...

# 666
  • София
Преди време съм пазарувала в пловдивския Триумф, който вече не съществува, а наскоро и в Лекси. Кутийките са платени, но слагат втори етикет с бар-код за кутийката. Ако ти сложат продукта в пликче или отидеш със собствен съд, не плащаш кутийка. Тогава има някакъв смисъл от тази допълнителна цена, защото много хора могат да ограничат употребата на кутийки. А в момента в Била и в Кауфланд продават същото количество пластмаса. Няма начин да се ограничи замърсяването. Просто някой прибира едни пари. Sad

# 667
  • София
Въпросът е, че дори да ти го сложат в пликче, пак ще има такса от 25ст като за кутийка... Така било програмирано и заради това е моето възмущение.

# 668
  • София
Би имало огромен смисъл, ако се допуска да си носим наши многократни кутии, да тарират и да маркират. Но по HACCP правилата, навлезли и в Закона за храните, това не може да се случва. И сме в омагьосан кръг. Много се надявам да се намери решение.

# 669
И аз се учудвам, защото не само тук чета, че някой си носи “собствена кутия”.
Абсолютно забранено е това и не знам кой магазин изобщо ще си го позволи.
Веднага ще дойдат на проверка ако се разбере, а глобите са жестоки.

# 670
Вижте тази тема се предъвква 100 пъти. Безумието е не че таксуват пласмасовите кутийки, а че таксуват кутийките независимо, че насипният продукт е сложен в пличке.
Да си оправят софтуера. Не вярвам да имат един програмист на 4 часа за цялата верига. Още при залагането на заданието това е пропуснато. Кой е спал или е решил да удари кьоравото с търговия на кутийки няма значение.
Щом има пример и с други магазини където е реализирано с втори етикет  значи технически може. То и без пример е ясно че може.
Сега да не чуем оправдания ами те клиентите не маркират. Този дето не маркира той няма да маркира и по-скъпи неща.
Защо трябва да се щипе от съвестните клиенти и после да се мърмори за вдигнатите сканадали?

# 671
  • На края на вселената!
😂😱 Купон за 25 стотинки!? Сериозно ли?🤔😂
Извинявам се, моя грешка, талон било. Simple Smile

# 672
  • Буркина Фасо
казаха, че работят по въпроса за платените пластмасови кутийки. клиентите нямали право на избор.
по всяка вероятност ще се разреши използването на собствен съд.
по празниците гледах на пазарищата как продаваха туршията направена в бидони. ако искаш си носиш съд и ти я сипват в него. ако нямаш съд - те ти дават кутия и си я плащаш. важно е търговията да върви Smiley

# 673
Изядохте бананите, ей!

# 674
И аз се учудвам, защото не само тук чета, че някой си носи “собствена кутия”.
Абсолютно забранено е това и не знам кой магазин изобщо ще си го позволи.
Веднага ще дойдат на проверка ако се разбере, а глобите са жестоки.

"Абсолютно забранено, жестоки глоби".... Ще рече човек, че някакво страшно престъпление се прави ако си носиш собствена кутия. Много по-хигиенично и екологично е да си носиш собствена кутия. На последно място е и икономично. Никой няма да обеднее с 25 ст., но защо да му ги взимат, като може да си ги спести?!

Общи условия

Активация на акаунт