Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 16

• 72 718
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Тези нерви за къде ги пазите...
Само да отбележа, че в кварталната ФБ група една жена твърдеше, че от БАБХ са й казали, че не може да й се забранява да й сипват в собствен амбалаж. А грижата за хигиената е на магазина, да си дезинфекцират везната след такива "плебеи", които се стискат за 25 стотинки Simple Smile

# 706
  • софия
Това дали го има писмено някъде?
Защото само мога да предположа какъв би бил отговорът от магазина: "Обадете се/пишете на централа. Ние нямаме такива указания."

# 707
В Билла на Българска ферма ли бяха хубави нещата? От предстоящата брошура има пилешко филе, та му се чудя.

# 708
  • София
В Билла на Българска ферма ли бяха хубави нещата? От предстоящата брошура има пилешко филе, та му се чудя.
Да, доволна съм от Българска ферма.

Сиско, може и да е така, но програмите им са така направени, че заедно със салатата или сармите на касата излиза и кутийката. Иначе има неща, които могат да се сложат в пликче, но е безсмислено, защото на касата пак се плаща кутийка. Давам пример и с моите вакуумирани сарми, с които започна дискусията. Те си имаха фабрична найлонова опаковка, но на касата се таксува автоматично и кутийка.

# 709
  • София
Това дали го има писмено някъде?
Защото само мога да предположа какъв би бил отговорът от магазина: "Обадете се/пишете на централа. Ние нямаме такива указания."
http://silnabulgaria.eu/2024/01/%d0%bd%d0%b0%d1%88-%d1%81%d1%8a% … 1%80%d0%b8%d0%b3/
Не зная доколко е истинска новина.
Иначе във ФБ жената пише: "Дежурен инспектор от БАБХ ме посъветва да си направя официално запитване и с отговора от БАБХ да си занесе собствена кутия."
Вярно е, че всеки може да си фалшифицира каквото иска и представи отговор дори от Господ. Но може и да е истина, това го е писала още през м. август 2023 г.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 14:56 от Cuckoo

# 710
  • Буркина Фасо
Знаем за тази гаранция, но в магазините не знаят. Ще ми се отяде и банан и всичко, ако трябва всеки път 15 минути да си пиля нервите.

ооо, това че не я знаят само ме мотивира още повече и да си взема каквото ми се полага. Щом се стигне до по-високо по веригата, толкова по-лесно става, защото шефчетата гледат голямата картинка с реномето на марката, или правния отдел не иска да се занимава с жалби до комисията за здащита на протребителите .....
определено не си се занимавала с бюрокрацията наречена Билла. Smiley
мисля, че стигнах до сравнително високо ниво - Човешките им ресурси. резултат 0.
линка който си пуснала го има над касите им. знаят го.

# 711
  • Пловдив
... А грижата за хигиената е на магазина, да си дезинфекцират везната след такива "плебеи", които се стискат за 25 стотинки Simple Smile
Изобще не става въпрос, че на някой му свидят 25 ст., а че е лицемерно оправданието да е "еко" дори да не се използва кутия и да нямаш друга опция, но това го предъвкваме отдавна...

Преди 2 седмица пуснах сигнал до Билла, че в 3 магазина изобщо нямаше зареждане от промо кафето Кимбо 1+1 - познайте дали изобщо получих отговор!

# 712
Сигурно е коментирано, но не следя много темата. Няма ли институция, която да се сезира, че ти таксуват нещо, което реално не получаваш? Например продукт сложен в плик, а плащаш кутия?
Не е въпроса за стотинките, но е хипер нагло, а го правят вече всички вериги май?!

# 713
  • София
Сигурно е коментирано, но не следя много темата. Няма ли институция, която да се сезира, че ти таксуват нещо, което реално не получаваш? Например продукт сложен в плик, а плащаш кутия?
Не е въпроса за стотинките, но е хипер нагло, а го правят вече всички вериги май?!
КЗП отговориха, че не е в тяхната компетенция и няма какво да направят.

# 714
На кого са отговори така, защото това е противоречие с долното?
Цитат
...Комисия за защита на потребителите, с което на дружеството била наложена
имуществена санкция в размер на 1 000 лева на основание чл.208 от ЗЗП за нарушение на
чл.62, ал.1 от ЗЗП.
Съдът реши, че шуменската „Билла“ незаконно таксувала непоискани … астмасови кутийки
В същия сайт е качено и решението на съда https://cdn.shum.bg/media/act_2024_1_2..pdf

# 715
  • София
На мен лично.
Цитирах отговора им отначало докрай в темата миналата година.

# 716
Грил тигана от брошурата става ли за индукционен?

# 717
На мен лично.
Цитирах отговора им отначало докрай в темата миналата година.
Това ли е? Защото обратното на това, което казваш, са ти отговорили.

# 718
  • София
Това е, да.
Защо да е обратното? Последният абзац : Законодателството на Република България в т.ч. и ЗЗП не предвижда възможност административните органи да могат, както да се произнасят и предприемат мерки за въздействие върху политиката на търговските дружества /фирмите/, така и да могат да решават спорове, като се произнесат в полза на една от страните и задължат другата да претърпи съответните последици или да извърши съответните действия."
Не казват ли : Такава им е политиката, не можем да въздействаме, нито да ги задължим да извършат действия

# 719
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
На кого са отговори така, защото това е противоречие с долното?
Цитат
...Комисия за защита на потребителите, с което на дружеството била наложена
имуществена санкция в размер на 1 000 лева на основание чл.208 от ЗЗП за нарушение на
чл.62, ал.1 от ЗЗП.
Съдът реши, че шуменската „Билла“ незаконно таксувала непоискани … астмасови кутийки
В същия сайт е качено и решението на съда https://cdn.shum.bg/media/act_2024_1_2..pdf
на практика това решение не означава нищо, според мен.
може да се обжалва и след окончателното решение трябва да има печат "влязло в сила..", син печат ...
вероятно изрично е доказано, че потребителя не желае в такава опаковка да му се сложи продукта и се приема, че той е прав. но пък ако ти сложат същия продук в тази опаковка и ти нямаш претенция се приема, че се съгласяваш с този акт. и следва да плащаш.  поне така си мисля.
сега се предвижда да се даде възможност на потребителя да избира - в тяхна или в негова опаковка/сутия.
до тогава ще се плащат до изчерпване наличните количества кутий, които веригите предварително са си поръчали.

Общи условия

Активация на акаунт