Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 591
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте мами  bouquet аз пак имам въпросче за изследванията ми Rolling Eyes newsm78
Днес излезна резултата от стерилната урина, но нямаше никакви стоиности пишеше само така:
"стерилна урина-пробата е контаминирана,по преценка на лекаря да се повтори"-какво ще рече това newsm78Много се претеснявам ако някои знае нека ми каже.Звънях на док но никои не вдига, а на преглед съм след няколко дни.Обадих се в цибалаб кадето дадох урината и там ми отварнаха доста троснато така:"това г-жо означава че в урината са намерени повече от няколко микроба и ние неможем да я изследваме,просто е много замърсена" Cry Sad CryМоля ви знаете ли какво означава това Sad Cry Cry

# 211
  • Чехия
 petq, миличка споко... контаминована значи че са намерени бактерии който се намира обикновено на кожата или по лигавиците ( тоест Ешерихия Коли или просто бежни стрептококи)  .. затова ще е повторят за да сигурни Нали знаеш как се дава стерилна урина...Измиване , средна порция, и най-вече не си пипа шишенцето и капачката от вътрешната страна внимава се как се постаря капачката никаде да не се допита.  Hug
Не му се връзвай на доктора те винаги са много сериозни вместо да обяснят ясно...просто си дай друга урина..и страшно няма.
Намерили за т.н нормална флора и сега не могат да разберат има ли проблем , или не... но най вероятно няма.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 14:51 от ivalex

# 212
  • София ж.к. Надежда 1
ох вече ще ме побъркат тия доктори Cry Cry Cry
Това нали не значи че имам пак гъбички newsm78

# 213
  • Чехия
Петя, остави всички страхове, нали знаеш мед.лицата са малко параноични...и  всеки симтом е вече синдором или заболяване ..понеже и аз така мисля и поне ги разбирам защо..ама не виждам логика да те плашат като не ти обяснят.
За гъбички едвали...по -скоро E.Coli..са намерили обикновено та най-често контаминира..понеже там в тази област е много разпространена бактерия...

# 214
  • Попово
А може ли да задам един тъпичък въпрос: бебето веднага ли започва да се къпе...има ли връзка с падането на пъпа и мокренето? Повече от ясно е, че ми е първо бебче и нищо не знам...
Въпроса ти изобщо не е тъпичък... да къпането започва още същата вечер след изписването, лично аз чипках синковеца и сутрин и вечер  Stop пъпчето му падна чак на 20-тия ден след раждането но това не е толкова беда, само трябва да се внимава да не се мокри и после се капваше спирт, това ти казвам от преди 10 години  Rolling Eyes предполагам сега има лепенки или непромокаеми компреси и няма да има никакви проблеми  Simple Smile
Относно замърсената урина, преди 3 седмици имах същия проблем, док ми изписа Оспексин пих го 5 дни и следващото изследване беше абсолютно чисто  Praynig

# 215
  • София
Здравейте!
От няколко дни не съм влизала и едвам изчетох всичко! Но това е супер, защото в последно време неща бяхме попритихнали.
Имам тука какво да пиша, но ме заболяха очите и ще изляза малко да се проветря. Пък после дано сървърът не се скофтяса пак...

# 216
Здравейте,мами.Писах,писах,но нищо не се е публикувало...тамън се оплаквах как нещо тези дни не ми върви.Започвам наново-сутринта бях на консултация в Тина Киркова,те още били отменени,но доктора ме прегледа и изненада-бебето се е завъртяло напречно,след като миналия път си беше надолу с главата,а и снощи пак си беше така,защото го усещах как хълцаше.Каза,че може би в такъв случай ще се наложи секцио,а аз въобще не искам-няма кой да ми помага,каката ще е на 1год и10 месеца,когато се роди бебето,нямам идея как ще се справям с операция...Цяла нощ сънувах кошмари,свързани с раждането и сутринта станах като пребита,трябваше да ходя с мъжа ми до работата му,за да взема колата,заради консултацията,а на всичкото отгоре и тя ми създава проблеми,загасна и трябваше да викна един преятел да ми помогне...Въобще изобщо-голям екшън,като прибавим и това,че няма на кой да си оставям детето да ми го гледа,та все бързам и най-вече днес почти нищо не свърших,защото заради отмяната на консултациите,не ми пуснаха изследванията,ще трябва пак да ходя тези дни...Вече ми писва да давам по 20 лева за тъпия стар ехограф,който дори не показва теглото на бебето.Абе бясна съм на всичко и на всички,а нямам логично обяснение защо,може би само някакви лоши предчувствия,вседствие на гадния грип.Колкото повече наближава времето за раждане,толкова повече ме хваща шубето,а за първото раждане си бях супер спокойна.Но аз си имам и основателна причина за страха-като ми изтекоха водите с дъщеря ми,бях в болницата,обаче беше през нощта и не можах да събудя лекарите и акушерките,наложи се да чакам сама до сутринта в 6,когато стават,беше кошмарно изживяване,но слава богу без лоши последствия.Та сега ще се уговарям с лекар и следователно ще трябва да си платя,а парите са ми малко много,но...Айде стига съм ви разваляла настроението,желая ви весела вечер

# 217
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
А може ли да задам един тъпичък въпрос: бебето веднага ли започва да се къпе...има ли връзка с падането на пъпа и мокренето? Повече от ясно е, че ми е първо бебче и нищо не знам...
Въпроса ти изобщо не е тъпичък... да къпането започва още същата вечер след изписването, лично аз чипках синковеца и сутрин и вечер  Stop пъпчето му падна чак на 20-тия ден след раждането но това не е толкова беда, само трябва да се внимава да не се мокри и после се капваше спирт, това ти казвам от преди 10 години  Rolling Eyes предполагам сега има лепенки или непромокаеми компреси и няма да има никакви проблеми  Simple Smile
Относно замърсената урина, преди 3 седмици имах същия проблем, док ми изписа Оспексин пих го 5 дни и следващото изследване беше абсолютно чисто  Praynig

Има специални лепенки за пазене на пъпчето ако не е паднало. Ние къпахме Габи от първата вечер, до 20-тия ден я къпехме само с вода, а после и със сапунче.

# 218
Здравейте и от мен  bouquet

Точният адрес на Арбор за дървените креватчета е : Дианабат, ул. Крум Кюлявков 7. Ако някой се интересува ще му пратя и тел. Моделите на креватчетата мисля, че ги има и в някой от он-лайн магазините. Иначе могат да се намерят в почти всички детски магазини. Не че са нещо кой знае какво, просто мисля, че съотношението качество, цена и външен вид е добре. Peace

Вчера като бяхме на док, казаха че бебето е в норма, но тежи около 1300гр. Учуди ме това, че тя погледна седмицата, която пишеше на видеозона и после прочете килограмите от някаква книжка. При вас така ли мерят бебоците, че нещо 1300гр. ми се струва много малко, пък тя каза, че се развива абсолютно нормално. Аз все си мислех, че самия апарат показва кг на бебето, а не го изчисляват по книга, защото при всеки е индивидуално.

# 219
по-добрите видеозони с висока резолюция показват автоматично ръста и килограмите. 

# 220
  • София
Ara 75, понеже още се чудя дали да ида на 3D при Мазнейкова, моля те да споделиш впечатления като мине прегледа  Praynig . Според съпруга ми и док нямало смисъл, но на мен ми е супер любопитно да видя малката принцеса  Blush . Ти преди колко време се записа?
Записах се миналата седмица, но имаше и по-ранни часове от днешния.
Бебка е пораснала, видях я истински, само не мога да кажа на кой прилича Mr. Green
Вече е 1780 гр, отговаря на седмиците си. Огледа д-рката всички органи отново, направи доплер и  измервания. Потвърди пола - девойка! Heart Eyes
Определено съм доволна и много по-спокойна - на нейното мнение много се доверявам. Това ни е втора фетална морфология, но по-скоро исках глезотията 3Д сега Laughing
Тъпото само беше, че не пуснаха таткото и Ида в кабинета...  #Cussing out

А сега мамите на първо дете могат да се настроят на вълна - взимане на избор от 2 противоположни мнения! Свиквайте със ситуацията!  Wink Започва се!

Не се къпе докато не падне пъпчето <-> къпе се веднага
дава се вода <-> не се дава
кърми се на поискване <-> кърми се под час
през нощта да не се храни <-> да се храни
ранно захранване на 40 дни <-> само на мляко до 6 месец

и т.н.
Списъка ми се увеличава ежедневно!!!! #Crazy

Решението е ваше, защото вие сте родителите!
Но е ваше и задължението да сте информирани за различните варианти
!
Да е жив и здрав интернета!!! Hug

А ако вече имате мнение по част от въпросите - това ще ви помогне при избора на педиатър!

# 221
Здравейте, малки и големи коремчета! preggo
Току-що качих малко информация за масажите на бебчовците в албумчето,извинявам се за качеството,но са от една книжка и не намерих друг начин. Това е първата част за бебетата до 4ти месец,има и за после,но по-нататък. Mr. Green
Днес трябваше да съм на консултация, но не са отменили грипната епидемия в Плевен и ще трябва да почакам. Иначе всичко е наред,освен,че има адски много работа и горката бебка и тя трябва да работи с мен. smile3507
И мен ме мъчат киселини,особено вечер след 8 часа Sick, ще пробвам някое от лекарствата,които препоръчвате,много се надявам да има ефект. Praynig
Много ми е сложно това с контракциите...стягане никога не съм имала на целия корем,по-скоро нещо като опъване, но все си мисля, че се върти госпожицата Joy,тя си е доста шавлива. Има моменти,когато си мисля,че е решила да излиза, голямо подскачане пада тогава. Crazy #Crazy
Един въпрос към мамите с диоптер: Ходихте ли на очен лекар и от какво зависи дали ще се ражда нормално newsm78? До колкото съм чувала гледат очните дъна. А при какъв диоптер се препоръчва секцио? Вълнува ме,тъй като още не съм била на очен лекар и поне да се подготвя. Много благодаря предварително! smile3525
Прегръдки  Hug

# 222
Аз, където ходя на консултация са с много добър ехораф (но не е 3D) и докторът ми обясни, че килограмите на бебока се изчисляват автоматично от ехорафа по зададена формула, в която се въвежда обиколката на главата, стомаха и дължината на бедрената кост на плода. Естествено това не е абсолютно точно, защото имало +/-10% вероятност за отклонения, освен това зависи и докторът колко точно е измерил параметрите.

# 223
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Сиси доколкото знам не се гледат диоптрите, а налягането на очните дъна. За по-сигурно питай наблюдаващия те лекар, може той да те насочи по правилно.

# 224
За очния лекар - трябва да се гледат не само очните дъна, а и ретината, дали няма точици (нещо като пропуквания), които при евентуално нормално раждане от напъните могат да доведат до отлепване на ретината. До колкото си спомням прегледа на ретината ставаше със специлаен апарат, който го нямат във всеки очен кабинет. По принцип с по-нисък дипотър (до 4) казват, че по-рядко се срещали тези точици, а при по височкия по-често, но няма общо правило за това. Аз съм с 2 диоптъра и преди 6 години когато раждах нямах проблеми и родих нормално, но сега докторът каза, че трябва пак задължително да отида на очен лекар, за да потвърди състоянието на очите в момента.

Общи условия

Активация на акаунт