АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 236
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Хаха.. В скобите си пише Рейн, ама къде съм бляла.
Значи аз съм срещала в сериали или филм 6 от тези актьори, защото ном. 9 пък е участвал в Легенда за синьото море,  a ном. 20 е участвал в Летящите момчета/Балетната школа.

Чакаме ви който гледа да догледа Принца, защото спорим по един детайл от финала с тийна и искаме трето мнение.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 16:58 от Рори72

# 136
Рекламата на сериала по Лейдито, който ще върви през уикенда
 https://www.btv.bg/lady/videos/gledajte-lunna-svetlina-vseki-uik … -po-btv-lady.html

# 137
  • Русе
На тази раса определено не мога да определям възрастта, дори живота ми да зависи от това!
Джун Ги ми е най-познат, но поне 4-ма съм гледала без да им знам имената.

# 138
Не мога да преодолея 1 еп. на Болничен плейлист. Идва ми скучен и ме приспива. Но много държа да му дам шанс заради един от моите ном. 4 и докторската тематика подразбираща се от заглавието. Въпросът е ако прескоча 1 еп. ще имам ли проблем по-нататък да разбера историята или връзките и отношенията между героите или пък ще пропусна ли някой интересен медицински случай?

# 139
  • пак на Рив Гош
Рори, в коментарите, които съм чела за сериала, доста хора казват, че първите 1-2 епизода са им дошли хаотични, но после са го харесали. Наистина, в първия епизод те затрупват с герои без особена връзка помежду им, но отношенията им почват да се изясняват в хода на действието. Затова не бих ти препоръчала да го пропуснеш. Дай му два епизода (колкото и дълги да са) шанс и ако и тогава на ти хареса, значи не е твоят сериал. Не очаквай обаче заплетени медицински казуси, супер сложни операции или мега-иновативни лечения. Пациентите са интересни с човешките си истории, не с медицинските.
Болничният Плейлист е любимият ми сериал от всички изгледани до момента (двата сезона съм ги гледала около 3 пъти, а аз рядко гледам втори път сериал, досега да съм повторила най-много десетина), така че мнението ми за него е силно пристрастно Joy
А кой от каста е в списъка ти с номер 4? Понеже не се сещам някой от тях да е бил обсъждан в темата, освен един и то набързо (Jung Kuyng Ho).

# 140
Името на актьора ми е трудно да запомня, но героя с който ми влезе в списъка заедно с останалите ном. 4 е Мин Ги - приемния брат - приятел на главния в Песа и вълка. Обаче моята си класация си е особена и под ном. 2 и 3 засега имам по двама актьори, а под ном. 4 са много в т.ч. и актьори, които са в роли на по-възрастни персонажи.

Надявах се да мога да прескоча проблемната 1 серия и да започна да си го гледам нататък. Определено няма да го изоставя без да стигна поне до 7а серия, но щом 1а е важна ще го отложа с 1-2 сериала време. Може би не му е сега момента.

# 141
Рори, и аз бих те посъветвала да не пропускаш първия епизод на който и да е от корейските сериали. Изтървеш ли началото е трудно да ги навържеш нещата впоследствие.
При турските например аз самата в последните години предпочитах да започвам от 2еп., 😂 но тук е различно...

Приключих с Усещане за жена. Сериал с послание - да вярваш в чудеса, защото и самият живот е едно такова. На ГГероиня според лекаря ѝ оставаха около 6 месеца, но прогнозата му не се сбъдна и тя повече от 7 месеца след като научи за заболяването си продължаваше да живее... Не просто съществуваше, ами живееше пълноценно доколкото е възможно в нейното състояние. Беше си съставила списък с 20 неща, които мечтае да направи преди "да гушне букета". Сериалът завърши наистина оптимистично - ГГероиня се канеше да включи и 21-ва точка. С надежда, че ще имат възможността да изпълнят и нея.
А главния много влюбен, грижовен и подкрепящ. Актьорът е очарователен. Ех, слаб ми е ангела напоследък, всички харесвам😝  Рори го нарича Дони, освен и аз така...
Поздрав с песен от сериала
https://youtu.be/DbaFztdCxr8

Сега пак си търся нещо за гледане, още не знам какво, та ще се върна да огледам предложенията ви от вчера или онзи спойлер на 2в1 със сериали, в които ГГерой е чешит 🤪

На тази раса определено не мога да определям възрастта, дори живота ми да зависи от това!
Джун Ги ми е най-познат, но поне 4-ма съм гледала без да им знам имената.
Сещам се за едно забавно изказване по адрес на АйЮ и ДжГ, по-точно героите им Су и Со, че са на не повече от 16-17 години 😂Трудно си е за определяне...

# 142
  • пак на Рив Гош
Името на актьора ми е трудно да запомня, но героя с който ми влезе в списъка заедно с останалите ном. 4 е Мин Ги - приемния брат - приятел на главния в Песа и вълка. Обаче моята си класация си е особена и под ном. 2 и 3 засега имам по двама актьори, а под ном. 4 са много в т.ч. и актьори, които са в роли на по-възрастни персонажи.

Надявах се да мога да прескоча проблемната 1 серия и да започна да си го гледам нататък. Определено няма да го изоставя без да стигна поне до 7а серия, но щом 1а е важна ще го отложа с 1-2 сериала време. Може би не му е сега момента.
Същият актьор, когото споменах по-горе е, значи - Jung Kuyng Ho.
При нужда, мога да ти разкажа първата серия Joy, но все пак, първо пробвай отново след време.
Класацията ти е един път! Grinning
В моя списък с любими корейски актьори (33ма засега Blush) първите двама (даже и трима) са несменяеми от години, и май биха отлетяли само при голяма издънка. Останалите нямат места, важното е че са там Joy

Марги, И Донг Ук играе адвокат-чешит в Touch Your Heart (ако искаш да гледаш още нещо с него) - забавен ром-ком.
За Гоблина вече стана въпрос на предната страница.

# 143
Роца, кои са ти в челната тройка, че ми стана любопитно? Иначе и в моята лична класация е нещо такова, важното е, че са там, но никой не заема определено място😂

Благодаря за предложението, но главната в Touch Your Heart  е Ю Ин На.😳 Сладка е, но я възприемам по същия начин както Рори скръбната девойка 😂

# 144
  • пак на Рив Гош
Марги, не са от най-известните или най касовите актьори. Досега не сте ги споменавали в темата.
По номера (и по ред критерии) Joy - Yoo Yeon Seok, Jung Il Woo, Yang Se Jong.
А това е пълният ми "списък": https://mydramalist.com/list/LQJDlwj3
Актрисите и китайските актьори са отделно Grinning

Ясно за Ю Ин А, и аз си имам такива (скръбната девойка е сред тях Joy)

# 145
  • Варненска клюкарка
Марги, и моите са като в твоята класация - там някъде са, но никой не заема определено място😂 За хубостта, всички са ми хубави, някои повече от други, иначе всички са еднакво поддържани, елегантни и атлетични. Със сериалите обаче си имам любими на първо, второ, трето и всички останали нататък.

Аз винаги съветвам точно първите 1-2 серии на корейските, дори да са по мудни, да се гледат с голямо внимание, иначе после се оказваш изпуснал връзки и минало свързани с  ГГ и подробности, определящи настоящата му ситуация. Отделно наблъскват всички имена и герои точно в 1-2ра, ако има и втора самоличност, и тя там, че да стане още по оплетено и нататък вместо да се наслаждаваш на разгръщането на историята се чудиш кой беше този с новото за теб име...  Често истинското действие започва в 5та (друг въпрос е че при някои до 5та угасва и сетния проблясък ако изобщо е просветнало нещо)

Аз съм на 14та серия на империатрицата, щях да съм минала 20та, но ме бавят технически причини. Не знам дали нататък няма да поискам да разредя с нещо съвременно и да ги карам двата  едновременно. Много ме е разглезила обичайната схема 16-20 серии.

2в1 разбирам защо вдовстващата империатрица не иска да допусне Танахири да забременее, така подкрепата на министрите ще се оттегли от регента и влиянието му ще отслабне, но откъде знае че изобщо няма да се случи бременност? Има ли това нещо общо с един димящ подарък от нея за империатрица Танахири? При първата им среща, на Тогон му прималя от хубостта и, сега я избягва, за да не стане бебе, но освен единствения път, все така ли ще е? Ясно че нататък ще има и втора империатрица-нашата девойка, но тя май е влюбена в краля -заложник, или греша? Поне на ритуала с който ставаше империатрица ГГероиня пусна сълза докато се гледаха с краля, а императорчето пусна хаплива забележка. Наложницата ще успее ли да опази бебето? Струва ми се че поне няколко пъти не и се размина отровата, а е едва в началото и цялата рода на Танахири се чуди как да се отърве от наложницата..
Много ми хареса когато императора загрижен че ГГероиня не хапва нищо, отчаяна че краля е загинал, я караше да опитва храната му, под предлог да я проверява за отрова и и избираше да опита от най питателните храни💜

# 146
А къде сме гледали приятелката на Айю?

При сериалите класацията ми е още по--интересна 😜. Едно първо място, ясно за кой сериал, наистина много сериали на второ, няколко на трето, съвсем скромни като бройка на 4то и един, който определям категорично като не харесан, но може да не мога да го оценя правилно заради скръбната девойка.
Поради същата причина не харесвам и не гледам филми с Джоли. Тя пък ми е най-най-антипатичната от всички актриси, които някога съм зървала някъде.

Мойта класация на актьорите и актрисите не е по хубост, а по въздействието им върху мен, когато ги гледам на екран и извън него.

За втори път изпитвам такава трудност с 1а серия. Първия път  ми беше трудно до 7а, затова доразвих правилото на Белл. За сериал, който съм имала личен интерес да гледам, но не ми потръгва давам шанс до 7а серия. За сериал, който съм загледала като фон, случайно важи правилото на Белл - до 5а серия. Но ако много запецна на 1а съм склонна да я прескоча и евентуално после да се върна на нея. Сега известно време ще отложа Болничния плейлист и ще се върна на него след време. Ако и тогава 1а серия ме приспива Роца ще я разкаже 😜

# 147
  • Варненска клюкарка
А къде сме гледали приятелката на Айю?
Рори, виждала си я Йо Ин На - в ТГ беше съквартирантката на главната, а аз съм я гледала и в Извънземното, там пак беше прятелка на главната. Много ми е сладка, определено се забелязва, но някак не си я представям в главна роля.

Права си,  разбирасе че става въпрос и за цялостно впечатление, което оставят актьорите, богатата палитра от качества и таланти, които притежават и с тях съживяват и подсилват образите. От месеци не мога да се пречупя да използвам думи като талант и харизма, особено второто, че много време бяха употребявани в нашата компания твърде пресилено и неграмотно, което в крайна сметка ме отблъсна и от харизматичния, дето ми е блестял само в един сериал и от неграмотнната употребяваща ги с нужда и без нужда.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 18:12 от Беллора

# 148
Като съквартирантка на главната в ТГ беше добре. Но не я разпознах, въпреки, че съм я виждала във видео като съквартирантка на Айю. От ТГ много харесах актрисата в ролята на любимата на Оска. Тя къде другаде играе?

Обичам исторически сериали, но никак не ме влече към Императрицата в момента, въпреки че заради отзивите съм си я включила в списъка за гледане
Пуснах си първа серия на конкурентния за рейтинг сериал на АС за втори път и отново не ми привлече вниманието. Феята я чакам по лейдито засега пък после ще видим. Тийна още смила емоциите си от Принца, даже повтаря смешните моменти и не можем да почнем с него Илджиме. Отложих Болничния плейлист и не знам какво да гледам. Знам само, че в момента много ми се гледат сериали и/или филми с Пако, Ючон и Минка, но не мога да избера заглавия от филмографиите им. В някаква дупка съм и нищо не гледам. Давайте идеи.

Финално, като обсъдихме с тийна главните герои в Принца решихме, че главната всъщност е сладка като й смениха стайлинга някъде към 7а серия и е добра като актриса. Къде другаде можем да я гледаме?

# 149
А в Гоблина Ю Ин На е любимата на Жътваря (И Донг Ук).

Бел, този "ароматизатор" е нещото, което води до безплодие. Старата императрица не иска Танашири да забременее, защото роди ли наследник тя ще стане най-влиятелната жена в двореца. Видя се, че Танашири няма да е някоя кротка и послушна женичка, която вдовстващата да манипулира и контролира, напротив - освен, че е непокорна и високомерна е и зла, и лоша. А това, че има подкрепата на баща си и братята си, я прави още по-опасен противник. Така или иначе техния род управлява империята от години, но едно бебе съвсем ще ги циментира във властта и като нищо могат да се оттърват от императора и да завземат трона. За това предпочита да му пробута някоя наложница, която да роди първа, в последствие ще може да я контролира или пък просто да се оттърве от нея. Относно опитите да предизвикат аборт на наложницата в последствие се разбира, че всъщност са били неуспешни, защото Нян и главният евнух ги предотвратяват.
Тогон не харесва Танашири. Да, в първия момент се накокорчи, че е красива, но много бързо след това разбра, че характерът ѝ хич не е "цвете за мирисане". Още повече, че той знае, че тя е неговата "каишка" около шията в ръцете на регента.
Ки Нян е влюбена в краля на Корьо, както и той в нея. Но, просто не им беше писано да останат заедно.
Щом си на 14 серия скоро ще разбереш какво става с бебето на наложницата. Някъде към 22-23 епизод.
А преди Ки Нян да стане императрица има доста време и още една "пепелянка", която ще се закичи с титлата  преди нея.

Рори72, "любимата на Оска" - Ким Са Ранг, можеш да я погледнеш в My Love Eun Dong или The Goddess of Revenge. Първият е любовна драма от тези, по-сериозните. За един мъж изгубил любовта на живота си, който я пази в сърцето си 20 години и не се отказва да я открие отново. Вторият сериал почти не си го спомням, което значи, че не ме е впечатлил.

Главната в Принца - Хан Джи Мин, няма много заглавия, които да гледате заедно с тийна. Повечето са мелодрами. Иначе, ти можеш да пробваш Padam Padam.... като тука ще трябва да се абстрахираш малко от държанието на главния в първите 1-2 епизода. Както казах и преди "Батко" се държи малко като олигофрен, но си има причина за това. Другите, които на мен са харесали са Cain and Abel и Our Blues.

С Ючон, нямаш голям избор. Освен Скандала с Минка, остават I Miss You - драма е, и то не лека, дори бих казала, че започва брутално, но в крайна сметка поне свършва добре. 3 Days - крими-трилър, където той е бодигард на Президента, който изчезва след като във вилата, където е на ваканция се чуват изстрели и Ючон има 3 дни, за да го открие и върне в Синята къща (домът на Президента на ЮК). A Girl Who Sees Smells беше за някакъв сериен убиец, главната виждаше миризми и помагаше на Ючон, който е полицай. Най-доброто в сериала беше играта на Намгуг Мин като злодеят. С две думи, не бих го препоръчала.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 19:18 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт