АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 205
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Аааа, Марги, ти защо не започна с това кой е в ролята на главния.
В моя списък с любимци под номер 4 са всички актьори, които са участвали в сериали, които съм гледала и с нещо са ме впечатлили и са ми харесали. И Лий Донг Ук е един от тези, които са ми номер 4.

В Моето момиче и актрисите са много сладки, но главната героиня е много дразнеща през повечето време и затова не съм коментирала сериала, защото и аз не знам харесвам ли го или не го харесвам заради главната. Там в ролята на главния е Лий Донг Ук, а героя на Джун е почти главен, но двамата имат много хубаво приятелство и химия като такива. Дори любовта към едно и също момиче не унищожи приятелството им. Сериала има и много комедийни моменти, така че ако ти се гледа нещо леко може и да ти хареса. Може пък теб главната героиня да не те дразни. Актрисата е много сладка и играе страхотно ролята си, но персонажа който играе мен лично ме дразни.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 11:33 от Рори72

# 121
  • Русе
Здравейте, дами!
Като най-"млад" член във Вашето общество , аз продължавам с питанията си, терзанията и хипотезите за АС. Извинявам се, ако Ви е досадно - все пак отдавна всичко сте разнищили до последния детайл.
Свидетели бяхме как: майки се отказват от децата си заради власт, престиж и облаги ( визирам 2-те кралици); колко е удобно да прехвърляш цялата вина, за всичко, на Су( кой не го направи?!). Су не упрекна никого, а знаейки, че има кратък живот предпочете да роди и запази детето на любовта си. Каква разлика само?!
Гледам момента, когато Ю умря в краката й, Со и другите влизат и...Су казва "Слава и дълъг живот на новия крал!" Ами ако не беше го казала?
Относно детските образи в сериала, аз продължавам да мисля, че детето/дъщеря на Ук, което се среща с ПекА, е негова и на У Хи дъщеря. Ще обясня защо: У Хи и ПекА са заедно в нощта, когато отиваха за Престолонаследника Му в Пекче, после У Хи изчезва за 2 години, през които на власт е Му. През следващите 3 години крал е Ю, а Со - 2 години строи двореца в Согьонг. Едва след завръщането си следва любовната нощ със Су. Су умира малко след раждането. Смятам, че разликата м/у двете деца е около 4 години грубо. Дъщерята на Со и Су, когато ни я показаха беше на 4-5 годишна възраст, доста след смъртта на майка й. Така, че по хронология, децата не са показани по едно и също време.
А, и още: не е възможно слончето-талисманче, което е символ на кралското семейство на Пекче, да бъде в други ръце. Че защо ще ни го показват тогава?

# 122
Търся с какво да си оправя вкуса ......
Със същият актьор https://youtube.com/shorts/7ntNDUjyeJ8?feature=share Гоблин.
С Гоблина все още са ми любима двойка Joy https://youtube.com/shorts/trYW5gsRPCI?feature=share
Съвсем пък за подслаждане "touch your heart" https://youtu.be/_f_aEjrWt9k

# 123
Уинона, детето на Со и Су се сблъсква с баща си на 7та годишнина от смъртта на майка си. При някой от преводите беше изяснено, че е на 7г. Момиченцето в дома на Ук е по-малко и в по-пълната версия преди срещата на ПекА с детето показват разговора на Ук с майка му, в който се говори за рождения ден на сина на Йонка. А Йонка говореше за рождения му ден със Со преди той да срещне дъщеря си т. е. показаха ни двете деца по едно и също време. Аз не знам английски, но отделни думи разбирам. Майката на Ук споменава жена му и децата му. В този линк серията включва и разговора на Ук с майка му. Картината се накъсва от някакви ефекти, но текста се вижда.
https://youtu.be/AYOnSoGhpTQ

А в 19 еп. показват как У Хи оставя слончето на пода в банята, когато двамата с ПекА разговарят в нощта преди смъртта й, което е по времето когато Су е бременна. Т. е. слончето си е у У Хи до смъртта й и няма начин тя да го е оставила на предполагаемо тайно дете. По друг начин това дете се е сдобило със слончето. За мен по-скоро ми изглеждаше така сякаш то е преродената У Хи или пък майка му е от бившето Пекче. Ясно е, че са имали нещо предвид сценаристите показвайки детето, но на мен не ми се връзват събитията в посока, че е дете на ПекА.

А може и да се влияя от историческите данни, че принца прототип на ПекА се жени за дъщерята на Ук и да се заблуждавам. Но според мен не това са имали предвид сценаристите.

Крис, в тези линкове не мога да позная Донг Ук, но ти имаш предвид него, нали?

Дай накратко инфо каква е историята в Гоблин. Виждам кадри със съвременни хора, а винаги съм мислела, че е от т. н. исторически сериали. Името му (Гоблин) ми навява асоциация с дворци и дрехи отпреди векове.

# 124
https://youtu.be/rDP2X4eL_x8 не разбрах как успях да се публикувам  пъти.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 14:01 от Krissttinna

# 125
В първият линк е той Рори." Gong Yoo е гоблин и покровител на душите. Той иска да сложи край на нежеланата си участ и безсмъртието си, но за това трябва да си намери простосмъртна невеста. Случайно съдбата го среща с Lee Dong Wook, ангел на смъртта, който не помни предишния си живот като човек. Такава е съдбата им по волята на боговете, заради греховете им като хора. Те остават заедно да наблюдават душите на мъртвите на Земята."  Не е исторически, само препратки към историята има за да разберем какво са се омазали та им се налага да са Гоблин и Жътвар.

# 126
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тъкмо щях да кажа, че на Марги главният е Жътварят от Гоблин, но вие вече сте го изяснили.

На мен в Покривния някъде ми се загуби нишката колко дъщери всъщност има и търси госпожа акционерката. Така е като гледам предимно каквото зърна, докато преминавам покрай телевизора. Все не успявам поне една цяла серия да изгледам на спокойствие пред екрана.

# 127
В Принц на покрива момичетата и двете са дъщери на президент Чанг. Първата я е родила като самотна майка и от раждането я е оставила на приемната майка. Затова знае прекрасно коя е, къде да я намери и как се казва. По това хвана и лъжата на двамата измамници. Малката дъщеря е с 3г. по-малка. С нейния баща са били женени и са живели заедно, но на първата годинка на Парк Ха майката изоставя мъжа и детето си и отива в Хонг Конг, където се жени за чичко богаташ. От там й е богатството. Лекувала се е от рак, но има рецидив и вече не може да се излекува затова преди да умре търси дъщерята, която е загубила. Другата направо я измолва от приемната майка в 16 или 17 серия да я вземе със себе си в Хонг Конг. Бащата на Парк Ха намразва жена си, заради това че ги е изоставила (не се казва, но някак се подразбира че са живели бедно и това вероятно е причината) и къса единствената им обща снимка, така че да не се вижда лицето й. Тъй като в миналото момичетата са истински сестри принцът не спира да се чуди как така в настоящето са само доведени и настоява пред Парк Ха, че и тук трябва да са истински сестри, особено когато се разбира, че Се На е дъщеря на богаташката, но тя търси друга, по-малка дъщеря. Благодарение на неговите думи буквално в последния момент Парк Ха се задейства и успява да разбере, че и тя е дъщеря на президент Чанг, а онова чудо й е биологична сестра по майчина линия.

# 128
Бел, Вдовстващата Императрица не е майка на Тогон. Истинската му майка е убита. Той дори не е син и на починалия Император, а на неговия брат, който той е убил, за да се качи на трона. Малко е объркана там системата на наследяване, но това не е свързано толова със сериала, така че няма кой знае какво значение.

Две емблематични сцени от Гоблин - драматичната и комичната Joy.

И да видим тук колко от тях познавате и с колко ще трябва да се запознаете Wink.

# 129
2 в 1, аз познах само Джун, Бини и Донг Ук (Дони). Някои други лица ми се сториха познати сякаш, но не разпознах имената, а сериалите с които са представени не съм ги гледала. Ти знаеш кои сериали сме гледали и коментирали тук, така че кажи има ли такива които би трябвало да разпозная, но не съм.

# 130
  • Варненска клюкарка
Веднага разпознавам второто място Гоблина, третото Бинчо, петото Рейн и шестото ДжГ. Още 1-2ма  ми се видяха познати, но нямам спомен от къде, може и просто да съм чела за тях в темата, или да съм ги гледала в някое видео.

# 131
Ами, Рори...

първо тези, чиито сериали са коментирани в темата
№ 18 - Чи Сонг - Убий ме, излекувай ме (Kill me, Heel me)
№ 5 - Чонг Джи Хун или Рейн - Добре дошъл втори живот (Welcome 2 Life)
№ 2 - Гонг Ю - Гоблина и Кафе Принца (Coffee Prince)

и тези, за които в момента се сещам, че сме споменавали по един или друг повод
№ 17 - Уон Бин
№ 15 - Чонг У Сонг
№ 4 - Сонг Сънг Хон (Хубавото Хони)

С времето предполагам ще се запознаете и с другите, защото са все добри актьори и имат филми и сериали, които си заслужава да се видят.

# 132
ДжГ и Бини ги разпознавам със сигурност.

Загледах се във видеата от Гоблин. Главната май е партньорката на Минчо в Кралят. Много станаха общите ни познати 😂

# 133
1 2 6 9 12 i 18

# 134
  • Варненска клюкарка
Аа, Чи Сонг  хем съвсем наскоро го гледах и Уон Бин, вече в няколко серала ми го споменават като голям красавец и най-после реших да го видя и аз кой е, другото го обясни 2в1. Милите ми корейци - имената и лицата им са ми като тренировка за мозъка Joy

Общи условия

Активация на акаунт