Всякакви въпроси за хладилниците-тема 4

• 45 243
  • 855
  •   1
Отговори
# 765
  • Велики Преслав
Шума иначе толкова ли е фрапантен. Аз до сега съм заслушвал един, беше приемлив. Даже доста тих.

# 766
  • София
Гледам има го и с електронно управление. Вас кои размери са ви определящи.
Дълбочината основно. Сегашният е 60см от стената до предния ръб. Висичината му е колкото мене на око - 1.75, държим си кутии с мюсли, корнфлейк, протеини, но да кажем, че можем да понесем 1.86, колкото са хубавите модели. Но дълбочината много ме притеснява, защото дали трябва и отстояние от стената да има, и може да окаже, че няма да има изобщо място. Сега измерих, около 58 см е дълбочината на хладилника с решетката му. Намира се зад балконската врата, която я няма, но пак няма да е удобно да стърчи.
Ще го мисля, не ми се купуват Телефункени и подобни. Дребна техника евтина купувам съвсем спокойно, но големи уреди ми се иска да са хубави.
Васил Василев, ако имаш предложение, ще те послушам.

# 767
Шума иначе толкова ли е фрапантен. Аз до сега съм заслушвал един, беше приемлив. Даже доста тих.

Не е чак фрапантен, но го сравнявам с предишния и може би за това ме дразни. Може би не съм свикнала още. Другият фактор е, че ми се разби съня откакто имам дете и вече при най-лекия шум се будя и скачам като лудите. Simple Smile

# 768
  • Велики Преслав

Не е чак фрапантен, но го сравнявам с предишния и може би за това ме дразни. Може би не съм свикнала още. Другият фактор е, че ми се разби съня откакто имам дете и вече при най-лекия шум се будя и скачам като лудите. Simple Smile
Гледам има го и с електронно управление. Вас кои размери са ви определящи.
Дълбочината основно. Сегашният е 60см от стената до предния ръб. Висичината му е колкото мене на око - 1.75, държим си кутии с мюсли, корнфлейк, протеини, но да кажем, че можем да понесем 1.86, колкото са хубавите модели. Но дълбочината много ме притеснява, защото дали трябва и отстояние от стената да има, и може да окаже, че няма да има изобщо място. Сега измерих, около 58 см е дълбочината на хладилника с решетката му. Намира се зад балконската врата, която я няма, но пак няма да е удобно да стърчи.
Ще го мисля, не ми се купуват Телефункени и подобни. Дребна техника евтина купувам съвсем спокойно, но големи уреди ми се иска да са хубави.
Васил Василев, ако имаш предложение, ще те послушам.
Кой точно е вашия

Всичко хубаво, и накрая са се уср*али да сложат една кутия за фреш зона. Ми имах един хладилник Ока 6, дето беше саморазмразяващ и за времето преди 40 години имаше подобна зона. Малко е смущаващо да липсва такава екстра при нов хладилник. Като ги гледам всичките им модели са така на Шарп от турските.

Другия вариянт https://zora.bg/product/nrk6202axl4-331-l-e-no-frost-inoks#produ … t-characteristics

# 769
  • София
Аз отидох до Зора и купих един хладилник. Надявам се да е по-добър от стария. Има 3 години гаранция. Четох някаква тема в Реддит - някой питаше за добра марка хладилници. Оказа се, че няма такава, всички се оплакват. А LG направо ги линчуваха. Аз се спрях на евтин с идеята, че като се развали след 3 години, ще го хвърля без да ме е яд много. А ако изкара като стария 16 + години, ще съм на далавера Sunglasses
Ето този модел:   
https://zora.bg/product/fxca-37900-nfe

Ще споделя как се държи.

# 770
  • Велики Преслав
Линчуват ги, може би защото имат интерес да продадат други. Иначе единствените минуси на ЛГ са, че кондензатора е вграден. Те 99 % от хладилниците днес са такива.

# 771
Василе, може да е минус, но може би не чак толкова. Два от моите са в вградени. Вчера си дадох сметка, че старият тази година прави две десетилетия Simple Smile, по-новият с вграден е на около 8-9 години. Нямат проблем, не са изключвани никога, освен старият веднъж, за да бъде преместен. Добре работят, не стават шумни.
Понякога, като ме хванат лудите, но не повече от веднъж годишно, карам мъжа ми да ги отмести от стената, махам ламарината и ги чистя с прахосмукачката.

# 772
  • На брега на реката
Петя, ей това няма как да ми се случи! Плюя си в пазвата, че знае ли човек?!?

Аз имам един въпрос:
В тези фреш зони, плодовете и зеленчуците опаковани ли се държат и има ли значение, дали е с НФ или не?

Питам защото, единия е с НФ и ако г сложа без опаковка, много бързо повяхват, но пък ако са с опаковка, тя се запотява и като, че ли бързо загниват.
Другия в хладилната си част не е НФ /има 2 ферш зони за месо и за плодове и зеленчуци/, но пък там пребиваваме рядко и не ми се е налагало да съхранявам плодове и зеленчуци, но ако се наложи, да си знам.

# 773
Аз не ги държа опаковани (No Frost). Като ги измия, ги оставям да изсъхнат и тогава ги прибирам в чекмеджето. Не се спаружват. Да не ти е настроен на много ниска температура хладилникът....
При мен старият е настроен 2.5 степен в хладилната част, а фризерът на 4 от 9 степени (казвам за фризерът защото темеперурите във двете части (хладилник-фризер) са взаимно-зависими), а ако е по-пълен на 3. Новият е настроен на 4 градуса, но това са температури, към които уредът се стреми да постигне, ане че вътре е толкова. Реално, сигурно е около 5 градуса. 4 ще постигне, ако не се отваря дълго време.

# 774
  • На брега на реката
Хладилника е на 5 градуса, а фризерната част на -18.

Аз като вдемам повечко продукти от село ви е трудно съхранението, иначе ако пазарувам от маганиз, взимам за 4-5 дни и не е праблем.
Затворила съм отдушниците на отделенията, но завяхват.

Както и да е, то зеленчуците от село свършиха, но ми беше интересно да знам.

# 775
Ползвам нон-фрост от 94та. От тогва сигурно са се подобрили технологиите, но всичко в хладилника ми е покрито, вкл. плодове и зеленчуци са в торбички (стреч). Никога нищо не завяхва. Доматите от село ми стоят по месец свежи. Портокали имах от зимата едни забравени, след 3-4 месеца се изцеди чудесен сок от тях.

# 776
  • София
Аз си получих моя супер дупер марков Финлукс хладилник. Разопаковахме го, поставихме го на място, но сега не знам кога да го включа. Нямаше ли някакво време след транспорт да си балансира фреона? В гугъл пише от 2-3 го 72 часа. Мисля че прав са го транспортирали, но ние го накланихме на 45о да махнем долния стиропор.
Иначе хладилникът е с много изчистен дизайн, чак може да мине за изискан. Като големина ни е напълно достатъчен, жалко, че няма такава големина от елитните марки.
Ще споделя по-нататък как работи, макар че истинският тест е след 10 години.

# 777
Със здраве да си го използвате. 5-6 часа, сега-лятото, са достатъчни.
Не го допирайте до стени, за да не се създават допълнителни вибрации.
Заредете го постепенно. След около 48 часа би трябвало да влезе в нормален работен режим. До тогава може да е малко по-шумен.

# 778
Здравейте търся хладилник с но фрост за 1000-1200 лв какво ви е мнението за тези модели попринцип лж мисля понеже е по приемлива цена но видях че пълния нофрост изсушава храната вътре
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 5?tab=featuresTab

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 4?tab=featuresTab
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … V21L0EPY/p/653257

# 779
Петя, като те прочетох сега за постепенното зареждане и се сетих аз как заредих спешно купения в селската къща по Великден единствен наличен в магазина хладилник (писала съм тук за него, още си е жив и си работи добре) - всичко от повредения на мига влезе в новия, едва го събрах  Simple Smile
Не правете като мен!

Общи условия

Активация на акаунт